Ana içeriğe atla

Yeditepe Hakkında

Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite...

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; Türkiye’de birçok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversitemiz, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim yapıyor.

Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri olmak üzere 13 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu’nda toplam 69 programda lisans ve 4 ön lisans programı ile eğitim veriyor. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Avrupa Çalışmaları, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesindeki 91 yüksek lisans ve 44 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitimlerini yürütüyor. Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana 26 Ağustos Yerleşimi içerisinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlıyor.

Yeditepe Üniversitesi; öğrencilerin eğitim, kültür, sanat, spor ve tüm ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda inşa edilmiş 26 Ağustos Yerleşiminde öğretim yapıyor. 26 Ağustos Yerleşimi; İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kayışdağı’nın eteklerinde kendine özgü mimarisi ile 125 bin metrekarelik bir alanda, 223 bin metrekarelik kapalı alanda yer alıyor. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek inşa edilen 26 Ağustos Yerleşiminde eğitim binaları, sosyal tesisleri ve açık alanlarının yanı sıra bu binaları çevreleyen toplam 3.641 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci oteli bulunuyor.

Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen Green Metric’in 2017 ve 2018 değerlendirmelerinde Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci sırada yer alan Üniversitemiz ayrıca bir ilki gerçekleştirerek, kampüs içerisinde kurduğu çatı üzeri güneş enerji sistemi ile kendi enerjisini üretebilen Türkiye’nin tek üniversitesidir. İstanbul’da gerçekleştirilen en büyük çatı uygulaması özelliğine sahip olan sistem, 1 MW kapasiteye sahip olup, santralde 3850 adet Axitec paneli ile Huawei interverter kullanıldı. Aynı zamanda Şile’de üniversiteye ait alanda 350 KW’lık bir rüzgâr enerjisi yatırımının da çalışmaları başladı. Güneş enerjisi panelleri 10 MW’a tamamlanmak üzere çalışmalar devam ediyor.

Kampüsümüzdeki binaların içine, yüksekliği 22 metreye ulaşan büyük kapılardan giriliyor. Üniversitemiz bol ışıklı avluları ile tipik Selçuklu Mimarisinden günümüze aktarılan modern mimari özellikleri taşıyor. Hem Selçuklu Mimarisini hem de modern mimariyi bir arada barındıran binaların dış yüzü, Anadolu’dan getirtilen doğal taşlarla kaplanmıştır. Yazın serin kışın sıcak tutması açısından bina cephelerinde ünye taşı, ısı paneli olarak da poliüretanlar kullanılmıştır.

Misyonumuz: Eğitimi çağdaş bilme dayanan, araştırmaları toplum ihtiyaçlarını gözeten ve üretime dönüştüren, öğrenc yeteneklerinin geliştirmesinde ulusal bilinci temel alan, programları ve eğiticileri ulusal ve uluslararası kalite sistemlerine uygun bir üniversite olmak.

Vizyonumuz: Bütün bilim alanlarında uluslararası nitelikte kaliteli eğitim ile toplumun gereksinimi olan araştırmacı, yaratıcı, özün, kendine güvenen ve girişimci öğrenciler yetiştirmek, uluslarası öğrenci ve öğretim üyeleri ile birlikte araştırma ve eğitim alanları yaratmak ve toplumun yaşam boyu eğitimini sağlayan ortamı oluşturmak.

Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Rönesansı'na dayanan topluma hizmet inancı ile yürütülen çağdaş bilim ve eğitim.

  • Çağdaş Eğitim - Öğretim Faaliyetlerinin Sürekli İyileştirilmesi
  • Araştırma Faaliyetlerinin Nicelik ve Niteliğinin Araştırılması
  • Üniversitenin Uluslararası Düzeyde Tanınmasının Sağlanması
  • Yönetim Faaliyetlerinin Güncel, Etkin ve Sürdürülebilir Kılınmasının Sağlaması

  • Yeşil Kampüs
  • Disiplinlerarası Programlar
  • Araştırma Merkezleri ve Güçlü Hastaneler
  • Güçlü Araştırma Alt Yapısı

Fen Bilimlerinden Sosyal Bilimlere, Güzel Sanatlardan Sağlık Bilimlerine ve Eğitim Bilimlerine kadar geniş bir yelpazede akademik faaliyetlerini sürdüren Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine çift anadal, yan dal ve yurt dışı eğitim olanakları sunarak onları gelişen dünyanın gerekliliklerine uygun bir eğitim ile buluşturuyor. Akademik faaliyetlerinin yanı sıra kampüs ortamında 49 öğrenci kulübü ve etkinlikleriyle öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine imkân sağlıyor. Spor alanında faaliyet gösterdiği 38 spor branşındaki başarılarıyla, her yıl üniversiteler arasında en üst sıralarda yer alıyor.

Yeditepe Üniversitesi; Avrupa, A.B.D., Kanada, Rusya, Güney Amerika ve Uzak Doğu başta olmak üzere dünyanın önde gelen üniversiteleri ile 700’ün üzerinde işbirliği sağlayarak, Türkiye’de yükseköğretime öncülük ediyor. Vakıf üniversiteleri içinde Erasmus ve Exchange ile en fazla yabancı öğrenci değişimi yapan üniversite olarak bayrağı elinde tutan Yeditepe Üniversitesi; Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Diş ve İşletme Fakültelerini içine alan Houston Methodist Global ile yaptığı Akademik İşbirliği Anlaşması’yla bu yönde attığı adımları büyütüyor. Başarıyla yürüttüğümüz ve öğrenciler için son derece gerekli olduğuna inandığımız “Üniversite–Sanayi İşbirliği" projeleri de önceliklerimiz arasında yer alıyor.

Üniversitemizin çeşitli bölümlerinden öğrencilerin yer aldığı Yeditepe Üniversitesi Otomotiv Kulübü, aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. 2018 yılında TÜBİTAK Efficiency Challenge elektrikli araç yarışmasına katılmaya hak kazanan kulübümüz aracın tasarımı ve üretimi üzerine çalışmalara devam ediyor. Ayrıca 2010 yılından bu yana Shell Eco-Marathon yarışmasına düzenli olarak katılan Yeditepe Üniversite Shell Eco-Marathon takımımız üniversitemizin ve firmaların destekleriyle bizleri bu sene Londra’da düzenlenecek ve 200 takımdan 3000 öğrencinin katılacağı yarışmada Elektrikli Araç kategorisinde temsil edecek.

Yeditepe Üniversitesi, akademik buluşları dinamik bir şirketin pazarlama uzmanlığıyla buluşturmak üzere 2005 yılında Yeditepe Sağlık Hizmetleri A.Ş.’yi kurdu. Yıllar içerisinde birçok bakım ürününü piyasayla buluşturan şirketimiz, daha sağlıklı nesillerin yetişmesi ve insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörleri ortadan kaldırmak amacıyla ve İnovatif Tarım felsefesiyle ürettiği organik gübreleri Bactogen markası ile piyasaya sürmüştür. Bactogen ürünleri gücünü Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünün uzman kadrosundan ve son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarından alıyor.

Dinamik bir yükseköğretim kurumu olan Yeditepe Üniversitesi, her yıl kendini geliştirerek büyümeye devam ediyor. Üniversite – sanayi ve topluma dönük bilimsel katkılarını artırarak, eğitim kalitesini yükseltmek, toplum için bilim üretmek, çalışmalarını toplumun diğer kesimlerine yayarak, projelerini topluma katkı sağlayacak şekilde geliştirmek üniversitemizin ana hedefidir.
Ayrıca akademik bir kurum olarak bilime yönelik çalışmalarının hızla devam etmesi, yurt dışı anlaşmaları, patent sayılarının artırılması ve ülkemize daha nitelikli mezun kazandırılması da üniversitemizin hedefleri arasında yer alıyor.