Ana içeriğe atla

Rektör Yardımcıları

Prof. Dr. Ece CEYLAN BABA

Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı

2004’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden lisans, 2006’da Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı’ndan yüksek lisans, 2009’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimari Tasarım Sorunları Programı’ndan doktora derecesi almıştır. 2016’da Doçent, 2021’de Profesör unvanını alan Ceylan Baba, Yeditepe Üniversitesi’nde 2017-2024 arasında Mimarlık Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanlığı yapmış, 2019’da Mimarlık Çalışmaları Doktora Programı’nı kurmuştur. 2021’den beri Mimarlık Fakültesi Dekanı, 2024’ten itibaren Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısıdır. Lisans ve lisansüstü programlarda dersler vermekte, mimarlık alanında yayınlar, araştırma projeleri ve mimari çalışmalara devam etmektedir.

Akademik konuları arasında mimari ütopya ve distopyalar, yüksek yapılar, küreselleşme ve kentler, kullanıcı katılımı, çevresel psikoloji, konut tipolojileri ve loft kavramı yer almaktadır. 3 kitabı yayımlanmıştır: İdeal Kent Arayışında Mimari Ütopyalar (2020), Loft: Modernizmden Postmodernizme Geçiş Sürecinde Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları (2015) ve Tasarım Demokrasisi ve İstanbul (2010). Ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri ve kurucu üye olarak yer almıştır. Seramik ve porselen karo çalışmalarıyla Reddot Design Awards, IF Design Awards, A’ Design Awards ve Xone Awards gibi ödüller kazanmıştır. 2023 yılındaki depremde büyük bir yıkıma uğrayan Antakya’nın yeniden canlanması için kurulmuş, sivil ve bağımsız bir platform olan Ortak Akıl-Antakya'nın kurucu üyelerindendir. Çeşitli mesleki ve sivil toplum kuruluşlarına aktif destek vermektedir. 2020 yılından bu yana Aura İstanbul Eğitim Komisyonu Danışmanı ve 2015 yılından bu yana da Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Üyesidir.

Prof. Dr. Oğuz BAYAT

Araştırma Geliştirme ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi’nden 2000 yılında mezun olan Prof. Dr. Oğuz Bayat, yüksek lisansını 2002 yılında Hartford Üniversitesi’nde, doktorasını ise 2006 yılında Northeastern Üniversitesi’nde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamlamıştır. 2009 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden üst düzey yönetim ve liderlik diploması almıştır. 2014 yılında doçentlik, 2019 yılında profesörlük unvanını almıştır. Akademik kariyerine Hartford Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Bayat, 2002 yılında Northeastern Üniversitesi’nde Haberleşme ve Dijital Sinyal İşleme Araştırma Merkezi’nde çalışmıştır. 2005-2011 yılları arasında Boston’da Airvana Inc. firmasında Nortel/Ericsson projelerinde teknik lider/yönetici olarak görev almış, makro hücre ve mikro baz istasyonu ürünlerinin araştırma-geliştirme süreçlerinde yer almıştır. 2011-2022 yılları arasında Altınbaş Üniversitesi’nde Fen Bilimleri Enstitüsü Kurucu Müdürlüğü, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Danışmanlığı yapmıştır. 2024 yılında Yeditepe Üniversitesi’ne Ar-Ge’den sorumlu rektör yardımcısı olarak atanmıştır.

Akademik çalışmalarında kablosuz iletişim, dijital sinyal işleme, yapay zeka, blok zincir uygulamaları ve büyük veri gibi alanlara odaklanan Bayat, bu alanlarda önemli patentler ve yayınlara sahiptir. Ayrıca Qualcomm ve Mitsubishi Elektrik İnovasyon Merkezi gibi firmalarda partnerlik ve danışmanlık görevlerinde bulunmuş, uluslararası ölçekte inovatif projelerde yer almıştır.

Prof. Dr. Ş. İpek KARAASLAN

Kalite ve Dünya Sıralamalarından Sorumlu Rektör Yardımcısı
ikaraaslan@yeditepe.edu.tr

Prof. Dr. İpek Karaaslan, 1976 yılında Kırklareli'nde doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Kırklareli'nde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümünden mezun olmuştur. 1999 yılında The University of Liverpool'da "radyasyon dedeksiyonu" alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamış, 2006 yılında ise İTÜ Enerji Enstitüsü Nükleer Araştırmalar Anabilim Dalından doktora derecesini almıştır.

2009 yılında "atom, molekül ve plazma fiziği" alanında doçentlik unvanını kazanan Karaaslan, 2018 yılında Yeditepe Üniversitesi'nde profesörlük unvanına layık görülmüştür. Lisans ve lisansüstü programlarda dersler veren Karaaslan, nükleer fiziğin uygulama alanlarında çeşitli çalışmalar yapmakta ve farklı araştırma gruplarında aktif olarak yer almaktadır.

Kuruluşundan bu yana Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) bünyesinde değerlendirici olarak çeşitli görevler üstlenen Karaaslan, Yeditepe Üniversitesi'nde farklı idari görevlerde bulunmuş olup, 2018 yılından itibaren Rektör Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.