Gençlerin Kendi İşlerini En Kolay Kurabileceği Alan: Lojistik Yönetimi Bölümü /Prof. Dr. Erkut Akkartal

Lojistik Yönetimi Bölümü

Yeditepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erkut Akkartal, Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Erkut Akkartal, Türkiye’de son yılların yükselen sektörü lojistik ile ilgili bilgi verirken lojistik yönetimi eğitiminin nasıl olması gerektiğini anlattı.

Lojistik endüstrisinin gençlere kendi işlerini en kolay kurabilecekleri meslek ortamını sunduğunu belirten Prof. Dr. Akkartal, “Gençlerin en kolay iş kurabileceği sektör lojistik sektörü. Yanı sıra taşımacılık, depolama ve satın alma sektörlerinde bunu yapabiliyorlar. Amacımız meslek sahibi gençler yetiştirmek. Öğrencilerimizin yüzde 80’i okurken sektörde çalışmaya başlıyor. Markalı derslerde sektörün önemli isimleri, dersler sırasında temas ettikleri öğrencilerle daha ikinci sınıftayken temasa geçiyor” dedi.  Yeditepe Üniversitesi Lojistik Bölümü’nde 2 yabancı dil ve 2 stajın mecburi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erkut Akkartal, bu sayede donanımlı mezunlar verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Akkartal, “Gençlerin öğrenci kulüplerine katılarak organizasyonel becerilerini geliştirmelerini öneriyorum. 100 üzerinden 60’ı not ortalaması alan öğrenciler ikinci sınıftan itibaren Erasmus’a gitmeye hak kazanıyor” diye konuştu.