Ana içeriğe atla

Yeditepe’de Yeni Fikirler Yarışıyor

 

Katılımcılarına iş dünyasının kapılarını aralayan ve yeni fırsatlar için yol açan “Yeditepe Yeni Fikir Yarışması” için başvurular sürüyor

Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite-iş dünyası işbirliği anlayışı çerçevesinde düzenlediği “7 Tepe Yeni Fikir Yarışması”nın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor.

Yeditepelilerin fırsatları değerlendirmeleri ve ticarileşebilen fikirleri ortaya çıkarmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya, üniversitenin öğrencileri, mezunları, akademisyenleri ve idari personel katılabiliyor. Son başvuruların 21 Kasım’da alındığı yarışmanın sonuçları 7 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak. 

“Dünya Seni ve Fikirlerini Keşfetmek İçin Bekliyor. Fikrini Paylaş, Projelerini Hayata Geçir” sloganıyla düzenlenen yarışmanın finalinde, birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL ve üçüncüye 5.000 TL verilecek.

Geçen yıl birincisi gerçekleştirilen yarışmada Epidural İğne Metotları projesiyle (Medipic) birinci olan öğrencilerimiz Galip Kıvanç Yazar ve Nurettin Kayhan Göncü, aynı projeyle TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim (BİGG) desteğini kazanmıştı.

Çeşitli destek ödüllerinin de verileceği yarışmanın, ön başvuru koşulları şöyle:

• Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, mezunları, akademisyenleri ve idari personeli yarışmaya katılabilirler.
• Yarışmaya bireysel ya da takımlar halinde başvuru yapılabilir. Takım olarak yapılan başvurularda takım adına takım lideri başvuru yapmalıdır. Takım olarak başvuru yapılması durumunda bir kişi, birden fazla takıma üye olamaz. Aksi durumda her iki başvuru da geçersiz sayılır.
• Adaylar bir şirket bünyesinde geliştirdikleri hali hazırda ticarileşmiş bir ürünle başvuruda bulunamazlar ancak mevcut şirket dışında geliştirilecek ve ticarileştirilecek iş fikirleri ile başvuruda bulunabilirler. Bu durumda şirket sahibi olmak başvuruya engel teşkil etmez. Herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer alınmamalıdır.
• Farklı iş fikri ile birden fazla başvuruda bulunulamaz. Başvuru sahibi daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekno Girişim Sermaye Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. aşama kapsamında sermaye desteğinden yararlanmamış olmalıdır.

 

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız.