Ana içeriğe atla

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Jamie Oliver’ın Düzenlediği “Food Revolution” Gününe İki Projeyle Katkı Sağlıyor

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Jamie Oliver’ın düzenlediği “Food Revolution” gününe iki projeyle katkı sağlıyor 

Dünyaca ünlü İngiliz şef Jamie Oliver’ın bir uluslararası sosyal sorumluluk projesi olarak obeziteye karşı sağlıklı beslenmeyi yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği “Food Revolution” günü bu yıl bütün dünyada 20 Mayıs’ta yapılıyor.  Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü bu sosyal sorumluluk hareketine ulusal ve uluslararası arenada sosyal medyada yer almak üzere hazırlanan kısa film ve fotoğraflardan oluşan iki projeyle katkı sağlıyor. Böylelikle ilk kez Türkiye’den bir üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü bu sosyal sorumluluk projesine destek vermiş oluyor.

Hazırlanan ilk projede Yeditepe Üniversitesi’nin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla hazırladıkları kısa filmde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri “geleneksel ve sağlıklı” bir yemek olan kısır yapımını yemek yapmasını bilmeyen arkadaşlarına öğretiyor.

İkinci projede Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Bahçesinde çekilen fotoğraflarla hazırlanan poster aracılığıyla öğrenciler “Ekiyoruz, büyütüyoruz ve sağlıklı yemek pişiriyoruz” mesajını veriyor.

VİDEO  LİNK

https://drive.google.com/open?id=0B8ChSppYDDLfVVRPaWxrNTZreWc