Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Kulübü Türkiye'nin en büyük MUN konferanslarından birini gerçekleştirdi

Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Kulübü, 8. Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Konferansı ile Türkiye’nin En Büyüğü Oldu!
Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Kulübü, Model Birleşmiş Milletler Camiasının en büyük konferansını kampüsümüzde 18-20 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirdi.Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Kulübü, 4 aydır hazırlıklarını sürdürdüğü Yeditepe Model Birleşmiş Milletler Konferansına hazırlandı. Bu sene 800’e yakın katılımcı 3 gün boyunca hem özel eğitimlere katıldı hem de komite oturumlarına girerek belli başlı tartışmalar gerçekleştirdiler. Konferans konsepti gereği delegeleri hem Model Birleşmiş Milletler kavramına alıştıran hem de kendilerini geliştirme fırsatı bulan delegeler Y-MUN neticesinde konferanstan mutlu ayrıldıklarını belirttiler. Bu sene ayrıca rekor komite sayısı ile katılımcılarla buluşan konferans; 4 adet yeni başlayan, 3 adet geliştirici ve yine 3 adet uzmanlaştırılmış belli başlı komitelere ev sahipliği yaptı. Toplamda 11 komite bulunan konferansta her seviyedeki yenilikçi komitelerle birlikte delegelere Model Birleşmiş Milletler camiasında yeni bir soluk getirme amacı başarıyla sonuçlandı. 18 Aralık günü İnan Kıraç Konferans Salonunda düzenlenen açılış seremonisi içerisinde; NATO, Dünya Ticaret Merkezi ve yüksek düzey askeriye mensupları da hazır bulundu. 3 gün süren konferansta Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıları bünyesinde ağırlayan Yeditepe Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı Akademi ve Operasyon ekipleri de konferansın bu büyüme ve gelişiminden mutlu olduklarını belirttiler.

Konferans İçerisinde Bulunan Komiteler

Genel Kurul Birinci Komite: Uluslararası Silahsızlanma ve Güvenlik Komitesi

Genel Kurul Üçüncü Komite: Sosyal, Kültürel ve İnsan Komitesi

Genel Kurul Dördüncü Komite: Özel, Politik ve Dekolonizasyon Komitesi