Türk Devletleri 1.Tıp Kongresi

kongre

Yeditepe Üniversitesi

Sadece sosyal olarak değil, bilimsel olarak da bir birliktelik içinde bulunmak tüm Türk dünyasının ortak dileği haline gelmiştir. Tarihsel ve kültürel bağlar nedeniyle Türk devletleri arasında gelişmekte olan sosyal birlikteliğin yanı sıra, bilimsel ortaklıkların da aynı hızla gelişmesi ve kurulması giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Geçmişten bugüne, dünya bilimine ve bir bütün olarak insanlığın refahını artırmak Türk insanının daima hedefleri arasında olmuştur. Bu amaçla, İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak olan Türk Devletleri 1. Tıp Kongresi’ni duyurmaktan mutluluk ve onur duymaktayız.

Türk Devletleri 1. Tıp Kongresi; Türkiye, Azerbaycan, Nahçıvan, Özbekistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkmenistan’dan seçkin üniversitelerin katılımıyla Yeditepe Üniversitesi bünyesinde yapılacaktır. Bu toplantıda tıbbın genel dallarında sağlık alanındaki son gelişmeler ve araştırmalar tartışılacak ve bilim insanlarının karşılıklı olarak deneyimlerini paylaşması sağlanacaktır. Hem kuramsal hem de uygulamalı olarak zenginleştirilmiş oturumlar ve tartışmalar, katılımcıların bilgi ve deneyimlerini aktif bir şekilde paylaşmalarını sağlayacak ve çalışma alanlarında daha etkin olarak hizmet vermelerine yol açacaktır.

Kongremizin bir diğer amacı, Türk Cumhuriyetlerinin sağlık sistemlerinde karşılaşılan ortak sorunların çözümüne yönelik adımlar atmaktır. Bu açıdan bakıldığında, tüm katılımcılar ve özellikle genç bilim insanları arasında gerçekleşecek tanışmalar ve dostluklar, sağlık sorunlarımızla ilgili ortak bilimsel çalışmaların ve projelerin tasarlanması açısından son derece önem taşımaktadır. Türk Devletleri 1. Tıp Kongresi’nin Türk ülkeleri için sağlık alanında önemli gelişmelere ve adımlara sebep olması, ortak ve sağlam bir yapı oluşturması en büyük hedefimizdir.

Prof. Dr. Erkut Attar

Yeditepe Üniversitesi