Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında Mesleki Eğitimde Beklentiler

kapak

Üniversite-sanayi iş birliğine örnek olabilecek şekilde Yeditepe Üniversitesi ile Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) ortak bir etkinlik gerçekleştirmektedir. Türkiye’de iş dünyası, kalifiye ve uzman iş gücü konusunda giderek zorlanmakta, özellikle üretim ve hizmet gerektiren iş alanlarında emekli olanların yerini doldurmak, aktif iş gücü gerektiren meslek gruplarında daha da zorlaşmaktadır. Bununla birlikte, "genç iş gücü" olan mezunlarda işsizlik ve iş bulamama endişeleri ve kaygıları aileleri ve toplumu da etkilemektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında mesleki eğitim konusunda Almanya’dan ve Türkiye’den farklı sektörlerden ve eğitim dünyasından katılımcılar, mesleki eğitimde beklentiler - Türkiye’de işletmeler ve iş yerleri: rekabet avantajı ve kariyer fırsatı açısından mesleki eğitim konusunu panellerde farklı bakış açılarıyla değerlendirecek, sorunları ve çözüm önerilerini sunacakları bu etkinlikle farkındalık oluşturulması ve paydaşların bir araya gelmesi hedeflenmektedir.

E-Kitapçığı incelemek için tıklayınız.

Link: Youtube