Ana içeriğe atla

Hayallerinize Giden Yolda Atacağınız Önemli Adım: Üniversite Seçimi

Üniversite Seçimi

Üniversite adayı öğrenciler, zorlu bir süreci geride bıraktınız. Sırada hayallerinize giden yolda önemli bir adımı atmak bulunuyor. Nasıl bir üniversitede okumak istiyorum, sorusu bugünlerde sürekli aklınızda. Size “İşte üniversitedeyim!” dedirtecek bir üniversite hayali kuruyorsunuz. Üniversitenize ilk adımınızı attığınızda bu cümleyi kurabilmek için tercihinizi yapmadan önce biraz araştırma yapmak, üniversitelerin web sitelerini ve sosyal medyalarını incelemek, oraları ziyaret etmek; akademik ve sosyal olanakları, öğrenciye sunduğu kariyer-gelişim fırsatları, araştırma alt yapısı, kampüsü, ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile tam bir üniversitede okuyacağınızı anlamak için biraz kampüs havası koklamak hiç de fena olmaz.

 

Kampüs Üniversitesi

Üniversitenin bir kampüs üniversitesi olması yani tüm bölümlerinin, yurtlarının, sosyal olanaklarının ve kişisel ihtiyaçların karşılanabildiği alanların bir arada olması öğrencinin yaşamını kolaylaştıran ve dolayısıyla başarısında önemli rol oynayan konulardan biri.

13 fakültesi bulunan Yeditepe Üniversitesi’nin, Diş Hekimliği Fakültesi hariç, 12 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 1 Meslek Yüksekokulu, yurtları ve sosyal donatıları Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşimi’nde bulunuyor. Üniversite, kampüs içerisinde 63 Lisans ve 6 UOLP (Uluslararası Ortak Lisans Programı) olmak üzere, 69 Lisans ve 4 Ön Lisans programında eğitim veriyor.

 

Sürdürülebilir Kampüs

Çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabilmek için her sektör kendi alanında sürdürülebilirlik çalışmalarının bir ucundan tutuyor. Üniversiteler de bu anlamda çalışmalarını sürdürüyor.

  • Yeditepe Üniversitesi, sahip olduğu 1.000.000 watt kapasiteli güneş panelleri sayesinde kendi enerjisinin yüzde 10’unu kendisi üretebiliyor.

  • Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı’nın (ISCN), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN), United Nations Academic Impact (UNAI) , Observatory Magna Charta Universitatum ve Global University Network for Innovation (GUNi) üyesi.

  • Üniversitelerde sürdürülebilir kampüs çalışmalarını derecelendiren UI GreenMetric’in (Yeşil Ölçüm) kuruluşunun değerlendirmesinde 2017’den beri Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında ön sıralarda yer alıyor.

  • 2019 ve 2022 Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması, “Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu” açısından birinci sırada yer alıyor.

Uluslararası Bir Üniversite

Öğrencisini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek bir üniversite için olmazsa olmazlardan.

Yeditepe Üniversitesi, 400’ün üzerinde Erasmus ve Exchange öğrenci değişim anlaşması ve ayrıca 6 üniversiteyle yaptığı çift diploma anlaşmasıyla öğrencilerine dünyanın kapılarını aralıyor. Çok sayıda farklı ülkeden öğrencisi ve akademisyeniyle de Yeditepe Üniversitesi, öğrencilerine kampüsünde uluslararası yaşamı sunuyor.

Yeditepe Üniversitesi’nin;

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nün ABD’deki University of North Carolina Wilmington;

  • Uluslararası İşletme Yönetimi (Almanca) Bölümü’nün Almanya’daki Fachhochschule Kiel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi;

  • Ekonomi Bölümü’nün Kanada’nın Huron Üniversitesi;

  • Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nün ABD’deki Coe College;

  • Uluslararası Finans Bölümü State University of New York at New Paltz (ABD); (Öğrenci alımına başlamamıştır.)

  • Uluslararası Finans Bölümü King's University College At the University of Western Ontario  (Kanada) ile (Öğrenci alımına başlamamıştır) çift diploma anlaşması bulunuyor.

 

Yabancı Dilde Eğitim

Dünya vatandaşı olmanın ilk adımı yabancı dil ve yabancı dilde eğitim. Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü’nde ve Meslek Yüksekokulu’nda Almanca; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Fransızca; Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Rusça eğitim veriyor. Üniversite ayrıca 8 farklı yabancı dil öğrenme olanağı sunuyor.

 

Kamu, Sanayi ve STK İşbirlikleri

Üniversitelerin kamu, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yaptığı işbirlikleri, öğrencilerin hem eğitim sırasındaki gelişimlerinde hem de iş bulma sürecinde, oluşan network sayesinde kolay iş bulmada önemli rol oynuyor. Yeditepe Üniversitesi’nin, sektörle yaptığı işbirlikleri ile eğitim döneminde yapılan staj ve mesleki uygulamalar öğrencilere meslek hayatının kısa bir simülasyonunu sunuyor. Vermiş olduğu hizmetlerde kalite sistem belgeleriyle akredite bir hizmet sunuyor.

 

Araştıran, Keşfeden ve Üreten Üniversite

Bir araştırma üniversitesi olan Yeditepe Üniversitesi, Üniversite-Kamu-Sanayi-Toplum, Dörtlü Sarmal İş Birliği ile sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı çalışmaları, bilimsel araştırma ve teknoloji üretim faaliyetlerinde özgün ve yaratıcı düşünceleri destekliyor; üretilen bilginin teknolojiye ve ürüne dönüşmesinde öncülük ediyor. Ulusal ve uluslararası bilim kuruluşlarından ödül almış seçkin akademisyen kadrosu; 14 Araştırma ve Uygulama Merkezi, teknolojik cihazlar ile donatılmış 500’ün üzerinde araştırma ve eğitim laboratuvarı ve stüdyoları içeren güçlü araştırma alt yapısıyla tam donanımlı gençler yetiştiriyor.

 

Bilişim Olmazsa Olmaz

Yapay zekâ, bugün hayatımızın her alanına girdi. Dolayısıyla yapay zekâ çalışmaları, bilgisayar ve bilişim konularında yapılan çalışmalar üniversite tercihinde de önemli bir rol oynuyor. Yeditepe Üniversitesi’nde bu yıl açılan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi;

  • Bilgi Güvenliği Teknolojisi

  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

  • Yazılım Geliştirme

  • Yönetim Bilişim Sistemleri bölümlerinde eğitim veriyor.

 

Öğrenci Merkezi

Öğrencisiyle yakından ilgilenen, akademik uyumundan, psiko-sosyal ve kültürel gelişimine kadar her konuda öğrencisine destek olan bir birim üniversite yaşamını kolaylaştırmanın yanı sıra daha da keyifli hale getirmez mi?

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Merkezi, öğrencilerin bireysel ve akademik gelişimini güçlendirmeyi, öğrencilerine daha verimli bir öğrenim ortamı oluşturmayı ve kampüs içi yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.  Merkez bünyesinde şu birimler bulunuyor:

Öğrenci Merkezi altında hizmet veren birimler:

  • Bireysel ve Akademik Gelişim

  • Burs Yönetimi

  • Diyet ve Sağlıklı Beslenme

  • Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim

  • Kültür Sanat

  • Kulüpler ve Öğrenci Etkinlikleri

  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

  • Spor Yönetimi

  • Öğrenci Destek

 

Kulüpler ve Sosyal Olanaklar

Bir üniversiteyi üniversite yapan en önemli konulardan biri de akademik gelişimin yanı sıra sunduğu sosyal ve kültürel gelişim olanakları. Kulüp etkinliklerinde yer almanın, spor faaliyetlerine katılmanın, arkadaşlarla birlikte başarmanın keyfi bir başkadır.

Yeditepe Üniversitesi’nde, 54 öğrenci kulübünün yanı sıra 38 branşta faaliyet gösteren başarılı 55 spor takımı bulunuyor. Öğretim üyelerinin danışmanlığında, öğrenci kulüplerinin organizasyonu ile kültür, sanat, bilim ve spor alanları başta olmak üzere birçok alanda, her yıl yüzlerce etkinlik ve topluma dokunan çok sayıda sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş depremlerinde Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Kulübü (YÜDAK), akademisyenleri ve idari personeli görev alarak çok sayıda depremzedenin kurtarılmasını sağladı.

Yeditepe Üniversitesi, geçtiğimiz yıl Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) tarafından, on ikincisi düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kürek Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Haliç’te yapılan yarışmalarda, 16 ülkeden Oxford, Viyana, Zürih, Imperial Collage, Amsterdam, Münih ve ODTÜ üniversitelerinin de aralarında bulunduğu 73 üniversiteden 600’e yakın öğrenciyi ağırladı.

 

Dünyaca Ünlü Markalardan Online Eğitim Fırsatı

Çevrimiçi öğrenme artık hayatımızın vazgeçilmezlerinden. Yeditepe Üniversitesi de, Öğrenme ve Öğretme Birimi YU-LEARNT’ün yürütücülüğünde çevrimiçi eğitim platformu Coursera bir işbirliği yapıyor. Bu işbirliği kapsamında akademisyenler öğrenme ve öğretme alanındaki yenilikler ve yenilikçi yaklaşımlar üzerine, öğrenciler ise dünyaca ünlü küresel markalardan online olarak veri analizi, veri bilimi, veri görselleştirme, siber güvenlik, proje yönetimi, görsel analiz, sosyal medya pazarlaması ve yönetimi gibi başlıklarda eğitim alıyor. Eğitimleri tamamlayanlar ise uluslararası alanda kullanabilecekleri bir sertifika alıyor.

Hürriyet Gazetesi

 

Sözcü Gazetesi

 

Sabah Gazetesi

 

Milliyet Akademi

 

Milliyet Gazetesi