Programda, mimarlık eğitimi almak isteyen üniversite adaylarının tercih yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, mimarlık eğitiminin güncel gelişmelere nasıl adapte edildiğine ilişkin bilgiler veridi.
Mimarlık eğitiminin test gibi ölçme değerlendirme sisteminden farklı bir eğitim olduğunu belirten Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, gençlerin lisede almış oldukları iyi eğitimin mimarlık eğitiminde önemli katkısının olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Baba, “İyi eğitilmiş olarak gelen gençler, kültüre, sanata, matematiğe, geometriye, fiziğe dair bilgilerinin hepsini harman olarak kullanıyorlar. Ama bambaşka bir yöntemle tasarım yapmayı öğreniyorlar. Mimarlık fakültesinin tüm bölümleri farklı ölçeklerde tasarım meslekleri edindiriyor ve gerçekten o öğrenme yöntemini unutup yeni bir öğrenme yöntemine başladıkları bir fakülte” dedi.
Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Mimarlık ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı olmak üzere dört bölüm olduğunu anımsatan Ece Ceylan Baba, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ürün ölçeğinden kent ölçeğine, yapılı çevre ve yapılı olmayan çevrenin tasarımına dair geniş bir yelpazede eğitim sunuyoruz. Mimarlık eğitimi insana ve yaşama içkin bir meslek. İnsan değişiyor, yaşam değişiyor, dünya değişiyor ve her bir değişimde aslında mimarlığı yapma biçimimizde değişiyor. Teknoloji çok önemli bir kaldıraç. Yapay zekâya ek olarak malzeme teknolojisi, yapı teknolojisi büyük gelişimler gösteriyor. Artık düşleyebildiğiniz her tür yapıyı inşa edebilecek bir teknolojik seviyeye ulaştı yapı teknolojisi. Bilgisayar destekli, yazılım destekli tasarım programları da çok gelişti. Yeditepe Üniversitesi, kurum olarak zaten çağdaş bir üniversite, Mimarlık Fakültesi de hem müfredatını hem de eğitim modelini çağına uygun şekilde sürekli güncelleyen bir fakülte.”