Doç. Dr. Fatih Kocabaş’a Ödül

Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Kocabaş, Gilead Sciences Türkiye’nin 2013 yılından beri sürdürdüğü destek programı “Gilead ile Hayat Bulan Fikirler kapsamında, “Bilimsel Projeler” kategorisinde ödüle değer görüldü.

Lösemi Kök Hücrelerinde MEIS Ekspresyon Profilinin Belirlenmesi ve MEIS İnhibitörlerinin Etkisinin İncelenmesi” konulu çalışması için desteklenmeye değer görülen Doç. Dr. Kocabaş, ödülünü Swissotel The Bosphorus’da düzenlenen törenle aldı.

Gilead Sciences Türkiye, bu yıl 4 bilimsel projeye 259.088 lira, 3 sosyal projeye 140.700 lira olmak üzere toplam 399.788 liralık destek sağlayacak. Bu kapsamda, Doç. Dr. Fatih Kocabaş ile ekip arkadaşları Prof. Dr. Zafer Gülbaş, Dr. Neslihan Meriç ve Doktora Öğrencisi Esra Albayrak, toplam 74.000 TL destek alacak. Destek sayesinde, MEIS inhibitörlerinin etkinliği ile ilgili çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydedilecek.

Doç. Dr. Fatih Kocabaş Haberleri