Yeditepe Üniversitesi, TÜBİTAK’ın her yıl yaptığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE) değerlendirmesinde, 50 üniversite arasından 23’üncü sıraya yükseldi.
TÜBİTAK’ın, 2012 yılından bu yana, üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesi, üniversitelerarası girişimcilik ve yenilikçilik odaklı rekabetin artması amacıyla, üniversiteleri, girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre değerlendirdiği Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (GYÜE) sıralaması açıklandı.
Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında, 23 göstergeye göre değerlendirildi.
2016 yılında, 50 üniversite arasında 27’inci sırada bulunan Yeditepe Üniversitesi, 2017 yılında 23’üncü sıraya yükselirken endeksin bu sıralamasına göre vakıf üniversiteleri arasında 8’inci sırada yerini aldı.
Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi (TÜBİTAK) Sonuçları Görmek İçin Tıklayınız
Basın Yansımaları : Üni Kampus , trt haber
Sosyal Medyada da Bize Takip Edin!