Yeditepe Üniversitesi ve Michael Chekhov Europe İşbirliği İle Oyunculuk Eğitimi Sertifika Programı Kayıtları Alınmaya Başladı

Avrupa’nın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan;Michael Chekhov EuropeYeditepe Üniversitesi;ile birlikte Oyunculuk Eğitimi Sertifika Programını hayata geçiriyor.

Ulrich Meyer-Horsch (Almanya), Marjolein Baars (Hollanda) ve Suzana Nikolic (Hırvatistan)’in eğitmenliğinde yürütülecek oyunculuk atölyesi  8 - 12 Haziran 2018  tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde gerçekleşecek.

Oyun yazarı Anton Chekhov’un yeğeni olan ve 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınan Michael Chekhov’un geliştirdiği oyunculuk yönteminin, ikinci kuşak varisleri olan eğitmenlerin Michael Chekhov Oyunculuk Tekniğini uygulayacağı atölye programı, toplam 6 modül ve bir proje çalışmasından oluşmakta. Her modülün oyunculuk alanında belli bir hedefe yönelik 5 günlük bir atölye çalışmasını kapsayacağı programda, 6 modül ve projeyi tamamlayan kişiler Michael Chekhov Europe ve Yeditepe Üniversitesi ortak sertifikasını almaya hak kazanacak. Ayrıca her modülün sonunda modülü devamsızlık yapmadan tamamlayan kişilere katılım sertifikası verilecek. Yılda 2 ya da 3 modül yapılması planlanan programa katılım ise ücretli olacak.

Hayal kurmayı yaratıcılığın özü olarak kabul eden Michael Chekhov, oyunculuk yönteminin de temeline imgelemi yerleştirerek, oyuncunun zihninde oluşturduğu imgeleri sahne üzerinde dinamikleştirmeyi sağlayacak teknikler geliştirir. Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği eğitimi ile öğrencilerin özellikle konsantrasyon, imgelem, psikolojik jest, hayali atmosfer sayesinde kendileri üzerinde yeni keşifler edinmeleri hedefleniyor.

Ayrıntılı bilgi için http://www.michaelchekhov.eu;  0216 578 08 72

MCET GENEL BİLGİLER

• Bir modül 5 günden bütün program da 6 Modül ve bir Projeden oluşur.
  • Son iki modülünü yapmakta olan katılımcılar her iki modülde 2 ilave gün bir eğitmen eşliğinde projelerini hazırlarlar.
  • Her katılımcıya katıldığı modül için bir katılım sertifikası düzenlenir ve verilir.
  • 6 Modülü ve Projeyi tamamlayan katılımcılara Yeditepe Üniversitesi ve MCET tarafından ortaklaşa düzenlenen sertifika(diploma) verilir. Bu sertifikalar Rektörlük makamı ve MCET yetkilisi tarafından ortaklaşa imzalanır, Modül ve proje içeriği adıyla sertifikada yer alır.
  • Toplam katılımcı sayısı 60’dır.
  • 60 kişilik kontenjanın 30 tanesi Tiyatro Bölümü öğrencilerine ayrılmıştır. 30 tanesi okul içinde ve dışında satılmak üzere Sürekli Eğitim Merkezine tahsis edilmiştir.
  • 60 katılımcı için 3 eğitmen görev yapar.
  • Tiyatro Bölümü öğrencileri bu eğitime ücretsiz olarak katılırlar, Tiyatro Bölümü dışında kalan Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine %50 indirim uygulanır.

Kayıt işlemleri için;

1- Başvuru için linkteki formu doldurup ardaozturk82@gmail.com adresine mail atınız.

2- Başvurunuz onaylandığında aşağıda belirtilen hesap numarasına 1.500 TL atölye ücretini yatırınız.  Kredi kartına iki taksit yapılabilmektedir. (Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine %50 İndirim)

TC Yeditepe Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi

Garanti Bankası Sahrayıcedit ŞB. (277) ( TL )

HESAP NO : 6299285

IBAN NO : TR92 0006 2000 2770 0006 2992 85

(Açıklama bölümüne "MCE Oyunculuk Atölyesi" yazılabilir. Ücretler sem-mcet 058 referans koduyla yatırılacaktır)

3- Dekontu tekrar ardaozturk82@gmail.com adresine postalayınız. Dekontunuz elimize ulaşmadan kaydınız kesinleşmeyecektir.

*Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

*İstanbul dışından gelecek olan katılımcılara yurtta ücretsiz konaklama sağlanacaktır.

Michael Chekhov (1891–1955)

Oyun yazarı Anton Chekhov’un yeğeni olan Michael Chekhov, 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınır. Chekhov’un karakter yaratma ve yaratıcı sürece yönelik çalışmaları dünya çapında ün kazanmıştır.

Moskova Sanat Tiyatrosu’nda K.Stanislavsky, E.Vachtangov, V.Meyerhold ile yaptığı işbirliğinden cesur, etkileyici ve yaratıcı bir tiyatro doğdu. Çalışmalarında, onları esinlenilmiş bir oyunculuğa taşıyacak objektif prensipleri aradılar. Bu araştırma, Chekhov’un beden ve hayal gücünü birleştirecek kendi psiko- fiziksel oyunculuk tekniğini geliştirmesine yol açtı.

1828’de Rusya’dan ayrıldıktan sonra 11 yıl Avrupa’da yaşadı, oynadı, ders verdi. Berlin ve Viyana’da Max Reinhardt ile çalıştı, Paris’te kendi tiyatro grubunu kurdu, Riga ve Baltık ülkelerinde oyunlar yönetti. 1936’da, İngiltere’de Dartington Hall’da kendi Chekhov Tiyatro Stüdyosunu açtı.

1939’da Amerika’ya taşındı. New York ve Hollywood’ta oyunculuk dersleri verdi.