Yeditepe Üniversitesi, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

Türkiye’nin en köklü ve en büyük vakıf üniversitelerinden Yeditepe Üniversitesi, mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla
KalDer tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne dâhil oldu

Akademik kadrosunun zenginliği ve kalitesi, güçlü laboratuvar altyapısı, akredite olmuş lisans programları, 700’ü aşkın Erasmus-Exchange programı ve öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği kampüsüyle Türkiye’nin en güçlü vakıf üniversiteleri arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi, Kalite Derneği (KalDer) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’nin (UKH) parçası oldu.

Ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi”, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve KalDer Genel Koordinatörü Tuğrul Fadıllıoğlu tarafından, düzenlenen törende imzalandı.

Kalite Değerlendirmesi İyi Bir Sistem Oluşturuyor

İmza töreninde konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi’nin akreditasyonlar konusundaki çalışmaları hakkında bilgi vererek üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi (EFP)Eczacılık Fakültesi (ECZAKDER)Mühendislik Fakültesi (MÜDEK), Tıp Fakültesi (TEPDAD/UTEAK) akreditasyonları ile başlayıp Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) akreditasyonlarını tamamladığını ifade etti.

Yeditepe Üniversitesi Hastanelerinin 2007 yılında sağlık standartları konusunda dünyanın en önemli belirleyicisi olan Joint Comission International (JCI) tarafından ilk denetimde tüm standartlarda akredite edilen ilk Türk Üniversite Hastaneleri Grubu olduğunu da anımsatan Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, kalite denetlemesinden ve akreditasyondan geçmiş olan bölümlerde, kişilerden bağımsız bir sistem oluştuğunu ve bu sistemde iyi geri dönüşler alındığını kaydetti.

Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi’nin akademik alandaki akreditasyon çalışmalarının yanı sıra idari alanında KalDer’le birlikte kalite çalışmalarını yürütmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Kurumların Mükemmele Yakın Yönetilmesini Sağlayan Model

KalDer’in güçlü eğitmen / danışman kadrosuyla kalite bilincinin gelişmesi ve yayılmasında önemli rol üstlendiğini ifade eden KalDer Genel Koordinatörü Tuğrul Fadıllıoğlu, ülkenin refah düzeyine ulaşması açısından kalite konusunda adımların atılmasının önemini vurguladı. Mükemmellik Modeli Eğitimi’nin önemine değinen Fadıllıoğlu, “Mükemmellik Modeli 9 kriterden oluşuyor ve bu eğitim, bir kurumun nasıl mükemmele yakın yönetileceğini gösteren bir modeldir” diye konuştu.

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Günleri

LİSANS ADAY ÖĞRENCİ SAYFASI

Sosyal Medyada da Bizi Takip Edin!