Yeditepe Üniversitesi, TÜBİTAK-ARDEB Listesinde 6’ıncı Sırada

Yeditepe Üniversitesi, 2017 Vakıf Üniversiteleri TÜBİTAK-ARDEB (Araştırma Destek Programları Başkanlığıtarafından desteklenen toplam proje bütçeleri sıralamasında 6’ıncı sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye’deki vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018” raporu yayımlandı.

Raporda, Türkiye’deki tüm vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim üyesi sayıları, fakülte ve MYO sayıları, kütüphane büyüklükleri, kitap sayıları, dünya sıralamalarındaki yerleri, mezunlarının KPSS/ALES/TUS gibi merkezi sınavlardaki başarıları, TÜBİTAK proje bütçeleri, öğrenci başı cari giderlerle tam bursluluk oranları gibi bilgilere yer verildi. Tüm bu başlıklarda sıralamalar yapılarak her bir yükseköğretim kurumunun farklı alanlarda sıralamalardaki yerleri, iyi oldukları ve hala iyileştirilmeye açık olan yönleri sunuldu. Kitapta ayrıca YÖK tarafından yapılan geliştirme ve iyileştirme faaliyetleri, mevzuat çalışmaları ve son dönemlerde sayısı oldukça artan yerinde incelemelere ait görseller de paylaşıldı.

2017 Vakıf Üniversiteleri TÜBİTAK ARDEB tarafından desteklenen toplam proje bütçeleri sıralamasında Yeditepe Üniversitesi 6. Sırada yer aldı. Proje bütçeleri yanı sıra TÜBİTAK ARDEB destek istatistikleri ve Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralamasında vakıf üniversitelerinin yıllara göre sırası da paylaşıldı.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018'' raporunu  görmek  için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

LİSANS ADAY ÖĞRENCİ SAYFASI

Sosyal Medyada da Bizi Takip Edin!