Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nü İki Farklı Etkinlikle Kutluyor.

“İş’te Kadın” Sergisi Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi’nde ..

Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü iki farklı etkinlikle kutluyor.

Hastanenin ilk etkinliği, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen “İş’te Kadın” sergisi, 7 Mart saat 14.00'te hastanenin Koşuyolu’ndaki binasında 3. Kat lobide açılan sergi, İFSAK Kadın Birimi’nin, daha çok erkeklerin yaptığı, futbol hakemliği, oto kaportacılık, ayakkabıcılık, otobüs şoförlüğü gibi işlerde çalışan kadınları fotoğrafladığı eserlerden oluşuyor. Kadınların meslek hayatlarında yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan sergi, 9 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Nefrolojide Kadın Ayak İzleri

Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi, 9 Mart’ın “Dünya Böbrek Günü” olması nedeniyle, 8 Mart akşamı “Nefroloji’de Kadın Ayak İzleri” konulu bir panel düzenliyor. Yeditepe Üniversitesi İhtisas Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı’nın moderatörlüğündeki panelde Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Zerrin Biçik Bahçebaşı “Kadınlarda Böbrek Sorunları” ve Florance Nifhtingale Hastanesi Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Ecder “Yeni Şeyler Söylemek Lazım” konulu birer konuşma yapacak.