Ana içeriğe atla

Yeditepe Üniversitesi “En Gözde Üniversiteler” Arasında

Yeditepe Üniversitesi, Bloomberg Businessweek Türkiye’nin,geleceğin işgücünü temsil eden öğrencilere yönelik düzenlediği “En Gözde Üniversiteler” araştırması genel sıralamasında 9’uncu, vakıf üniversiteleri sıralamasında ise 5’inci sırada yer aldı.

Geleceğin yetkinliklerini öğrencilere katan ve işgücünü şekillendiren üniversitelerden öğrencilerin neler beklediği üzerine kurgulanan araştırmada, 113 üniversiteden toplam 28 bin 214 öğrenciye kendi üniversitelerine dair, 12 başlık altında toplanmış 58 soru soruldu. Aralık 2017 ve Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma; kariyer merkezleri, öğrenci kulüpleri, sosyal medya, poster vee-posta aracılığıyla duyuruldu.

Öğrenci sayısı 750’nin altında olan üniversitelerin dâhil edilmediği araştırmada öğrencilere sorulan soruların başlıkları şöyle: “Akademik Kadro, Akademik Destek, Değerlendirme ve Geri Bildirim, Öğrenme Kaynakları ve Ortamı, Dersler ve Eğitim Programı, Kişisel Gelişim, Sosyal Ortam, Konum-Ulaşım ve Tesisler, Öğrenci Hizmetleri, Mezun Topluluğu, Kariyer Merkezi ve Staj, Genel Memnuniyet.”

“Köklü Bir Kurum Olmak Öğrenciler Üzerinde Güven Yaratıyor”

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Bloomberg Businessweek Türkiye'ye verdiği röportajda, mezunlarının yaklaşık yüzde 60’ının hemen mezuniyet sonrasında, diğerlerinin ise mezun olduktan sonraki 6 ay içerisinde iş bulabildiklerini anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üniversitemizin en köklü vakıf üniversitelerinden biri olması ve bugüne kadar 40 binin üzerinde mezun vermesi bizim tercih edilmemizin önemli nedenlerinden biridir, çünkü köklü bir kurum olmak öğrenciler üzerinde güven yaratan bir unsurdur. Tercih edilmemizin diğer sebeplerine bakacak olursak, akademik kadromuzun kalitesi ve zenginliği, güçlü laboratuvar altyapısı, lisans programlarımızın akredite edilmiş olması, uluslararası işbirliklerimiz, disiplinler arası yan dal ve çift ana dal imkanlarımız (mühendislik, ticari bilimler, hukuk,…), öğrencilerin her  türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir kampüs üniversitesi olmamız sayılabilir.”

Öğrencileri üniversite hayatına ve derslerine hazırlamak için farklı konularda kurslar düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Bunlara kişisel gelişim, sosyal bilimlere giriş, matematiğe hazırlık ve kodlama kurslarını örnek olarak verebiliriz.Çağın getirdiği yenilikler paralelinde bu yıl Yapay Zeka dersini rektörlük dersi olarak tüm öğrencilerimizin almasını sağlayacağız” dedi.

 

“Tescilli Patent Sayısında Önde Gelen Üniversitelerdeniz”

Prof. Dr. Bingöl, Yeditepe Üniversitesi’nin tüm fakültelerinde sanayi ve kamu ile etkileşiminin çok üst düzeyde olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Yeditepe Üniversitesi olarak araştırma politikamızda da yer alan “triple helix” (üniversite-sanayi-kamu) yapısını kurmuş hem lisans hem de lisansüstü programlarımızda verimli olarak işletmekteyiz. Örneğin, Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü MAN otobüs firması ile otobüs koltuğu ve “dashboard” tasarımı anlaşması imzalamıştır. Üniversite sanayi işbirliği komisyonumuzun yaptığı bir çalışma sonucunda Mühendislik Fakültesi öğrencilerine “Otomotiv Teknolojileri ve Tasarımı” dersi ile sertifikalı eğitim imkanı verilmiştir. Benzer şekilde Eczacılık Fakültesinde “Bayer ile İlaç Sektörü” isimli sertifikalı seçmeli ders açılmış olup markalı dersler alanında Türkiye’ de bir ilk olarak uygulanmaya başlamıştır.

Üretilen bilginin teknolojiye dönüşmesinde öncülük yapan Türkiye’nin tescilli patent sayısında önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyoruz.”

Yıllara Göre Detaylı Listeler, engozdeuniversiteler.com