Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahar Eren KURU Hollanda, ACTA Üniversitesi EFP öğrencilerinin sınavını yaptı.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Periodontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahar Eren KURU, Avrupa Periodontoloji Federasyonu (EFP) tarafından akredite Periodontoloji programlarından biri olan Hollanda ACTA Ünivesitesi Diş Hekimliğine jüri üyesi olarak davet edildi.

5 öğrencinin girdiği tez ve klinik vaka savunmasını içeren sınav, pandemi nedeniyle 25-26 Haziran 2020 tarihinde iki gün süresince Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Sınavın ilk bölümü tez savunmalarından, ikinci bölümü ise her aday için 7 ayrı vaka sunumundan oluştu. Bu sınavda, EFP temsilcisi ve uluslararası jüri üyesi olarak Prof. Dr. Bahar Eren KURU’yla birlikte Prof. Dr. Bruno Loos, Dr. Monique Danser, Dr. Spiros Paraskevas, Prof. Dr. Ubele van der Velden ve  Dr. Jan Tromp görev aldılar.

Yüzlerce literatüre ve bilimsel arenada pek çok buluşa imza atan ACTA Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji program direktörü Profesör Bruno LOOS, dekanımıza yapmış olduğu detaylı hazırlık ve sorularına yansıttığı bilimsel tabanın derinliği için tüm ekip adına özel bir teşekkür mesajı gönderdi.

Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi dekanımız ve Türkiye’de akredite edilmiş tek Periodontoloji programının direktörü ve temsilcisi olan Prof. Dr. Bahar Eren Kuru’nun uluslararası böyle görevlere davet edilmesi, hem ülkemiz hem de Yeditepe Üniversitesi Diş hekimliği eğitim tanınırlılığımız açısından son derece gurur vericidir.

Bahar Hoca’mızı kutluyor ve daha nice başarılar diliyoruz...