Yeditepe Üniversitesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Planlaması

Değerli Öğrencilerimiz, Öğretim Elemanlarımız ve İdari Personelimiz,

Öncelikle tüm Yeditepe Üniversitesi ailesi için selam ve sevgilerimizle sözlerimize başlamak isteriz.

Bildiğiniz üzere 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılımızın Bahar Döneminin yarısını ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim dönemimizin büyük çoğunluğunu tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle uzaktan olarak tamamlamak zorunda kaldık.

Tüm dünyada ve ülkemizdeki mevcut durum bağlamında 23 Eylül 2021 tarihinde başlayacağımız 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılımızın uygulama şekli hakkında tüm üniversite olarak yoğun planlama ve düzenlemeler üzerinde çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Üzerinde mutabık kaldığımız konularla ilgili olarak da yetkili kurullarımızda gerekli kararlar alarak hayata geçiriyor ve sizlerle paylaşıyoruz.

Bu çerçevede yapmış ve yapmakta olduğumuz düzenlemeler hakkında sizlere özetle aşağıdaki bilgileri vermek isteriz:

• Öğretim yöntemi olarak yüz yüze ve uzaktan öğretimi birlikte yapmayı benimsedik.
  • Eğitim-Öğretim için kapalı alanlarımız, sosyal mesafe kurallarına göre değerlendirilerek gruplar halinde yüz yüze ve uzaktan olarak sınıf planlamalarımız yapılmaktadır. Kampüs alanlarımızın yüz yüze eğitim için kullanılmasında hafta sonları da dâhil edilecek ve gün içi kullanım saatleri 09.00 – 22.00 olacak şekilde genişletilecektir.
  • Temel ilke olarak ders kayıtlarından sonra her öğrencimizin hangi periyotta yüz yüze hangi periyotta uzaktan eğitime katılacağının merkezi olarak planlanması benimsenmiştir. Buna göre yapılacak haftalık programlar belirlenince sizlerle paylaşılacaktır.
  • Tamamen teorik olan derslerin sınıf mevcudu sayısına göre tamamen yüz yüze veya bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan olacak şekilde planlaması yapılacaktır.
  •  Uygulamalı dersler (laboratuvar, uygulama, proje, atölye, küçük grup öğretim section’ları, öğrenci destek eğitimi section’ları, problem çözme saatleri v.b.)  yüz yüze verilecektir.
  • Yabancı dil hazırlık programlarımızın eğitimlerinin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde uygulandığı şekliyle haftanın belirli günleri yüz yüze, belirli günleri de uzaktan olarak sürdürülmesine devam edilecektir.
  • Üniversitemizde kullanılmakta olan öğretim yönetim sistemleri, uzaktan öğretim platformları ve hem canlı yayın yapabilen hem de video kayıt imkanı olan sınıflarımızın kullanılmasına devam edilecektir.
  • Ölçme ve değerlendirmelerimiz yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
  • Pandeminin başlangıcından itibaren tüm kapalı alanlarımız, öğretim alanlarımız, sosyal donatılarımız, yurtlarımız ve servislerimiz her türlü önlemleri alarak hizmet vermiş ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından da “Güvenli Kampüs Belgesi” verilmeye hak kazanılmış olup tüm tedbirler uygulanmaya devam edecektir.

Belirlemiş olduğumuz eğitim-öğretim hedeflerini gerçekleştirmemizin altın anahtarı; öğrenci, öğretim elemanı ve idari personelimizin belirlenen tedbirlere tam olarak uyum göstermesi olacaktır.

Bu vesileyle alınacak olan tedbirlerle yüz yüze ve etkileşimli eğitim-öğretim ortamını sağlayabilmek temennisiyle hepimiz için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaz tatili geçirmenizi diliyoruz.

Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü