Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Begüm Bulak Uygun, ELFA (European Law Faculties Association) - Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
ELFA’nın son yirmi yıllık uygulamasına göre Yönetim Kurulunda temsil edilen bir ülke ancak beş altı yıl sonra yeniden yönetim kurulu üyeliğini üstlenebilirdi. Bu durumda genellikle o ülkeden bir başka hukuk fakültesi temsilcisi seçilirdi.
2009-2016 yılları arasında ELFA’da Yönetim Kurulu üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Genel Kurul toplantısında yönetim kurul üyeliğine yine Yeditepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Begüm Bulak’ı aday gösterince Groningen Üniversitesi’nden Başkan Prof. Dr. Laurence Gormley, “Örgüt tarihinde aynı ülkeden ve hatta aynı hukuk fakültesinden yönetime hemen temsilci seçilmesi söz konusu olmamıştır ancak Yeditepe Hukuk Fakültesi’nin önemini dikkate alarak ben de bu öneriyi destekliyorum” dedi. Bunun üzerine Doç. Dr. Bulak Uygun oybirliği ile yönetime seçildi.
ELFA’nın Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmekten büyük onur duyduğunu belirten Doç. Dr. Begüm Bulak Uygun, ELFA Yönetim Kurulu eski Başkanı olan Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu’na verdiği destekten ötürü müteşekkir olduğunu ifade etti.
Hâlihazırda 47 ülkeden toplam 246 hukuk fakültesinin üye olduğu ve hukuk eğitimi ile madde hukukuna ilişkin güncel konuların ele alındığı ELFA Genel Kurulu’nda Yeditepe Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulak Uygun, Avrupa Hukuk Fakülteleri Birliği’nin hukuk eğitimi alan öğrenci ile hukuk alanındaki araştırmacılara hukuk devletinin ve hukukun üstünlüğünün öneminin aktarılmasında önemli rol oynadığının altını çizdi.
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Begüm Bulak, geçtiğimiz yıllarda Cenevre Polis Akademisi’nde İsviçre polisine “İnsan Hakları” dersleri verdi.