Yeditepe Asya’nın En İyileri Listesinde

Yeditepe Üniversitesi, Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) “Asya’nın En İyi Üniversiteleri” listesinde bu yıl ilk kez yer aldı.

Üniversiteleri tüm temel misyonlarda değerlendiren tek küresel performans tablosu olan THE’nin değerlendirmesinde “öğretim, araştırma, atıflar, uluslararası bakış ve endüstri geliri” olmak üzere beş performans göstergesi bulunuyor.

Bu performans göstergelerine göre 359 üniversitenin değerlendirildiği THE’de bu yıl, Ulusal Singapur Üniversitesi Asya’nın en iyisi oldu; Türk üniversitelerinin sayısı ise Yeditepe Üniversitesi’nin de katılımıyla 17’den 22’ye çıktı.

Yeditepe Üniversitesiyle beraber Dokuz Eylül, Akdeniz, Ondokuz Mayıs ve Gebze Teknik Üniversiteleri de listeye ilk defa giriş yapan üniversiteler arasındaydı.

2017’ye göre sıra kayıplarının yaşandığını listede Koç, Sabancı, Bilkent, İstanbul Teknik, Boğaziçi, ODTÜ, Atılım, İstanbul, Yıldız Teknik, Anadolu, Ankara ve Gazi üniversiteleri önceki yıla göre geriledi. Listeye göre, Marmara ve Hacettepe performansını geliştirirken Erciyes, TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversiteleri ile İzmir Teknoloji Enstitüsü geçen yılki konumunu korudu.

Times Higher Education