Üniversitemizde Kurumiçi, Kurumlararası Genel Not Ortalamasına Göre ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre olmak üzere üç tür yatay geçiş mümkündür.
Kurumiçi yatay geçişler, üniversite bünyesinde yer alan herhangi bir lisans programına her yıl ilan edilen geçiş şartlarını sağlamak kaydıyla yapılabilir. Lisans programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılında yatay geçiş yapılamaz. Lisans programları arasında yatay geçiş başvurusu yapılabilmesi için, öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği lisans programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği lisans programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin lisans programlarının en düşük puanından az olmaması şartı aranmaktadır.
Yatay geçiş öncesinde yabancı dil hazırlık sınıfı dışında geçirilen süre öğretim süresine dahil. Bu bağlamda, öğretim süresi dört yıl olan herhangi bir lisans programından başka bir dört yıllık lisans programına geçiş yapan öğrencinin iki programdaki geçirdiği toplam öğretim süresi yedi yılı aşamaz. Bu süreler, öğretim süresi beş yıl olanlarda sekiz yılı ve altı yıl olan programlar için ise dokuz yılı aşmayacak şekilde belirlenmiştir.
İkinci bir yatay geçiş yöntemi de Kurumlararası Genel Not Ortalamasına Göre yatay geçişdir. Bu geçişe ait genel kural ve prensipler her yıl Haziran ayı içinde olmak üzere yılda bir kez üniversitemiz web sayfasında ilan edilmektedir. Detaylar hakkında web sayfamızdaki yatay geçiş sekmesi ziyaret edilebilir.
Üçüncü tür yatay geçiş ise Merkezi Yerleştirme Puanlarına göre kurumiçi ve kurumlararası yatay geçiş türüdür. Bu geçiş türünün genel kural ve prensipleri her yıl Haziran ayında ve Ocak ayında olmak üzere iki defa yayınlanmakta ve üniversitemiz web sayfasında ilan edilmektedir. Yine detaylar hakkında web sayfamızdaki yatay geçiş sekmesi ziyaret edilebilir.
2022-2023 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS VE LİSANS YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, BAŞVURU KOŞULLARI VE BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELERİ
DİKEY GEÇİŞ
2021-2022 akademik yılında DGS ile Üniversitemize yerleştirilen öğrencilerimiz
17-22 EYLÜL 2021 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden e-devlet üzerinden kayıt yöntemi ile veya 17-24 EYLÜL 2021 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’ne gelerek kayıtlarını yapabilirler.
Adım Adım Kayıt Kılavuzu ve E-Kayıt hakkında tüm detaylar için tıklayınız.
Online Kayıt:
Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.
E-Devlet Kapısı Üzerinden Elektronik Kayıt İçin İşlem Adımları
(YÖK Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu)
Elektronik kayıtlar 17-22 EYLÜL 2021 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden gerçekleştirilecektir.
• esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden Öğrenci Numarası öğrenilir.
• Aşağıda belirtilen ödeme koşullarına göre mali kayıt tamamlanır. (Tam burslu olarak kazanan öğrenciler herhangi bir mali işlem yapmadan E-kayıt yapabilirler.)
• E-Kayıt İşlemleri için E-Devlet Kapısı https://www.turkiye.gov.tr adresine girilir.
• Giriş yaptıktan sonra, “E-Hizmetler” sayfasında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığında “Üniversite E-Kayıt” sayfasına girerek Üniversite kaydı tamamlanır.
• Elektronik kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, Yabancı Dil Hazırlık Okulu Sınavı kaydını gerçekleştirmek için tıklayınız.
Kampüste Kayıt
Kampüste Kayıt İçin İşlem Adımları
Gerekli Belgeler
- Nüfus Cüzdanının fotokopisi
- DGS Yerleşme Sonuç Belgesi
- 2 adet vesikalık fotoğraf
- Askerlik durumunu gösterir belge: 2000 ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden veya e-Devletten alınmış̧ “Bir Fakülte veya Yüksekokula kaydolmasında askerlik yönünden sakınca olmadığına dair belge”.
- Gazi veya şehit yakını olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)
- Engeli olan öğrencilerin engel durumlarını ve oranlarını gösterir belge (Veri toplama amaçlıdır)
- En az 1 yıl geçerli HES kodu çıktısı
- Önlisans mezuniyet belgesi (E-Devletten alınmış çıktı veya Diploma fotokopisi)
Kayıt Sürecinde Dikkat Etmeniz Gerekenler
- Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.
- 2021 DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar,(01 Şubat 2022) 2021 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.
- Başka bir üniversitede lisans programında kaydı bulunan öğrencilerin Yeditepe Üniversitesine kayıt yaptırmaları için mevcut kayıtlarını sildirmiş olmaları gerekir.
18 yaş ve üzeri olup Üniversiteye kayıt için şahsen kendileri gelemeyecek öğrenciler yerine vekaletnamesi bulunan vekilleri gelip kayıt yaptırabilirler. Posta yoluyla gönderilen kayıt belgeleri kabul edilmeyecektir.
Öğrenci numaralarına esorgulama.yeditepe.edu.tr adresinden erişilebilir.