İzlemek için tıklayınız.
Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.
Programda çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin nasıl bir eğitimden geçmesi gerektiğini anlatan Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, bu kutsal mesleği yapmayı tercih edecek adaylara da önemli tavsiyelerde bulundu.
Yeditepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin en önemli özelliğinin tüm programlarını uygulamaya dayalı bir eğitim anlayışıyla oluşturması olduğunu ifade eden Coşkun, yoğun uluslarararası işbirliklerinin yanı sıra fakültede ulusal anlamda da çok sayıda projenin geliştirildiğini ifade etti.
“Sağlıklı bir toplum oluşturabilmek için sağlıklı çocuk ve gençlere ihtiyaç vardır” diyen Doç. Dr. Coşkun, eğitim fakültelerinin, sağlıklı bir toplumun temeli olan sağlıklı çocukların ve gençlerin yetiştirilmesini hedeflediğini anlattı.
Üniversite tercihinde kendisini ve tercih ettiği üniversiteyi en iyi tanıyanların en şanslılar olduğunu vurgulayan Yelkin Diker Coşkun, “Ne istediğini bilen, ilgi ve yeteneklerinin farkında olan, tercih ettiği üniversitenin bütün olanaklarını bilerek tercih eden ve bu olanakları sonuna kadar kullanan adaylar en şanslı adaylar” dedi.
“Kariyer bir süreçtir” diyen Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kariyer, 4 yılla ya da 4 yılın sonunda alınan diplomayla sınırlı değildir. Üniversite tercihi, kariyer yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor. Bu hayat boyu sürecek. Bazı durumlarda, sadece diploma da yeterli olmayabilir. Burada öğrenciyi farklılaştıran entelektüel kapasitedir. Öyle bir üniversite olmalı ki global dünyanın da ihtiyaç duyduğu güncel becerileri de öğrencilere kazandırabilmeli” diye konuştu.
Akademik gelişimin yanı sıra sosyal gelişimin de önemine işaret eden Coşkun, şöyle devam etti:
“Akademik gelişimi bütünleyen hatta akademik gelişimin olmazsa olmazı sosyal gelişimdir. Üniversite gençliği akademik süreci en iyi akran öğrenmesi tamamlar. Kampüs üniversitesi, farklı bölümlerde ders alan öğrencilerin bir araya gelmesi, kulüpler ve öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılayabildiği sosyal alanların bulunması nedeniyle bunu kolaylaştırır. Eğitimde akademik beceriler ile sosyal beceriler birbirini tamamlar. Yaşamda başarılı, sağlıklı ve huzurlu bireyler için hem akademik hem de sosyal becerilerin eş zamanlı kazandırılması gerekir.”