Ana içeriğe atla

Üniversitelerin Vazgeçilmezi Sosyal Gelişim için Öğrenci Dekanlığı

Üniversitelerin Vazgeçilmezi Sosyal Gelişim için Öğrenci Dekanlığı

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Bülent Kılıç, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Doç. Dr. Kılıç, programda, öğrencilerin üniversiteye ilk adımlarından itibaren yanlarında olan, onları kültür-sanat etkinlikleri, kulüp faaliyetleri, sağlık, spor organizasyonları ve kariyer-gelişim hizmetleri açısından bir bütün olarak destekleyen Öğrenci Dekanlığını anlattı.

Öğrenci Dekanlığı bünyesinde yürütülen faaliyetlerle öğrencinin üniversiteye uyumunu kolaylaştırdıklarını ifade eden Doç. Dr. Bülent Kılıç, “Aileler evlatlarını gönül rahatlığıyla gönderebilirler, biz onların yanındayız” dedi. Öğrenci Dekanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Akran Danışmanlığı” projesini anlatan Kılıç, “Bu projede, bizim seçtiğimiz ve güvendiğimiz deneyimli öğrencilerimiz, yeni gelen öğrencilere bir yıl danışmanlık hizmeti veriyor. Bu projeyle amacımız, gençlerin arkadaşlarıyla birlikte, yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak ortamı oluşturmak. Her bir akran danışmanımız, 10-15 öğrenciye rehberlik ediyor, yol gösteriyor. Öğrenci, 10-15 kişilik arkadaş grubuyla üniversiteye başlıyor” dedi.

Öğrenci kulüplerinde çalışan öğrencilerin de, projeler geliştirirken ve bu projelerde aktif rol alırken gelecekte karşılaşacakları iş hayatlarını deneyimleyerek öğrendiklerini anlatan Doç. Dr. Kılıç, “Kulüplerin birlikte proje yapmalarını destekliyoruz. Öğrenciler bu kulüplerde çok anlamlı, kıymetli projeler üretiyorlar. Bunu yaparken de öğreniyorlar” diye konuştu.

Öğrencinin tüm yaşantısı içinde desteğe ihtiyacı olan alanlarda ona destek verdiklerini ifade eden Bülent Kılıç, özellikle kritik başarı seviyesinin altında kalan öğrencilere danışmanlık desteği verdiklerini de söyledi. Kılıç, şunları söyledi:

“Öğrencinin, kendisine uzatılan yardım elini görünce yeniden motive olduğunu deneyimliyoruz. Üniversite yaşamı, ergenlikten genç yetişkinliğe geçiş dönemi. Bu da öğrenciye bir sorumluluk yüklüyor. Birçok sorumluluğu var. Ayrıca Anadolu’nun dört bir yanından gelen öğrencilerimiz var. Burada kaybolabiliyor öğrenci. Oralarda da adaptasyon güçlükleri çektiklerinde öğrencileri destekliyoruz.”