Üniversite Öğrencilerinden Emekçi Kadınlara Ödül

Yeditepe Women in Business Kulübü’nden Kadın Destekçisi Erkeklere de Ödül
Türkiye’de kadınların iş ve sosyal hayattaki yerleri ve hakları konusunda farkındalık yaratmak ve daha üniversite sıralarındayken çalışmalar yapmalarını sağlamak amacıyla kurulan Yeditepe Women in Business Kulübü, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü, kadın destekçisi erkeklerin de ödül aldığı bir törenle kutladı.
Yeditepe Üniversitesi 26 Ağustos Yerleşimi’nde gerçekleşen törenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, sosyal sorumluluk alanında bu gece gibi güzel organizasyonlar düzenleyen üniversite öğrencilerini kutladı. Yeditepe Üniversitesi’nin iş yaşamında kadın erkek eşitliğini sağlaması ile örnek teşkil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, idari kadroda görev yapan yüzde 53 oranındaki kadın yönetici ve akademik kadrodaki yüzde 61 oranındaki bilim kadınları ile üniversitenin kadına verdiği önemi gösterdiğini kaydetti.

Geceden Elde Edilen Gelir Engelsiz Amazonlar ve TEV’e Bağışlanacak
Yeditepe Women in Business Kulübü Başkanı Simge Avcuoğlu da, kadının toplumdaki rolü konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen geceden elde edilen gelirin Engelsiz Amazonlar Platformu ve Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) aktarılacağını açıkladı.
Gamze Elibol’un da bulunduğu Engelsiz Amazonlar ekibinin dans gösterisi yaptığı gecede Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinden oluşan çok sesli koro tarafından sergilenen acapella performans gösterisi ve kısa film gösterimleri konuklara keyifli anlar yaşattı.
Sunuculuğunu Özgür Uysal’ın yaptığı gecede ödül alan isimler şöyle:

1. Arzum Onan
  2. Gökçe Bahadır
  3. Tilbe Saran
  4. Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen
  5. TEKSEM ve Engelsiz Amazonlar Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Elibol
  6. P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu
  7. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan
  8. Arabam.com Genel Müdürü Zafer Terzioğlu
  9. Big Chefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli
  10. Henüz 11 yaşındayken Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla dikkat çeken Talya Özdemir
  11. PricewaterhouseCoopers Türkiye Denetim Hizmetleri Şirket Ortağı Beste Ortaç
  12. Türkiye’nin En Genç Kadın Ralli Şampiyonu Burcu Burkut Erenkul.

Basın Yansımaları: hurriyet.com.tr | dha.com.tr | milliyet.com.tr | mynet.com | qualitydergisi.com | posta.com.tr