Ülkemizdeki yaklaşık 3 bin 500 talasemi hastasından biri olan Meral Yılmaz, bu hastalıkla mücadelesiyle örnek bir başarı hikayesi. Hastalığı, onun eğitim hayatını sürdürmesine ve yaşama bağlı bir birey olmasına engel olamadı…
Özellikle Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerde yaygın görülen talasemi, tanı konduğu andan itibaren düzenli kontrollerin ve hasta uyumunun son derece önemli olduğu bir sorun. İstatistiklere göre ülkemizde yaklaşık 3 bin 500 talasemi hastası bulunuyor. Türkiye gibi akraba evliliklerinin sık rastlandığı toplumlarda ise görülme sıklığı artıyor. 6 aylıkken talasemi majör tanısı alan Meral Yılmaz da akraba evliliği sonucu dünyaya gelen bebeklerden biri. Üstelik 3 çocukla ailesinde kendisi gibi ağabeyi de talasemi majör hastası, diğeri ise taşıyıcı.
Kalıtsal bir kan hastalığı olan ve genetik olarak nesilden nesile taşınan hastalığının teşhisinin ardından Meral Yılmaz'a kan tranfüzyonu yapılmaya başlandı. Genç kız, hastalığının farkına vardıkça da hastalığına karşı hayata sımsıkı tutundu. Hastalığının hayatının önüne geçmesine izin vermedi. Önce üniversiteyi kazandı. Gündüz çalışıp akşamları okuluna gitti. Azmi sonunda, iyi bir dereceyle okulundan mezun oldu.
Son üç yıldır Meral Yılmaz’ın tedavi ve takibini sürdüren Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Pediatrik Kemik İliği Nakli Kliniği Sorumlusu, Meral’e tedaviyle kaliteli bir yaşam vermeye çalıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi…
Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…
Basın Yansımaları: cnnturk.com | dha.com | mynet.com | haberler.com