Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülden Demet Lüküslü ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hande Tek Turan, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında Turgut Özay’ın konuğu oldu.
Araştırmalarıyla gençlerin sesi olan Prof. Dr. Demet Lüküslü, sosyoloji eğitimine ve öğrencilerle birlikte yürüttükleri ulusal ve uluslararası projelere dair bilgiler aktardı. Lüküslü, her türlü sosyal ilişki, sosyal ağ kısaca hayatımıza değen her şeyin sosyolojinin konusu olduğunu söyledi. Öğrencilerin iyi bir akademik eğitim almanın yanı sıra sahada da önemli araştırmalar yaptıklarını anlatan Lüküslü, “Kurumsal derslerin yanında sahayı da hedefleyen bir programımız var” dedi. Üniversitenin tamamında çift ana dal ve yan dal programlarına çok önem verildiğini ifade eden Lüküslü, bu programlarla öğrencilerin başka alanlarda da kendilerini geliştirmelerinin önünü açtıklarının altını çizdi. Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nün eğitim dilinin İngilizce olduğunu anımsatan Lüküslü, “Erasmus ve Exchange programları ile öğrencilere yurt dışı deneyimi olanağı sunuyoruz. Fransa, Hollanda ile olan anlaşmalarımıza bu yıl Polonya ve Macaristan’ı ekledik” diye konuştu.
Dr. Öğr. Üyesi Hande Tek Turan da, doğduğumuz andan itibaren her aşamada kamu yönetimiyle etkileşim ve ilişki içinde olduğumuzu vurguladı. Yeditepe Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi eğitim programında “Yönetim Bilimleri”, “Çevre, Kentleşme”, “Siyaset Bilimi”, “Hukuk” ve “Ekonomi” gibi çok geniş bir yelpazede dersler bulunduğuna işaret eden Turan, öğrencilerin de dolayısıyla çok geniş bir çalışma alanı bulduklarını kaydetti. Turan, Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarının mülki idare amiri olmanın dışında, özel sektörde, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere çok farklı alanlarda çalışma olanağı bulduğunu belirtti. Turan, eğitim dilinin de İngilizce olmasının da mezunlara büyük avantajlar sağladığını anımsattı.
Dijitalleşmenin önemine de değinen Turan, dijitalleşme deyince daha çok özel sektörün algılandığını ancak dijitalleşmenin kamu yönetiminin olmazsa olmazlardan olduğunu vurguladı. Turan, “Dijitalleşme geleneksel örgütlerin yapısını da sorgulatıyor. Daha esnek, şeffaf, katılımcı ve santralden uzak bir yapıdan söz ediyoruz. Kamu Yönetimi de, tam da bunun merkezinde” diye konuştu.
İzlemek için tıklayınız.