Somali Devleti Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Abdullahi Mohamed Ali Onursal, Kurucu Başkanımız Bedrettin Dalan’ı ziyaret etti

Somali Devleti Büyükelçisinden Üniversitemize ziyaret

Somali Devleti Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Abdullahi Mohamed Ali Onursal, Kurucu Başkanımız Bedrettin Dalan’ı makamında ziyaret ederek, hem İSTEK Okulları hem Yeditepe Üniversitesi hem de Yeditepe Sağlık Hizmetleri A.Ş tarafından üretilen Sürdürülebilir Organik Tarım ile ilgili bilgi aldı.

Çoğunlukla eğitim konuları ile ilgili görüşmenin yapıldığı ziyarette İSTEK Vakfı ilk-orta ve lise okullarının eğitim sistemindeki çağdaşlığı, düşünen ve sorgulayan öğrenci yetiştiren modelinin anlatılmasının üzerine Büyükelçi, İSTEK Okullarına olan hayranlıklarını ifade etti.

Yeditepe Sağlık Hizmetleri A.Ş tarafından üretilen ve Sürdürülebilir Organik Tarım konusunda kullanıma elverişli gübrelerimiz hakkında da bilgi alan Büyükelçi, Toprak ıslahı ve verimliliği ile ilgili belirlenecek başlıklarda Üniversitemizle işbirliği yapamaya hazır olduklarını belirtti.

Yeditepe Üniversitesinde çeşitli programlarında okuyan Somalili öğrencilerimizde de, Büyükelçi ile bir araya gelerek, Büyükelçiden, 2015-2016 akademik yılının, Somali’ye Gelecek Nesillerin Sağlayacağı Katkı hakkındaki ilk derslerini almış oldu.

Ziyaret sırasında Büyükelçi’ye Yeditepe Sağlık Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Emrah İnce refakat etti. Ziyaretin anısına Bedrettin Dalan, Büyükelçiye bir hediye takdim etti. Somalili öğrencilerinde katılımıyla günün sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.