Seyahatte Konfor Arayanlara İlaç Gibi Sergi

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerimizin “Yolculukta konfor nasıl olur?” sorusuna yanıt olacak tasarımları, 8-15 Şubat tarihleri arasında, üniversitemiz Rektörlük Binası İnan Kıraç fuaye alanında sergilenecek.

Üniversite-sanayi işbirliğinin pekiştirilmesi, öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde sektörün ihtiyaçlarını tanıması amacıyla Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü ve MAN Türkiye A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen öğrenci projesi kapsamında ortaya çıkan “Sürücü ve Yolcu Çevresi Tasarımları”, üç aylık bir çalışmanın ürünü.

Yenilikçi ve Çözüm Odaklı Ürünler

Çalışma kapsamında,Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri, MAN Türkiye A.Ş. tarafından verilen brifingin ardından otobüs içerisinde kullanılacak sürücü ve yolcu çevresi için yenilikçi ve çözüm odaklı fikirlerini ürün tasarımları haline getirdi.

Otomotiv sektöründe de kullanıcılar açısından bir gelecek vizyonu sunmayı hedefleyen proje, engelliler için oturma birimi, ergonomik koltuklar, aile ile birlikte yolculuk yapanlar için aileyi bir arada oturtabilecek koltuk tasarımları gibi çok sayıda farklı ürün ortaya koydu.

Üniversite - sanayi işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan yenilikçi tasarımları, 8-15 Şubat tarihleri arasında, Rektörlük Binası İnan Kıraç fuaye alanında ziyaret edebilirsiniz.