Mustafa Kemal Atatürk'ü Özlemle Anıyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79’uncu yılında, Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Üniversitemizin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitütüsü'nce organize edilen törende konuşan Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Atatürk’e, bugün her zamankinden daha fazla duyulan özlemi dile getirdi.

Atatürk’ün bir dünya lideri olduğunu anımsatarak “Atatürk demek Türk demek, Atatürk demek Türkiye demek, Atatürk demek biz demek, var olmak demek; onun verdiği güçle, yok olmaya başlamış bir milleti yeniden ayağa kaldıran insan demek” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülay Baran da, Atatürk’ün bizlere bir gün değil her gün gurur duyulacak bir kimlik ve bir ülke bıraktığına vurgulayarak gençlere şöyle seslendi:

“Atatürk’çe konuşan bir okulun öğrencileri olarak Mustafa Kemal sizin en önemli değerinizdir. 'Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak' diyen Mustafa Kemal’in gözünü arkada bırakmayacak olan sizlersiniz.”

Çoğunluğu Atatürk’ün fotoğrafçısı Ethem Tem tarafından çekilmiş ve bugüne kadar görülmemiş Atatürk fotoğraflarını Yeditepe Üniversitesi’ne bağışlayan Suzan Kapsız da konuşmasında “Bizim toplumumuzun dünya durdukça sürecek bir mutluluğu vardır: Atatürk’ün çocukları olmak” diyerek, şöyle konuştu:

“Atamızın bütün dehası, kudret ve genleriyle şimdi yüz milyona yaklaşan evladının hücrelerine dağılıp yerleştiği bu günde bilmeliyiz ki o bir yere gitmedi genç arkadaşlarım, bizde, içimizde, bizimle beraber yaşıyor. Biliniz ki hepiniz Mustafa Kemal olmak azmiyle gösterdiği yolda ilerleyeceksiniz.”

Törende daha sonra üniversitemiz Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay’ın yönetiminde Yeditepe Üniversitesi çalışanlarının oluşturduğu tiyatro topluluğu “Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı”ndan bir kesit sahneledi.

Başak Tatlı’nın kısa bir müzik dinletisi sunduğu törende Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya’nın “Atatürk Portreleri” ve “Suzan Kapsız’ın koleksiyonundan “Atatürk Fotoğrafları” sergilerinin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ