Makine Mühendisliği Bölümümüz ikinci sınıf öğrencisi Serim Berke Yanar 'birFİKRİNmiVAR?' yarışmasında birinci oldu

“birFİKRİNmiVar?” Birincisi Yeditepe’den!

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Serim Berke Yarar “birFİKRİNmiVAR?” yarışmasında birincilik elde etti. Öğrencimiz, birinciliği rakiplerine kıyasla yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayan çevreci elek makinesiyle elde etti.

Madencilik ve geri dönüşüm sektörleri için geliştirilen makinenin tarım, gıda ve hatta kimya sektörlerinde de kullanılabileceğini ifade eden Serim Berke, geliştirdiği makinenin işlevini kısaca şöyle özetledi: “Makinemiz üzerine gelen malzemeleri göz boyuna göre 30 mikron ile 1 metre aralığında sınıflandırabiliyor. Buna ek olarak da elek makinelerinde sıklıkla karşılaşılan nem problemi de makinemizde yüzde 40 oranında azaltılmış durumda.

Yüzlerce projenin değerlendirildiği yarışmada birincilik elde eden 2. sınıf Makine Mühendisliği Bölümü öğrenicimiz, bu başarısıyla KOSGEB’ten de destek almaya hak kazandı.