Makine Mühendisliği Bölümü 2010 Mezunumuz Arman Köklü'nün Başarısı

Makine Mühendisliği Bölümü 2010 mezunumuz Arman Köklü, Project Management Institute (PMI) adlı kuruluşun geleceği şekillendireceğini düşündüğü 50 genç proje lideri listesine seçildi.

PMI 1969 yılında ABD’de kurulmuş olan, proje yönetimi alanında üniversite-sanayi işbirliği koordinasyonu, eğitim, standartlaşma, profesyonel yaklaşım vb. alanlarda etkinlik gösteren bir kuruluş. Avrupa ve Kuzey Amerika’dan 13’er genç yetenek bulunan listede Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve çevre ve iklim aktivisti Greta Thunberg gibi isimler, İngiltere Adalet Bakanlığı, IBM, Google, Airbus, Panasonic gibi bir dizi uluslararası kuruluşta görevli kişiler bulunuyor.

General Electric (GE) Enerji şirketinde İsviçre’de çalışan Arman Köklü GE’nin dünya çapında çeşitli ülkelere enerji sağlayan projelerinde sorumluluk aldığı için bu listeye seçildi. Arman’ın listeye seçilme gerekçeleri ve kendisiyle PMI tarafından yapılmış mini bir röportaj bulunuyor.

Okumak için tıklayınız.