İTÜ Gıda Mühendisliği Kulübü’nün Türkiye çapında tüm gıda mühendisliği lisans öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlediği İTÜ GMK 2. AR-GE Fikirleri Yarışmasına bu yıl 13 farklı üniversiteden 40 proje başvurusu yapıldı. Yarışmanın ilk aşaması olan Ara Rapor Formlarının jüri tarafından değerlendirilmesi üzerine 29 Ocak 2016 tarihinde projeleriyle ilk 10’a kalan yarışmacılar açıklandı.
Finale kalan 10 projenin sunumları jüri tarafından dinlendi ve dereceye giren yarışmacılar belirlendi. Yarışmayı üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Özge ERMİŞ ve Özge SARIKAYA “Chia Tohumlu Mahlepli Dondurma” projeleri ile birinci olarak tamamladı.
Yarışmacıların hazırladıkları sunumlar ve posterler, Prof. Dr. Beraat ÖZÇELİK’in, Prof. Dr. Gürbüz GÜNEŞ’in, Doç. Dr. Esra ÇAPANOĞLU’nun, Yrd. Doç. Dr. Ebru FIRATLIGİL’in, Yrd. Doç. Dr. Dilara ERDİL’in, Yrd. Doç. Dr. Gamze TOYDEMİR’in, Yrd. Doç. Dr. Derya KAHVECİ’nin, AROMSA A.Ş.’den Dr. Aslı CAN KARAÇA’nın, Altınmarka Gıda Arge Uzmanı Jülide Gökçe ÇAKIR’ın, Altınmarka Gıda Proje Geliştirme Uzmanı Tuğçe ÖZKAN’ın ve Unilever Food Solutions Arge Müdürü Filiz BAĞCI BEKAR’ın bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi.