III. Uluslararası Disleksi Kongresi Türkiye Disleksi Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi Gelişim ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirildi

Yeditepe Üniversitesi Gelişim ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Türkiye Disleksi Vakfı işbirliği ile düzenlenen III. Uluslararası Disleksi Kongresi, 4-5 Haziran 2016 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Eğitim Fakültesi Dekanı Ayşe S. Akyel ve Türkiye Disleksi Vakfı Başkanı Elif Yavuz’un yapmış olduğu kongre boyunca alanında uzman ve akademisyenlerin katkılarıyla altı panel ve altı çalıştay düzenlendi. Konferansta katılımcılar serbest bildirilerini de sundu. Katılımcıların büyük kısmını oluşturan eğitimciler ve ailelerin disleksinin tanılanması ve uygun eğitim olanaklarının sunulmasına ilişkin farkındalık ve bilgi sahibi olmalarının hedeflendiği kongrede, sağlık ve eğitim alanından önemli bilim insanları sunumlar gerçekleştirdi.

Kongre vesilesiyle, Türkiye Disleksi Vakfı ve Akademidisleksi önemli katkılarından dolayı Yeditepe Üniversitesi’ni Disleksi Dostu Okul olarak ilan etti ve projelerine dahil etti.

Çağrılı konuşmacılar:

Prof. Dr. Sinan Olkun

Dr. Semra Şahin

Doç. Dr. Tülin Fidan

Yrd. Doç. Dr. Alev Yalçınkaya

Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar

Esmira Kazimova

Steve O’Brien

Prof. Dr. BurakTatlı

Prof. Dr. Münire Erden

Yrd. Doç. Dr. Bilgehan Eren

Doç. Dr. İlhan Raman