İhtiyaç Haritası Zirvesi Yeditepe Üniversitesi’nde Gerçekleşti

Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı ve aktör Mert Fırat, sosyal kooperatiflerin önümüzdeki yılların konusu olacağını söyledi

Yeditepe Üniversitesi Girişimcilik Kulübü’nce organize edilen “İhtiyaç Haritası Zirvesi”, üniversitenin 26 Ağustos Yerleşimi İnan Kıraç Salonu’nda, 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.
Farklı konulardaki ihtiyacı olanlar ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu, kar amacı gütmeyen sosyal bir platform olan İhtiyaç Haritası, kurulduğu günden bu yana kadar çok sayıda ihtiyaç sahibine ilaç oldu.

Zirvenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Aydın, her şeyin başında iyilik geldiğini belirterek çok değerli ve büyük organizasyonlarla insanlara iyilikler yapılabileceği gibi herhangi bir insana kendisini değerli hissettirmenin, sen benim için önemlisin duygusunu vermenin en basit ancak en etkili iyiliklerden olduğunu söyledi. Bunun yanında ihtiyaç karşılamanın ciddi bir şekilde gizlilik gerektirdiğine işaret eden Prof. Dr. Aydın, herhangi bir kişiye veya bölgeye yapılacak bir yardımın hiçbir kimseyi rencide etmeden yapılması gerektiği konusuna vurgu yaptı.

İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı, aktör Mert Fırat da, ilk “İhtiyaç Haritası”nı sosyal girişimin dünyada çok etkin bir şekilde kullanıldığına dikkat çekerek “İşin sosyal kooperatifçilik kısmı da bizi çok heyecanlandırıyor. Sosyal kooperatifler önümüzdeki yılların konusu olacak” dedi.
Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz da, İhtiyaç Haritası’nın çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ise modern kooperatifçiliğin 1844 yılında İngiltere’de doğduğunu anımsatarak son dönemde Türkiye’de de başlayan sosyal kooperatifçilik akımına değindi. Sosyal kooperatifçilik treni ile 11 ili dolaştıklarını ifade eden Bozkurt, önümüzdeki bahar döneminde de trenin yola çıkacağını kaydetti.