Ana içeriğe atla

“Her Öğrenci Kendi Hikâyesini Yazacaktır”

“Her Öğrenci Kendi Hikâyesini Yazacaktır”

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Üzeltürk ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Erman, Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programında, Dr. Görkem İldaş'ın sorularını yanıtladı.  Üzeltürk ve Erman, hukuk eğitiminde güncel yaklaşımlara ilişkin bilgiler aktardı. 
Öğrencilerin tercih yaptıktan sonra da üniversite sıralarında kendilerini geliştirerek farklı yollara doğru ilerleyebileceğini belirten Prof. Dr. Sultan Üzeltürk, “Her öğrenci kendi hikâyesini yazacaktır” dedi. Hukuk eğitiminde de bunun geçerli olduğunu ifade eden Üzeltürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tek bir disiplinle, tek bir alanla yola devam etmiyorsunuz. Hukuk da teknolojiyle, bilimle ve insanın kendini geliştirmesiyle çok farklı bir noktaya geldi. Hatta son iki yıldır yaşadığımız pandemi de hukuka ilişkin birçok konuyu değiştirdi, arttırdı. Eskiden geçici olarak uygulanan bazı yollar, günlük hayatımızın bir parçası oldu.”
Hukuk fakültelerinin de bu güncel gelişmelere ayak uydurması ve programlarını buna göre oluşturmasının önemine değinen Prof. Dr. Üzeltürk, “Bizim tercihimiz bir yan dal programı oluşturmak yönünde oldu. Bilişim Hukuku Yan Dal Programı oluşturduk. Yan dal programımıza yalnızca hukukçular değil, mühendislik gibi diğer alanlardan da öğrenciler katılabiliyor. Ek olarak Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu yapıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü, ‘Yapay Zeka” ana temasıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
Dr. Öğr. Üyesi Barış Erman da, kesişim alanlarının giderek önem kazanmaya başladığını kaydederek hukukçuların yalnızca hukuk değil teknik alanlara da hâkim olmak durumunda kaldığını ifade etti. 
Bilişim hukukunun ise kendi içinde kesişim alanları yarattığını belirten Erman, “Yapay zekâ vasıtasıyla kişisel verilerin işlenmesi ve genel gözetim araçlarının kurulmasından tutun patent alanında yine söz konusu. Bir yapay zekânın patent yaratması mümkün mü, değil mi tartışılıyor veya insanların yüzü, görüntüsü ve sesi taklit edilerek çok hızlı bir şekilde yalan haberlerin yayılması mümkün olabiliyor. Şu anda bütün dünyada bunları konuşuluyor” dedi.   
Hukuk alanında Erasmus programlarının kullanılmasının da çok önemli olduğunu kaydeden Erman, yurt dışına hem gitmek isteyen hem de gelmek isteyen öğrencilerde bu yönde ciddi bir talep olduğunu anımsattı.