Ana içeriğe atla

Gıda Mühendisliği Öğrencilerimize Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması Ödülü

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin endüstriyel gıda ürünleri ihracatında sektörün rekabet gücünü artırmak amacıyla düzenlediği “2. Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışmasında” içinde Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin de yer aldığı grup mansiyon ve para ödülüne layık görüldü.

Geleneksel Türk tatlılarından esinlenerek endüstriyel yöntemlerle üretilecek şekerli mamuller tasarlanmasını amaçlıyan yarışmaya Samsun yöresinden esinlenerek hazırlanan “Nokul” isimli proje ile katılan grupta üniversitemiz Biyoteknoloji anabilim dalı yüksek lisans programında eğitim görmekte olan Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü mezunları Duygu Kıbıcı, Çağla Uysal, Neslihan Kayra ve Gizem Özan ile İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu Ceren Uğurlu ile İngiltere’de Central Saint Martins Üniversitesi Endüstriyel tasarım bölümünde eğitim görmekte olan Maya Kurdoğlu bulunmaktaydı. Yarışmacılar ödüllerini İstanbul İhracatçılar Birliği’nin Çırağan Sarayı’ndaki 75.yıl yemeği resepsiyonunda aldılar.