Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile bir anlaşma imzaladı.
Bu anlaşma ile, gerekli koşulları sağlayan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, yaz döneminde Fransa'ya giderek Alain Ducasse Education-ENSP’de Yeditepeliler için özel hazırlanmış program çerçevesinde toplam 140 saat eğitim alacaklar ve eğitim programını tamamladıktan sonra Fransa’da veya Alain Ducasse Education’ın anlaşmalı olduğu başka bir ülkede bir ay staj yapabilecekler. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler ayrıca Alain Ducasse Education sertifikası almaya hak kazanacaklar.
Bu sayede Yeditepeli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri uluslararası alanda deneyim kazanarak kariyerleri adına önemli bir avantaj elde etmiş olacaklar.