Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile yaptığı işbirliğini üçüncü yılında da sürdürüyor.
Türkiye’nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2016 yılında Fransa’da bulunan dünyaca ünlü pastacılık okulu Alain Ducasse Education-ENSP ile bir işbirliğine imza atmıştı. Yeditepe Üniversitesi Gastranomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, bu yıl da yapılan görüşmelerin ardından Alain Ducasse Education-ENSP ile üçüncü kez anlaşmasını yeniledi.
Fransa’da Eğitim Şansı
Bu anlaşmayla gerekli koşulları sağlayan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, yaz döneminde Fransa'ya giderek Alain Ducasse Education-ENSP’de Yeditepeliler için özel hazırlanmış program çerçevesinde toplam 140 saat eğitim alacak ve eğitim programını tamamladıktan sonra Fransa’da veya Alain Ducasse Education’ın anlaşmalı olduğu başka bir ülkede bir ay staj yapabilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler ayrıca Alain Ducasse Education sertifikası almaya hak kazanacak. Böylece, Yeditepeli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri uluslararası alanda deneyim kazanarak kariyerleri adına önemli bir avantaj elde etmiş olacak.