KAT KAT (LAYER BY LAYER)

The exhibition area on the 5th floor at the Faculty of Arts.

KAT KAT (LAYER BY LAYER)

Sergi 28 Eylül 2016 - 19 Ekim 2016 tarihleri arasında, Güzel Sanatlar Fakültesi 5. katta yer alan sergi alanında düzenleniyor. Sanat Yönetimi Bölümü'nden Yrd. Doç. Burcu Ayan Ergen ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü'nden Yrd. Doç. Kami Emirhan'ın ortaklaşa düzenledikleri karma serginin katılımcıları Burcu Ayan Ergen, Kami Emirhan, Işıl Eraslan, Zafer Akşit ve Pınar Ceylan.

Sanatçılar, kumaş üzerine baskı, tuval üzerine akrilik, kolaj, yerleştirme ve türlü teknikler kullanarak yapıtlar ürettiler. Serginin adından da aşağı yukarı anlaşılabileceği üzere; birbirleri üzerine binen katlar, katmanlaşmalar üzerine odaklanıldı. Bu, zaman zaman toplumun kayıtsızlaşan bireylerinin sıkışması, zaman zaman saptanan ve hafızalanan anların üst üste binerek şeffaf katmanlar oluşturması şeklinde, zaman zaman da mekanın tekrar tekrar gözlemlenmesinin biriktirdiği anlamların oluşturduğu katmanlar olarak hayat buldu.