Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılına Girerken: Yetişin Çocuklar - Yetişin Gençler

Faculty of Fine Arts 8th Floor Conference Hall

Prof. Dr. Selçuk Şirin

Selçuk Şirin ODTÜ'den lisans, SUNY'den yüksek lisans ve Boston College'dan doktora derecesi alan Şirin, 100'ü aşkın bilimsel yayına imza attı.

Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Çocuk, Ergen ve Aile Komisyonu'na seçildi.

Boston College ve New York Üniversitesi'nden Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı'ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA'dan Araştırma Büyük Ödülü ve geliştirdiği projelerle Jacobs Vakfı'ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü aldı.

"Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet" "Bir Türkiye Hayali" ve "Yetişin Çocuklar: Bebeklikten Ergenliğe Çocuk Yetiştirme" adlı Türkçe kitapları, "Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Identities Through Multiple Methods" adlı bir İngilizce kitabı, ilkokul çocukları için sınıflara göre hazırlanmış Şirin Proje Seti ve yeni doğan çocuklar için özel olarak hazırlanmış bebek kitapları bulunmaktadır.

Selçuk Şirin, halen New York Üniversitesi'nde dersler veriyor, eğitimden gelişime geniş bir yelpazede araştırmalarına devam ediyor. Ve uzun yıllardır ABD'de bulunmasına karşın yüzü memleketine dönük yaşıyor.