21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı - VIII

Yeditepe Üniversitesi Küresel Eğitim ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEKAM) tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı”, bu sene Galatasaray Üniversitesi Avrupa Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi işbirliği ile 10 – 11 Ekim 2024 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi kampüsünde düzenlenecektir. Bu konferans, uluslararası göç hareketlerinin siyasi, iktisadi, hukuki ve sosyolojik boyutlarını tarihsel bir bakış açısıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Konferansımız, farklı disiplinlerden akademisyenler ile kamu ve sivil toplum örgütlerinde çalışan uzmanları bir araya getirerek, araştırma, fikir ve deneyim paylaşımını teşvik etmeyi hedeflemektedir.

Konferansın ana başlıkları şunlardır:

• Uluslararası göç hareketleri

• Göç politikaları

• Uluslararası göç ve güvenlik

• Düzensiz göç

• Göçmen kaçakçılığı

• Emek göçü

• Zorunlu göç

• Sınır yönetimi

• Göç ve kültür

• Jeopolitika ve diplomasi

• Göçmen entegrasyonu

• Göç ve kadın

• Göçmen sağlığı

• Diaspora ve azınlık çalışmaları

• İnsan hakları

• Göç ve kalkınma

• Göç ve ekonomi

Uluslararası göç alanında çalışan akademisyenler, araştırmacılar, kamu ve sivil toplum örgütlerinde çalışan uzmanlar ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlayan konferansta yer alacak sunumlar, yukarıda belirtilen ana başlıklar altında yer alan konularda, teorik veya pratik yöntemler kullanılarak hazırlanabilir. Konferans dili Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak belirlenmiştir.

Bildiri özetleri, 24 Haziran 2024 tarihine kadar online başvuru sistemimiz aracılığıyla gönderilmelidir.

BİLDİRİ ÖZETİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Veya KEKAM üzerinden bildiri özetlerinizi gönderebilirsiniz.

*Kabul edilen bildirilerin duyurulması: 8 Temmuz 2024

*Kabul edilen bildiriler, konferans programında sunulacak ve konferans bildiri kitabında yer alacaktır.

• Konferansımız Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine ve akademik personeline ücretsizdir.