Bilgi Merkezi - Web Semineri - Endüstri Standartlarının Üniversitelere Katma Değeri ve Uygulaması: ASTM Compass Örneği

AKADEMİK ARAŞTIRMA SERÜVENİNE YOLCULUK - 48

Web Semineri

Endüstri Standartlarının Üniversitelere Katma Değeri ve Uygulaması: ASTM Compass Örneği

1 Aralık 2020 Salı

Saat 14:00

Değerli Paydaşlarımız,

ASTM, 1898 yılında kurulmuş, 100’den fazla farklı ülkeden 30,000’den fazla üyeye sahip bir standart geliştirme kuruluştur. Ana çalışma alanı; üretim teknolojileri alanlarında test ve materyallerde AR-GE ve standardizasyonu geliştirme faaliyetleridir. Sanayiciler, laboratuvar çalışanları, akademisyenler, hizmet sağlayıcılar ve devlet çalışanları gibi farklı birçok sektörde çalışan 90,000’den fazla paydaşı vardır. Teknoloji geliştirme çalışmalarında otorite bilgi kaynağıdır.

ASTM’nin sağladığı içerik ve ürünler ile ilgili bilgilendirme toplantımızda sizleri de görmekten memnuniyet duyacağız.

İçerik:

·         Standart nedir?

·         Bilimsel araştırmalar için önemi nedir?

·         ASTM’ye genel bakış

·         ASTM’in ürünleri ve hakim olduğu sektörler

·         ASTM Compass içeriğinde yer alan materyal türleri

·         IEC – ISO – CEN/CENELEC nedir? Adaptasyon dokümanlar neyi ifade eder, aralarındaki farklar nelerdir?

·         BSI Avrupa Normları, TSE Avrupa Normları ve AENOR Avrupa Normları arasındaki farklar ve benzerlikler.

Kimler için:

• Kütüphaneciler

• Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri

Webinar Detayları:

Katılım:

Detaylı bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi

Bilgi Merkezi