Başarılı Araştırmacılara Tebrik Belgesi Takdim Töreni Gerçekleştirildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ödüllerine değer görülen ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Türkiye Ulusal Ajansı, Tarım ve Orman Bakanlığı gibi kurumlar tarafından desteklenen araştırma projelerini yürüten öğretim üyelerimize Rektörümüz Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl tarafından tebrik belgelerinin verildiği bir tören düzenlendi.

Proje Yönetim Ofisi koordinatörlüğünde, toplam 12 belgenin takdim edildiği törende Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi olarak araştırmaya ve araştırmacıya verilen önemi vurgularken Rektör Yardımcıları Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, Prof. Dr. Ahmet Aydın ve Prof. Dr. İpek Karaaslan ile ilgili Fakülte Dekanları da törene katılım sağlayarak destek verdi.

Mühendislik Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Duygun Erol Barkana - Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında TÜBA 2018 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne, İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cengiz Erişen - Sosyal Bilimler alanında TÜBİTAK 2018 Yılı TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülden Demet Lüküslü, TÜBİTAK Ufuk 2020 Başarı Ödülü’ne değer görüldü.

Tebrik belgesi takdim edilen öğretim üyelerimiz ve destek aldıkları programlar şöyle:

Eczacılık Fakültesi, Organik Kimya ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Yarım Yüksel, TÜBİTAK 1001 programı.

Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Çulha TÜBİTAK 1001 programı.

Tıp Fakültesi, Fizyoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Yılmaz, TÜBİTAK 1001 programı.

Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Özhan Aytekin, TÜBİTAK 1001 programı.

Tıp Fakültesi, Tıbbi Genetik ABD öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kuşkucu, TÜBİTAK 1001 programı.

Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz Esra Önen Bayram, TÜBİTAK 3001 programı.

Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Telci, TÜBİTAK 1002 programı.

Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gülden Demet Lüküslü, Türkiye Ulusal Ajansı, Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklıklar (KA203) Erasmus+ programı.

Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlkem Emrah Nikerel, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, TAGEM programı.

Proje yürütücüleri ve proje ekipleri ile üstün akademik çalışmaları kapsamında ödüllere değer görülen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.