Avukatların Borçlunun Yakınlarına Mesaj Göndermesi Yasal Değil

Bir GSM şirketinden kalan hat borcu için borçlunun akrabalarını arayıp icra tehditli kısa mesajlar atan avukatlık bürosunun sahibine, Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na aykırı davrandığı gerekçesiyle 100 bin liralık ceza kesildi. Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Barış Erman, benzer durumda birçok olayın yaşandığına dikkat çekti. Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), kapsamında bir şirketin borçlunun akrabalarına icra tehditli kısa mesajlar atmasının yasal olmadığı konusunda uyaran Erman, "Veri sorumlusu olan avukatlık bürosunun hem idari hem cezai sorumluluğu doğabilir. Bu avukatlık bürosuna disiplin hukuku açısından yaptırım olabilir" dedi.

Basın Yansımaları:dha.com.tr | tele1.com.tr | halktv.com.tr | aksam.com.tr | evrensel.net