
Bölüm
- Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
- 2022
DOÇENTYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- 2018
DOÇENTKONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)
Öğrenim Bilgisi
- 2003-2008
LisansHACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.
- 2008-2010
Yüksek LisansHACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOMÜHENDİSLİK (YL) (TEZLİ)
Tez adı: Glukoz oksidaz bazlı enzim elektrotlarda elektriksel iletkenliğin geliştirilmesi
- 2010-2016
DoktoraHACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
Tez adı: Gıdaların elementel analizlerinde lazer indüklü plazma spektroskopisi
Kitaplar
Laser induced breakdown spectroscopy
ESELLER KEMAL EFE,Boyaci Ismail Hakki,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Berberoglu Halil, Yayın Yeri: Elsevier Science, Sayfa Sayısı: 620, ISBN: 9780128188309
2020Bilimsel Kitap
Makaleler
Pulsed Electric Field Pre-treatment for Frying of Zucchini and Eggplant: Impacts on Oil Content and Color
BUZRUL SENCER, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BİLGE ÖZEL GONCA, BALTACIOĞLU CEM, KARACABEY ERKAN, Altunbaş Osman, Yayın Yeri: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, 2022
UluslararasıHakemliSSCIÖzgün MakaleEvaluation of the Effect of Pulsed Electric Field on Coffee Arabica Beans
BİLGE ÖZEL GONCA, YURDAKUL MERVE, BUZRUL SENCER, BULUT ONUR, Yayın Yeri: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, 2022
UluslararasıHakemliSCIÖzgün MakaleEvaluation of limits of detection in laser-induced breakdown spectroscopy: Demonstration for food
Casanova Léo, Beldjilali Sid Ahmed, BİLGE ÖZEL GONCA, Sezer Banu, Motto-Ros, Vincent, Pelascini Frédéric, Bănaru Daniela, Hermann Jörg, Yayın Yeri: Elsevier BV, 2023
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakalePulsed electric field for shalgam juice: effects on fermentation, shelf‐life, and sensory quality
ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, BİLGE ÖZEL GONCA, YURDAKUL MERVE, Yayın Yeri: Wiley, 2023
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakalePerformance evaluation of laser induced breakdown spectroscopy in the measurement of liquid and solid samples
BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL, Yayın Yeri: Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDetermination of whey adulteration in milk powder by using laser induced breakdown spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,TOPCU ALİ,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleIdentification of meat species by using laser-induced breakdown spectroscopy
BİLGE GONCA,VELİOĞLU HASAN MURAT,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleAsh analysis of flour sample by using laser- i nduced breakdown spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDetermination of Ca addition to the wheat flour by using laser-induced breakdown spectroscopy (LIBS)
BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleAnalysis of bakery products by laser-induced breakdown spectroscopy
BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,TAMER UĞUR,Cakır serhat, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2015
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDetection and quantification of a toxic salt substitute (LiCl) by using laser induced breakdown spectroscopy (LIBS)
Sezer Banu,VELİOĞLU HASAN MURAT,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,Ozdinc Nese,TAMER UĞUR,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleLaser induced breakdown spectroscopy based diffusion modelling in cheese matrix
Sezer Banu,BİLGE GONCA,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Food Engineering, 2019
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDetection of Pistacia vera Adulteration by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy
Sezer Banu,APAYDIN HAKAN,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2019
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleIdentification of cow, buffalo, goat and ewe milk species in fermented dairy products using synchronous fluorescence spectroscopy
Genis Duygu Ozer,BİLGE GONCA,Sezer Banu,Durna Sahin,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2019
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleMultiparametric analysis of cheese using single spectrum of laser-induced breakdown spectroscopy
AYVAZ HÜSEYİN,Sezer Banu,DOGAN MUHAMMED ALİ,BİLGE GONCA,ATAN MUSTAFA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: International Dairy Journal, 2019
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDevelopment of synchronous fluorescence method for identification of cow, goat, ewe and buffalo milk species
Genis Duygu Ozer,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Durna Sahin,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Control, 2020
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleSynchronous fluorescence spectroscopy combined with chemometrics for determination of total phenolic content and antioxidant activity in different tea types
BİLGE GONCA,ÖZDEMİR BİLİCİ KÜBRA SULTAN, Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture, 2020
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleIdentification of milk fraud using laser-induced breakdown spectroscopy (LIBS)
Sezer Banu,Durna Sahin,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,Yetisemiyen Atilla,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: International Dairy Journal, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleIdentification of offal adulteration in beef by laser induced breakdown spectroscopy (LIBS)
VELİOĞLU HASAN MURAT,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Baytur Suleyman Efe,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleCoffee arabica adulteration: Detection of wheat, corn and chickpea
Sezer Banu,Apaydin Hakan,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleA novel method for ash analysis in wheat milling fractions by using laser-induced breakdown spectroscopy
Sezer Banu,BİLGE GONCA,Sanal Turgay,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Cereal Science, 2017
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleCapabilities and limitations of LIBS in food analysis
Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: TrAC Trends in Analytical Chemistry, 2017
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme MakaleLaser-Induced Breakdown Spectroscopy Based Protein Assay for Cereal Samples
Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleModeling and simulation of the inactivation of polyphenol oxidase enzyme in foods
BİLGE GONCA, Yayın Yeri: Food and Health, 2020
UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün MakaleInvestigating the effects of geographical origin, roasting degree, particle size and brewing method on the physicochemical and spectral properties of Arabica coffee by PCA analysis
BİLGE GONCA, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology, 2020
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleA rapid tool for determination of titanium dioxide content in white chickpea samples
Sezer Banu,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,TAMER UĞUR,Boyaci Ismail Hakki, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
Bildiriler
Determination of Whey Adulteration in Milk Powder by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,TOPCU ALİ,BOYACI İSMAİL HAKKI(06.03.2016), Yayın Yeri: 2016 Pittsburgh Conference on Analytical Chemistry and Applied Spectroscopy,
UluslararasıÖzet bildiriLaser induced breakdown spectroscopy for Food Analysis
BOYACI İSMAİL HAKKI,BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL(19.09.2016), Yayın Yeri: SCIX2016,
UluslararasıÖzet bildiriSpectroscopic analysis of meat: detection of species and adulteration
BOYACI İSMAİL HAKKI,BİLGE GONCA,Sezer Banu(09.07.2017), Yayın Yeri: International Association for Food Protection,
UluslararasıÖzet bildiriRapid Protein Analysis via Laser-Induced Breakdown Spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,Hermann Jörg,BOYACI İSMAİL HAKKI(21.10.2018), Yayın Yeri: SCIX2018,
UluslararasıÖzet bildiriCereal Analysis by Using Laser Induced Breakdown Spektroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI(19.09.2016), Yayın Yeri: SCIX2016,
UluslararasıÖzet bildiriA New Advanced Method for Ash Analysis of Cereal Products by Using Laser Incuded Breakdown Spectroscopy
Sezer Banu,BİLGE GONCA,KÖKSEL HAMİT,Sanal Turgay,BOYACI İSMAİL HAKKI(18.04.2016), Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress (ICBC),
UluslararasıÖzet bildiriIdentification of Meat Species by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,VELİOĞLU HASAN MURAT,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,BOYACI İSMAİL HAKKI(27.09.2015), Yayın Yeri: SCIX2015,
UluslararasıÖzet bildiriApplication of beta-cyclodextrins in Solid Phase Extraction Method of Phenolic Compounds
BİLGE GONCA,MUTLU MEHMET(02.10.2013), Yayın Yeri: 3rd European Cyclodextrin Conference,
UluslararasıÖzet bildiriLaser induced breakdown spectroscopy based protein assay for cereal samples
Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI(11.06.2017), Yayın Yeri: Colloquium Spectroscopicum Internationale XL and 9th Euro-Mediterranean Symposium on LIBS,
UluslararasıÖzet bildiriLIBS: Detection of Coffee arabica Adulteration
Sezer Banu,APAYDIN HAKAN,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI(17.03.2019), Yayın Yeri: 2019 Pittsburgh Conference Exposition on Analytical Chemistry and Applied Spectroscopy,
UluslararasıÖzet bildiriQualıty and Control Analysıs Of Wheat Fractıons By Usıng Laser Induced Breakdown Spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI(11.03.2018), Yayın Yeri: 4th ICC Latin American Cereals Conference,
UluslararasıÖzet bildiriMonitoring of Flavonoid, Antioxidant Activity and Total Phenolic Compounds Variations in Green Tea, Matcha, Oolong and Black Tea Infusions by Using Synchronous Fluorescence Spectroscopy
BİLGE GONCA,ÖZDEMİR BİLİCİ KÜBRA SULTAN(16.04.2018), Yayın Yeri: 3th International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019),
UluslararasıÖzet bildiriRapid Elemental Analysis of Foods by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy
BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL(03.11.2015), Yayın Yeri: 7th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis,
UluslararasıÖzet bildiriSpectroscopy in Food Analysis
BİLGE GONCA(02.10.2019), Yayın Yeri: 5th International Eurasian Congress on “Natural Nutrition, Healthy Life and Sport,
UluslararasıÖzet bildiri
Projeler
Dairy Innovation for Mediterranean SME
H2020Tamamlandı01.12.2019-31.05.2023, 2000000 EUROProjedeki Görev: Danışman
Sodium analysis on foods by using calibration free-laser induced breakdown spectroscopy technique
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİH2020Tamamlandı01.01.2019-31.12.2019Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Sentetik Elektron Taşıma Sistemi (ETS) Tabanlı Gelişmiş Biyoyakıt Pili ile Enerji Üretimi
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı01.06.2008-01.06.2010Projedeki Görev: Bursiyer
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Targeting of material’s antimicrobial activity by newly engineered peptides
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİAvrupa BirliğiTamamlandı01.10.2010-31.05.2013Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Beta-siklodekstrinlerin Katı Faz Ekstraksiyonunda Kullanımı
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı12.04.2013-12.07.2014Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Beta-siklodekstrinlerin Fenolik Bileşenlerle Kompleks Oluşturma Kinetiğinin İncelenmesi
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİYükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesiTamamlandı12.04.2013-12.07.2014Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Plazma Polimerizasyonu İle Modifiye Edilmiş Çok Fonksiyonlu Yara ve Yanık İyileştirici Örtü Materyali
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı01.03.2011-29.11.2013Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Lazer indüklü plazma spektroskopisi ile unlarda protein analizi
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİDiğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı26.12.2016-26.12.2018Projedeki Görev: Yürütücü
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Protein Analysis on Foods by Using Calibration Free-Laser Induced Breakdown Spectroscopy Technique
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİH2020Tamamlandı24.12.2016-24.12.2017Projedeki Görev: Yürütücü
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
LIBS ile gıdalarda kül tayini
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı01.06.2017-30.11.2018Projedeki Görev: Yürütücü
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Gıda ve gübre sektörüne yönelik NIR sistemlerinin üretimi
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİDiğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)Tamamlandı07.03.2018-07.09.2019Projedeki Görev: Yürütücü
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
İşlenmiş Hayvansal Ürünlerde Tağşişin Belirlenmesine Yönelik Proteomiks Temelli Yeni Analitik Yöntem Geliştirilmesi
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ-Tübitak 1001Tamamlandı15.04.2018-15.04.2020Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
Dersler
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | Engineering Project | İngilizce | 4 |
2022-2023 | Food Engineering Operations and Process Design | İngilizce | 5 |
2022-2023 | Food Process Engineering I | İngilizce | 4 |
2019-2020 | Food Chemistry Laboratory | İngilizce | 2 |
2019-2020 | Food Chemistry | İngilizce | 4 |
2019-2020 | Heat and Mass Transfer | İngilizce | 4 |
2019-2020 | Fluid Mechanics | İngilizce | 3 |
2018-2019 | Food and Agricultural Chemistry | İngilizce | 4 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2019-2020 | İleri Analitik Yöntemler | Türkçe | 3 |
2018-2019 | Biyosensörler | Türkçe | 3 |
Yönetilen Tezler
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2022 | RECEP BURAK | Sabit ve dinamik sıcaklıklarda depolanan UHT sütlerinin kalite özelliklerinin incelenmesi | Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi |
2023 | MELİKE | Silika kaplı manyetik nanopartiküllerin β-siklodekstrin ile fonksiyonellendirilmesi ve propolis taşıyıcısı olarak kullanımı | Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi |
2023 | SENİHA | Keçi ve inek peynir altı suyu konsantrelerinin proteinli kahve formülasyonlarında kullanımı | Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi |
Ödüller
Poster Ödülü
8th international Conference on Laser induced breakdown spectroscopy (LIBS 2014)
ÇİN HALK CUMHURİYETİ
Patentler
LAZER INDÜKLÜ PLAZMA SPEKTROSKOPISI KULLANILARAK GIDA, YEM VE TOHUMLARDA PROTEIN ANALIZI a 2016/00200
Patent Başvuru Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı Patent Buluş Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı,Gonca Bilge,Banu Sezer
PatentSECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTINGLazer indüklü plazma spektroskopisi ile gıda, yem ve tohum matrikslerinde kül analizi yöntemi 2015 14298
Patent Başvuru Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı Patent Buluş Sahipleri: Gonca Bilge,Banu Sezer,İsmail Hakkı Boyacı
PatentSECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
İdari Görevler
- 2021
Bölüm BaşkanıKONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
- 2019
Bölüm Başkan YardımcısıKONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Dışı Deneyim
Deltamed Yaşam Bilimleri ve Plazma Teknolojileri Ar-Ge San. ve Tic. A.Ş.
deneysel faaliyetler, proje hazırlama, raporlama, mali işlerin takibi
2008DiğerNANOSENS İleri Teknolojiler Enerji Mak. Proje Tasarım Dan. San. ve Tic. A.Ş.
Yönetimsel faaliyetler, araştırma, proje konularının belirlenmesi, hazırlanması, raporlanması ve deneysel faalieytler
2016Diğer