Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Gonca Bilge

Gonca Bilge

Doç. Dr.

Gonca Bilge

gonca.bilge@yeditepe.edu.tr

Mühendislik Fakültesi

Bölüm
  • Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
  • 2022
    DOÇENT

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2018
    DOÇENT

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK PROGRAMLARI PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)

Öğrenim Bilgisi
  • 2003-2008
    Lisans

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR.

  • 2008-2010
    Yüksek Lisans

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BİYOMÜHENDİSLİK (YL) (TEZLİ)

    Tez adı: Glukoz oksidaz bazlı enzim elektrotlarda elektriksel iletkenliğin geliştirilmesi

  • 2010-2016
    Doktora

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)

    Tez adı: Gıdaların elementel analizlerinde lazer indüklü plazma spektroskopisi

Kitaplar
  • Laser induced breakdown spectroscopy

    ESELLER KEMAL EFE,Boyaci Ismail Hakki,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Berberoglu Halil, Yayın Yeri: Elsevier Science, Sayfa Sayısı: 620, ISBN: 9780128188309

    2020 Bilimsel Kitap
Makaleler
  • Pulsed Electric Field Pre-treatment for Frying of Zucchini and Eggplant: Impacts on Oil Content and Color

    BUZRUL SENCER, ÖZTÜRK HALE İNCİ, BİLGE ÖZEL GONCA, BALTACIOĞLU CEM, KARACABEY ERKAN, Altunbaş Osman, Yayın Yeri: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, 2022

    Uluslararası Hakemli SSCI Özgün Makale
  • Evaluation of the Effect of Pulsed Electric Field on Coffee Arabica Beans

    BİLGE ÖZEL GONCA, YURDAKUL MERVE, BUZRUL SENCER, BULUT ONUR, Yayın Yeri: FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, 2022

    Uluslararası Hakemli SCI Özgün Makale
  • Evaluation of limits of detection in laser-induced breakdown spectroscopy: Demonstration for food

    Casanova Léo, Beldjilali Sid Ahmed, BİLGE ÖZEL GONCA, Sezer Banu, Motto-Ros, Vincent, Pelascini Frédéric, Bănaru Daniela, Hermann Jörg, Yayın Yeri: Elsevier BV, 2023

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Pulsed electric field for shalgam juice: effects on fermentation, shelf‐life, and sensory quality

    ÖZTÜRK HALE İNCİ, BUZRUL SENCER, BİLGE ÖZEL GONCA, YURDAKUL MERVE, Yayın Yeri: Wiley, 2023

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Performance evaluation of laser induced breakdown spectroscopy in the measurement of liquid and solid samples

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL, Yayın Yeri: Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Determination of whey adulteration in milk powder by using laser induced breakdown spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,TOPCU ALİ,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Identification of meat species by using laser-induced breakdown spectroscopy

    BİLGE GONCA,VELİOĞLU HASAN MURAT,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Ash analysis of flour sample by using laser- i nduced breakdown spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Spectrochimica Acta Part B: Atomic Spectroscopy, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Determination of Ca addition to the wheat flour by using laser-induced breakdown spectroscopy (LIBS)

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Analysis of bakery products by laser-induced breakdown spectroscopy

    BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,TAMER UĞUR,Cakır serhat, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2015

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Detection and quantification of a toxic salt substitute (LiCl) by using laser induced breakdown spectroscopy (LIBS)

    Sezer Banu,VELİOĞLU HASAN MURAT,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,Ozdinc Nese,TAMER UĞUR,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Laser induced breakdown spectroscopy based diffusion modelling in cheese matrix

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Food Engineering, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Detection of Pistacia vera Adulteration by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy

    Sezer Banu,APAYDIN HAKAN,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Identification of cow, buffalo, goat and ewe milk species in fermented dairy products using synchronous fluorescence spectroscopy

    Genis Duygu Ozer,BİLGE GONCA,Sezer Banu,Durna Sahin,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Multiparametric analysis of cheese using single spectrum of laser-induced breakdown spectroscopy

    AYVAZ HÜSEYİN,Sezer Banu,DOGAN MUHAMMED ALİ,BİLGE GONCA,ATAN MUSTAFA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: International Dairy Journal, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Development of synchronous fluorescence method for identification of cow, goat, ewe and buffalo milk species

    Genis Duygu Ozer,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Durna Sahin,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Control, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Synchronous fluorescence spectroscopy combined with chemometrics for determination of total phenolic content and antioxidant activity in different tea types

    BİLGE GONCA,ÖZDEMİR BİLİCİ KÜBRA SULTAN, Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Identification of milk fraud using laser-induced breakdown spectroscopy (LIBS)

    Sezer Banu,Durna Sahin,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,Yetisemiyen Atilla,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: International Dairy Journal, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Identification of offal adulteration in beef by laser induced breakdown spectroscopy (LIBS)

    VELİOĞLU HASAN MURAT,Sezer Banu,BİLGE GONCA,Baytur Suleyman Efe,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Meat Science, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Coffee arabica adulteration: Detection of wheat, corn and chickpea

    Sezer Banu,Apaydin Hakan,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • A novel method for ash analysis in wheat milling fractions by using laser-induced breakdown spectroscopy

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,Sanal Turgay,KÖKSEL HAMİT,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Cereal Science, 2017

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Capabilities and limitations of LIBS in food analysis

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: TrAC Trends in Analytical Chemistry, 2017

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Derleme Makale
  • Laser-Induced Breakdown Spectroscopy Based Protein Assay for Cereal Samples

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI, Yayın Yeri: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Modeling and simulation of the inactivation of polyphenol oxidase enzyme in foods

    BİLGE GONCA, Yayın Yeri: Food and Health, 2020

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Investigating the effects of geographical origin, roasting degree, particle size and brewing method on the physicochemical and spectral properties of Arabica coffee by PCA analysis

    BİLGE GONCA, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology, 2020

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • A rapid tool for determination of titanium dioxide content in white chickpea samples

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,BERKKAN AYSEL,TAMER UĞUR,Boyaci Ismail Hakki, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
Bildiriler
  • Determination of Whey Adulteration in Milk Powder by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,TOPCU ALİ,BOYACI İSMAİL HAKKI(06.03.2016), Yayın Yeri: 2016 Pittsburgh Conference on Analytical Chemistry and Applied Spectroscopy,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Laser induced breakdown spectroscopy for Food Analysis

    BOYACI İSMAİL HAKKI,BİLGE GONCA,Sezer Banu,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL(19.09.2016), Yayın Yeri: SCIX2016,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Spectroscopic analysis of meat: detection of species and adulteration

    BOYACI İSMAİL HAKKI,BİLGE GONCA,Sezer Banu(09.07.2017), Yayın Yeri: International Association for Food Protection,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Rapid Protein Analysis via Laser-Induced Breakdown Spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,Hermann Jörg,BOYACI İSMAİL HAKKI(21.10.2018), Yayın Yeri: SCIX2018,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Cereal Analysis by Using Laser Induced Breakdown Spektroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI(19.09.2016), Yayın Yeri: SCIX2016,

    Uluslararası Özet bildiri
  • A New Advanced Method for Ash Analysis of Cereal Products by Using Laser Incuded Breakdown Spectroscopy

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,KÖKSEL HAMİT,Sanal Turgay,BOYACI İSMAİL HAKKI(18.04.2016), Yayın Yeri: 15th International Cereal and Bread Congress (ICBC),

    Uluslararası Özet bildiri
  • Identification of Meat Species by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,VELİOĞLU HASAN MURAT,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL,BOYACI İSMAİL HAKKI(27.09.2015), Yayın Yeri: SCIX2015,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Application of beta-cyclodextrins in Solid Phase Extraction Method of Phenolic Compounds

    BİLGE GONCA,MUTLU MEHMET(02.10.2013), Yayın Yeri: 3rd European Cyclodextrin Conference,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Laser induced breakdown spectroscopy based protein assay for cereal samples

    Sezer Banu,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI(11.06.2017), Yayın Yeri: Colloquium Spectroscopicum Internationale XL and 9th Euro-Mediterranean Symposium on LIBS,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Comparison of laser induced breakdown spectroscopy analysis between milk and milk powder

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI(11.06.2017), Yayın Yeri: Colloquium Spectroscopicum Internationale XL and 9th Euro-Mediterranean Symposium on LIBS,

    Uluslararası Özet bildiri
  • LIBS: Detection of Coffee arabica Adulteration

    Sezer Banu,APAYDIN HAKAN,BİLGE GONCA,BOYACI İSMAİL HAKKI(17.03.2019), Yayın Yeri: 2019 Pittsburgh Conference Exposition on Analytical Chemistry and Applied Spectroscopy,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Qualıty and Control Analysıs Of Wheat Fractıons By Usıng Laser Induced Breakdown Spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI(11.03.2018), Yayın Yeri: 4th ICC Latin American Cereals Conference,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Monitoring of Flavonoid, Antioxidant Activity and Total Phenolic Compounds Variations in Green Tea, Matcha, Oolong and Black Tea Infusions by Using Synchronous Fluorescence Spectroscopy

    BİLGE GONCA,ÖZDEMİR BİLİCİ KÜBRA SULTAN(16.04.2018), Yayın Yeri: 3th International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019),

    Uluslararası Özet bildiri
  • Rapid Elemental Analysis of Foods by Using Laser Induced Breakdown Spectroscopy

    BİLGE GONCA,Sezer Banu,BOYACI İSMAİL HAKKI,ESELLER KEMAL EFE,BERBEROĞLU HALİL(03.11.2015), Yayın Yeri: 7th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Spectroscopy in Food Analysis

    BİLGE GONCA(02.10.2019), Yayın Yeri: 5th International Eurasian Congress on “Natural Nutrition, Healthy Life and Sport,

    Uluslararası Özet bildiri
Projeler
  • Çikolata Üretim Proseslerinde Son Ürün Kalite Problemlerinin FTIR Spektroskopisi ile Önceden Belirlenmesine Yönelik Modellerin Geliştirilmesi

    -Tübitak 1001 Devam Ediyor 01.03.2024-

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Dairy Innovation for Mediterranean SME

    H2020 Tamamlandı 01.12.2019-31.05.2023 , 2000000 EURO

    Projedeki Görev: Danışman

  • Sodium analysis on foods by using calibration free-laser induced breakdown spectroscopy technique

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ H2020 Tamamlandı 01.01.2019-31.12.2019

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Sentetik Elektron Taşıma Sistemi (ETS) Tabanlı Gelişmiş Biyoyakıt Pili ile Enerji Üretimi

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 01.06.2008-01.06.2010

    Projedeki Görev: Bursiyer

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Targeting of material’s antimicrobial activity by newly engineered peptides

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ Avrupa Birliği Tamamlandı 01.10.2010-31.05.2013

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Beta-siklodekstrinlerin Katı Faz Ekstraksiyonunda Kullanımı

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı 12.04.2013-12.07.2014

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Beta-siklodekstrinlerin Fenolik Bileşenlerle Kompleks Oluşturma Kinetiğinin İncelenmesi

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı 12.04.2013-12.07.2014

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Plazma Polimerizasyonu İle Modifiye Edilmiş Çok Fonksiyonlu Yara ve Yanık İyileştirici Örtü Materyali

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 01.03.2011-29.11.2013

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Lazer indüklü plazma spektroskopisi ile unlarda protein analizi

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı 26.12.2016-26.12.2018

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Protein Analysis on Foods by Using Calibration Free-Laser Induced Breakdown Spectroscopy Technique

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ H2020 Tamamlandı 24.12.2016-24.12.2017

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • LIBS ile gıdalarda kül tayini

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 01.06.2017-30.11.2018

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • Gıda ve gübre sektörüne yönelik NIR sistemlerinin üretimi

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı 07.03.2018-07.09.2019

    Projedeki Görev: Yürütücü

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

  • İşlenmiş Hayvansal Ürünlerde Tağşişin Belirlenmesine Yönelik Proteomiks Temelli Yeni Analitik Yöntem Geliştirilmesi

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ -Tübitak 1001 Tamamlandı 15.04.2018-15.04.2020

    Projedeki Görev: Araştırmacı

    Projedeki Ünvan: DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

Dersler

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023Engineering Projectİngilizce4
2022-2023Food Engineering Operations and Process Designİngilizce5
2022-2023Food Process Engineering Iİngilizce4
2019-2020Food Chemistry Laboratoryİngilizce2
2019-2020Food Chemistryİngilizce4
2019-2020Heat and Mass Transferİngilizce4
2019-2020Fluid Mechanicsİngilizce3
2018-2019Food and Agricultural Chemistryİngilizce4

DönemDers AdıDiliSaat
2019-2020İleri Analitik YöntemlerTürkçe3
2018-2019BiyosensörlerTürkçe3
Yönetilen Tezler

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2022RECEP BURAKSabit ve dinamik sıcaklıklarda depolanan UHT sütlerinin kalite özelliklerinin incelenmesiKonya Gıda ve Tarım Üniversitesi
2023MELİKESilika kaplı manyetik nanopartiküllerin β-siklodekstrin ile fonksiyonellendirilmesi ve propolis taşıyıcısı olarak kullanımıKonya Gıda ve Tarım Üniversitesi
2023SENİHAKeçi ve inek peynir altı suyu konsantrelerinin proteinli kahve formülasyonlarında kullanımıKonya Gıda ve Tarım Üniversitesi
Ödüller
  • Poster Ödülü

    8th international Conference on Laser induced breakdown spectroscopy (LIBS 2014)

    ÇİN HALK CUMHURİYETİ

Patentler
  • LAZER INDÜKLÜ PLAZMA SPEKTROSKOPISI KULLANILARAK GIDA, YEM VE TOHUMLARDA PROTEIN ANALIZI a 2016/00200

    Patent Başvuru Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı Patent Buluş Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı,Gonca Bilge,Banu Sezer

    Patent SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
  • Lazer indüklü plazma spektroskopisi ile gıda, yem ve tohum matrikslerinde kül analizi yöntemi 2015 14298

    Patent Başvuru Sahipleri: İsmail Hakkı Boyacı Patent Buluş Sahipleri: Gonca Bilge,Banu Sezer,İsmail Hakkı Boyacı

    Patent SECTION B - PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
İdari Görevler
  • 2023
    Dekan Yardımcısı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2021
    Bölüm Başkanı

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

  • 2019
    Bölüm Başkan Yardımcısı

    KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Dışı Deneyim
  • Deltamed Yaşam Bilimleri ve Plazma Teknolojileri Ar-Ge San. ve Tic. A.Ş.

    deneysel faaliyetler, proje hazırlama, raporlama, mali işlerin takibi

    2008 Diğer
  • NANOSENS İleri Teknolojiler Enerji Mak. Proje Tasarım Dan. San. ve Tic. A.Ş.

    Yönetimsel faaliyetler, araştırma, proje konularının belirlenmesi, hazırlanması, raporlanması ve deneysel faalieytler

    2016 Diğer