YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESLENME VE DİYETETİK (DR)
Tez adı: Yüksek yağlı diyet ile obezite indüklenen sıçanlarda kurkumin ve poliaminlerin etkilerinin değerlendirilmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BESLENME VE DİYETETİK (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)
Tez adı: Comparison of eating disorders status between first and fourth year of nutrition and dietetics students in a private university in Istanbul
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME VE DİYETETİK PR. (İNGİLİZCE) (ÜCRETLİ)
GEBELİK VE LAKTASYON DÖNEMLERİNDE BESLENME
GARİPAĞAOĞLU DENİZHAN MUAZZEZ, HIZLI GÜLDEMİR HİLAL, ÇAKMAK GÖKÇE, İSLAMOĞLU AYŞE HÜMEYRA, YOLDAŞ İLKTAÇ HAVVANUR, COŞKUN BAŞAK, DUMLU BİLGİN GÖZDE, YOUSEFIRAD NEDA, KIZILASLAN NİLDEM, ÖZKAYA VOLKAN, Yayın Yeri: Hatiboğlu Yayınevi, Sayfa Sayısı: 152, ISBN: 978-605-9541-20-6
2020 Bilimsel KitapPediatrik Beslenme
DUMLU BİLGİN GÖZDE, Yayın Yeri: Tıbbi Yayınlar Merkezi (TYM), Sayfa Sayısı: 1752, ISBN: 9786057008084
2021 Kitap TercümesiWeight bias among dietitians: does the weight status of the patients change the dietary approaches?
KAYA CEBİOĞLU İREM,DUMLU BİLGİN GÖZDE,OKAN BAKIR BİNNUR,GÜL KOYUNCU AÇELYA, Yayın Yeri: Revista de Nutrição, 2022
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleExploring the Relationship Between Dietary Phytochemical Index and Chemotherapy-Related Symptoms: Insights from a Cross-Sectional Study
YÜKSEL BARIŞ,DUMLU BİLGİN GÖZDE,KAVSARA HASAN KAAN, Yayın Yeri: Food Science & Nutrition, 2024
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleÜlseratif Kolit ve Beslenme
DUMLU BİLGİN GÖZDE,Şimşek Merve, Yayın Yeri: Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik, 2023
Ulusal Hakemli TR DİZİN Derleme MakaleCo-administration of curcumin and polyamines in high-fat diet induced obese rats: Assessment of changes in serum polyamine levels and some tissue parameters
DUMLU BİLGİN GÖZDE,BÜYÜKUSLU NİHAL,EYUPOĞLU OZAN EMRE,CUMBUL ALEV, Yayın Yeri: Prostaglandins & Other Lipid Mediators, 2023
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleElucidating the role of social media usage on eating behavior and hedonic hunger in college students: a cross-sectional design
DUMLU BİLGİN GÖZDE,KEKÜLLÜOĞLU MELİS,Yıldırım Güler Aleyna,Sarıgül Sevda Şahnur,Güzel Dila,Sökeli Nadin, Yayın Yeri: Current Psychology, 2024
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleFood addiction among university students: The effect of mindful eating
KAYA CEBİOĞLU İREM, DUMLU BİLGİN GÖZDE, KAVSARA HASAN KAAN, GÜL KOYUNCU AÇELYA, SARIOĞLU AYBÜKE, AYDIN SEMA, KEKÜLLÜOĞLU MELİS, Yayın Yeri: APPETITE, 2022
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleGLUTEN-FREE DIET: TREND OR TREATMENT METHOD?
ALPAT İDİL, DUMLU BİLGİN GÖZDE, Yayın Yeri: International Peer-Reviewed Journal of Nutrition Research, 2018
Uluslararası Hakemli Akademik Dizin, EBSCO HOST, ROAD Derleme MakaleThe association of fat preference with eating behavior and sex: Turkish version of the Fat Preference Questionnaire©
OKAN BAKIR BİNNUR, GÜNALAN ELİF, KAYA CEBİOĞLU İREM, DUMLU BİLGİN GÖZDE, Yayın Yeri: Food Science&Nutrition, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleAn Investigatıon of the Social and Traditıonal Impact on the Breastfeeding Mothers Before and after the Birth in a State Hospital in Istanbul
DURUKAN ARZU,DUMLU BİLGİN GÖZDE,ZORLU SELİN, Yayın Yeri: Acta Scientific Nutritional Health, 2019
Uluslararası Hakemli Crossref, publons, ICMJE, Google Scholar, ROAD, Scilit, International Scientific Indexing Özgün MakaleTHE LOW FODMAP DIET AS A CURRENT DIETARY APPROACH ON IRRITABLE BOWEL SYNDROME
SAYGIN DUYGU GİZEM, DUMLU BİLGİN GÖZDE, Yayın Yeri: International Peer-Reviewed Journal of Nutrition Research, 2018
Uluslararası Hakemli EBSCO HOST, Akademik Dizin, ROAD Derleme MakaleThe Relationship Between Ultra-processed Food Consumption and Advanced Glycation End Products in University Students: Evidence from the Skin Autofluorescence Method
ÇEÇEN AYŞE GÜL,DUMLU BİLGİN GÖZDE(10.10.2024), Yayın Yeri: XI. ULUSLARARASI BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ,
Uluslararası Özet bildiriİştah Kontrolünde Bağırsak Mikrobiyotasının Rolü
DUMLU BİLGİN GÖZDE(01.06.2023), Yayın Yeri: 12. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi,
UlusalÇevre Kirliliği ve Bağırsak Mikrobiyotası: Çevre, Bağırsak Mikrobiyotasını Değiştirir mi?
DUMLU BİLGİN GÖZDE(30.05.2024), Yayın Yeri: 13. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi,
UlusalBursa'da Özel Bir Diyet Kliniğine Başvuran Kadınların Diyet Karbonhidrat Kalitesinin Depresyon, Anksiyete ve Stres Düzeylerine Etkisi
İNCEKARA Berre,DUMLU BİLGİN GÖZDE(18.11.2023), Yayın Yeri: 8.ULUSLARARASI SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ,
Uluslararası Özet bildiriSürdürülebilir Okul Menüleri Sürdürülebilir Gelecek: İstanbul’da Özel Okul Menüsü Örneği
ANBAROĞLU Mina Dürdane,PİRLİ Ecem,KEKÜLLÜOĞLU MELİS,DUMLU BİLGİN GÖZDE(30.05.2024), Yayın Yeri: 13. Ulusal Sağlıklı Yaşam Kongresi,
Ulusal Özet bildiriBeslenme Alışkanlığı ve Anne Sütü İçeriği
DUMLU BİLGİN GÖZDE(06.01.2018), Yayın Yeri: GEBELİK ve LAKTASYON DÖNEMLERİNDE BESLENME KURSU,
UlusalCOMPARISON OF EATING DISORDERS STATUS BETWEEN FIRST AND FOURTH YEAR OF NUTRITION AND DIETETICS STUDENTS IN A PRIVATE UNIVERSITY IN ISTANBUL.
DUMLU BİLGİN GÖZDE,OKAN BAKIR BİNNUR,KARALTI İSKENDER(05.10.2015), Yayın Yeri: 15th International Nutrition Diagnostics Conference (INDC,2015,
Uluslararası Özet bildiriDönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2023-2024 | NUT109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 8 |
2022-2023 | NUT317 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases I | İngilizce | 4 |
2022-2023 | NUT419 Seminar I | İngilizce | 3 |
2022-2023 | NUT421 Graduation Project I | İngilizce | 2 |
2022-2023 | NUT251 Functional Food | İngilizce | 3 |
2022-2023 | NUT109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 8 |
2022-2023 | NUT417 Area Practice I | İngilizce | 12 |
2021-2022 | NUT412 Analytical Approaches | İngilizce | 2 |
2021-2022 | NUT318 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases II | İngilizce | 4 |
2021-2022 | NUT420 Seminar II | İngilizce | 3 |
2021-2022 | NUT422 Graduation Project II | İngilizce | 2 |
2021-2022 | NUT110 Principles and Practices of Nutrition II | İngilizce | 8 |
2021-2022 | NUT418 Area Practice II | İngilizce | 12 |
2021-2022 | NUT317 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases I | İngilizce | 4 |
2021-2022 | NUT419 Seminar I | İngilizce | 3 |
2021-2022 | NUT421 Graduation Project I | İngilizce | 2 |
2021-2022 | NUT251 Functional Food | İngilizce | 3 |
2021-2022 | NUT109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 8 |
2021-2022 | NUT111 Nutrition Education and Counseling | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 318 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases II | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 415 Work Practice I | İngilizce | 10 |
2020-2021 | NUT 420 Seminar II | İngilizce | 3 |
2020-2021 | NUT 422 Graduation Project II | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 110 Principles and Practices of Nutrition II | İngilizce | 4 |
2020-2021 | NUT 421 Graduation Project I | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 419 Seminar I | İngilizce | 3 |
2020-2021 | NUT 317 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases I | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 251 Functional Foods | İngilizce | 3 |
2020-2021 | NUT 111 Nutrition Education and Counseling | İngilizce | 2 |
2020-2021 | NUT 109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 4 |
2019-2020 | NUT 317 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases I | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 317 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases I | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 315 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 419 Seminar I | İngilizce | 3 |
2019-2020 | NUT 421 Graduation Project I | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 251 Functional Foods | İngilizce | 3 |
2019-2020 | NUT 409 Summer Practice | İngilizce | 10 |
2019-2020 | NUT 109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 4 |
2019-2020 | NUT 109 Principles and Practices of Nutrition I | İngilizce | 4 |
2019-2020 | NUT 111 Nutrition Education and Counseling | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 318 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases II | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 318 Nutrition and Dietetic Practices in Adulthood Diseases II | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 420 Seminar II | İngilizce | 3 |
2019-2020 | NUT 422 Graduation Project II | İngilizce | 2 |
2019-2020 | NUT 251 Functional Foods | İngilizce | 3 |
2019-2020 | NUT 409 Summer Practice | İngilizce | 10 |
2019-2020 | NUT 110 Principles and Practices of Nutrition II | İngilizce | 4 |
2019-2020 | NUT 110 Principles and Practices of Nutrition II | İngilizce | 4 |
2018-2019 | CULA 111 Introduction to Nutrition | İngilizce | 3 |
2018-2019 | NUT 305 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 407 Graduation Project | İngilizce | 4 |
2018-2019 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 103 Education Models for Change | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 101 Principles of Nutrition | İngilizce | 4 |
2018-2019 | NUT 101 Principles of Nutrition | İngilizce | 4 |
2018-2019 | NUT 306 Food Service System II | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 404 Sports and Exercise Nutrition | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 408 Seminar | İngilizce | 4 |
2018-2019 | NUT 308 Nutrition and Diet Therapy in Disease II | İngilizce | 2 |
2018-2019 | NUT 102 Food Preparation and Cooking Techniques | İngilizce | 8 |
2017-2018 | NUT 306 Food Service System II | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 404 Sports and Exercise Nutrition | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 408 Seminar | İngilizce | 4 |
2017-2018 | NUT 402 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı II | İngilizce | 14 |
2017-2018 | NUT 401 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı I | İngilizce | 14 |
2017-2018 | NUT 308 Nutrition and Diet Therapy in Disease II | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 308 Nutrition and Diet Therapy in Disease II | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 305 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 407 Graduation Project | İngilizce | 4 |
2017-2018 | NUT 401 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı I | İngilizce | 14 |
2017-2018 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2017-2018 | NUT 103 Education Models for Change | İngilizce | 2 |
2016-2017 | NUT 404 Sports and Exercise Nutrition | İngilizce | 2 |
2016-2017 | NUT 408 Seminar | İngilizce | 4 |
2016-2017 | NUT 305 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2016-2017 | NUT 407 Graduation Project | İngilizce | 4 |
2016-2017 | NUT 402 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı II | İngilizce | 14 |
2016-2017 | NUT 401 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı I | İngilizce | 14 |
2016-2017 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2016-2017 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2016-2017 | NUT 103 Education Models for Change | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 306 Food Service System II | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 306 Food Service System II | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 402 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı II | İngilizce | 18 |
2015-2016 | NUT 308 Nutrition and Diet Therapy in Disease II | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 308 Nutrition and Diet Therapy in Disease II | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 103 Education Models for Change | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 315 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 315 Food Service System I | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 312 Sports Nutrition | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 402 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı II | İngilizce | 18 |
2015-2016 | NUT 401 Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı I | İngilizce | 18 |
2015-2016 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
2015-2016 | NUT 307 Nutrition and Diet Therapy in Disease I | İngilizce | 2 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | ND301 Thesis | İngilizce | 2 |
2022-2023 | ND107 Seminar | İngilizce | 3 |
2021-2022 | ND301 Thesis | İngilizce | 2 |
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2024 | AYŞE GÜL | Determination of the relationship between the frequency of consumption of ultra processed food and the amount of advanced glycation end products measured by skin autofluorescence in students studying at a foundation university in İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | GİZEM | The relationship between dietary inflammatory index and adiposity indices of women diagnosed with polycystic ovary syndrome at a private university hospital in İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | ECEM | The effect of dietary acid load on anthropometric measures among patients with metabolic syndrome who applied to the diet outpatient clinic of a medical center in Istanbul. | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | BERRE | The effect of dietary carbohydrate quality on depression, anxiety, and stress levels on women applying to a private diet clinic in Bursa | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | AYBÜKE MERVE | The relationship between dietary fiber and depression and quality of life in adult patients with type 2 diabetes who applied to the primary health care center in Kartal district of İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | MELİKE | Evaluation of the relationship between malnutrition and sarcopenia in patients with liver cirrhosis who applied to the gastroenterology department of a university hospital in İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | YEŞİM | The relationship between dietary fiber intake and knowledge levels of students with their self-reported health conditions at a foundation university in İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | BARIŞ | The relationship between the dietary phytochemical index and disease and treatment-related symptoms of the individuals receiving chemotherapy in the oncology clinic of a private hospital in kocaeli | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | CANSU | 0-2 yaş dönemde bebeği olan annelerin emzirmeye yönelik tutumlarının galaktagog kullanımları ile ilişkisi | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | MERVE SAFA | Turkish validity and reliability of the nutrition knowledge questionnaire for young and adult athletes (NUKYA-Q) | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | İLAYDA | The effect of food addictions on attitudes towards changing post-surgical dietary habits of patients applying to a private metabolic surgery clinic in İstanbul | Yeditepe Üniversitesi |
KLİNİK ENTERAL PARENTERAL NÜTRİSYON DERNEĞİ
Üye 2017
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
University of Vic - Central University of Catalonia
2023 Diğer