Ana içeriğe atla

Dr. Öğr. Üyesi Arzu Durukan

Arzu Durukan

Dr. Öğr. Üyesi

Arzu Durukan

arzu.durukan@yeditepe.edu.tr

Güzel Sanatlar Fakültesi

Bölüm
  • Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yüksek Lisans Programı
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı
Akademik Görevler
  • 2018
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR. (İNGİLİZCE) (TAM BURSLU)

  • 2014
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Öğrenim Bilgisi
  • 2007-2013
    Doktora

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANTROPOLOJİ (DR)

    Tez adı: Kars ve çevresinde yaşayan kültürlerin ortak gıda alışkanlıkları ve mizah

  • 1989-1991
    Yüksek Lisans

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ) (İNGİLİZCE)

    Tez adı: Enthalpy-entropy and frequency factor-activation energy compensation relations for death of Bacillus coagulans in apple juice

  • 1982-1989
    Lisans

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)

Kitaplar
  • Kars'ta Hayat

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Kriter, Sayfa Sayısı: 142, ISBN: 978-625-7669-19-1

    2021 Bilimsel Kitap
  • Yemek, Kültür ve Toplum

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Nobel, Sayfa Sayısı: 480, ISBN: 978-625-402-033-9

    2020 Bilimsel Kitap
  • Türkiye'nin Mutfak Sosyolojisi

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Akademik Kitaplar, Sayfa Sayısı: 652, ISBN: 978-605-71060-7-0

    2022 Bilimsel Kitap
  • Sanatta Farklı Odaklar

    DURUKAN ARZU,Yavuz Halil Yıldızhan, Yayın Yeri: Yeditepe Üniversitesi Yayınevi, Sayfa Sayısı: 384, ISBN: 978-975-307-159-8

    2024 Bilimsel Kitap
  • Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Tarih Vakfı, Sayfa Sayısı: 217, ISBN: 978-975-8813-71-1

    2014 Bilimsel Kitap
  • İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: İstanbul Yayınları, Sayfa Sayısı: 5, ISBN: 978-605-137-837-4

    2021 Bilimsel Kitap
Makaleler
  • Analysis of a Baking Process with Application of Means a Range Charts to Samples Coming from Combined Populations

    DURUKAN ARZU, ÖZİLGEN MUSTAFA, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Process Control and Quality- Elsevier, 1992

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Enthalpy Entropy and Frequency Factor Activation Energy Compensation Relations for Microbial Death in Fruit Juices

    DURUKAN ARZU,ÖZİLGEN MUSTAFA,Ülgen Neşe, Yayın Yeri: LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 1991

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Mindful eating: Differences of generations and relationship of mindful eating with BMI

    DURUKAN ARZU,GÜL AÇELYA, Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science, 2019

    Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün Makale
  • Yörük's Efforts to Preserve the Culture of Their Ancestors and the Changes Experienced

    DURUKAN ARZU,Gülel Hasan Can, Yayın Yeri: Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020

    Uluslararası Hakemli J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, Udledge, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, ASOS İndeks, Bilgindex. Özgün Makale
  • Is Migration Causes Rootlessness? From Kars to İstanbul!

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Al Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 2020

    Uluslararası Hakemli COPERNICUS INDEXEurasian Scientific Journal IndexScientific Indexin ServiceCiteFactorASOS İndeksISUURoot IndexingDRJIResearchBibScientific World Index Özgün Makale
  • Gıda Hafızasının Farklı Yaş Gruplarında İncelenmesi

    DURUKAN ARZU,TÜRKER BERİKA, Yayın Yeri: Al-Farabi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi, 2021

    Uluslararası Hakemli Copernicus Index, Eurasian Scientific Journal Index, Scientific Indexin Service, CiteFactor, ASOS İndeks, ISUU, Root Indexing, DRJI, ResearchBib, Scientific World Index Özgün Makale
  • The Cultural Assessment of the Relation of comfort Food to Gender, Age, Emotional Eating and BMI During the Pandemic Period

    DURUKAN ARZU,ORDULU EMRE M.,GÜL AÇELYA, Yayın Yeri: Journal of Academic Social Resources, 2021

    Uluslararası Hakemli ICI Journals Index Copernicus Özgün Makale
  • Evin tadı: Erzincan’dan İstanbul’a göç

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Antropoloji, 2021

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • KARS’TA BACASIZ FABRİKA: GASTRONOMİ TURİZMİNE RESTORAN İŞLETMECİLERİNİN BAKIŞI

    DURUKAN ARZU,Çağdaş Rotinda, Yayın Yeri: Motif Akademi Halk Bilimi Dergisi, 2024

    Ulusal Hakemli TR DİZİN Özgün Makale
  • Food Memory and Food Identity of Educated People Migrating from Turkey for Work or Higher Education

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Journal of Advanced Research in Social Sciences, 2022

    Uluslararası Hakemli ROAD, Scilit Özgün Makale
  • Determination of Opinions on Plant and Animal Based Nutrition of Students in a Foundation University and Evaluation of Results for Food Sustainability

    DURUKAN ARZU,GÜL AÇELYA, Yayın Yeri: GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, 2019

    Ulusal Hakemli DOAJ Özgün Makale
  • An Investigation of the Social and Traditional Impact on the Breastfeeding Mothers Before and After the Birth in a State Hospital in İstanbul - Turkey

    DURUKAN ARZU,DUMLU BİLGİN GÖZDE,Zorlu Selin, Yayın Yeri: ACTA SCIENTIFIC NUTRITIONAL HEALTH, 2019

    Uluslararası Hakemli Publons, ICMJE, Crossref Özgün Makale
  • Fat Phobia of University Students Attitudes Toward Obesity

    Osman Hayran, Hülya Akan, Arzu Durukan Özkan, Bike Kocaoğlu, Yayın Yeri: Journal of Allied Health, 2013

    Uluslararası Hakemli IM: Index Medicus Özgün Makale
  • Evaluation of Obesity not Seen in Kars and in the Living Culture around Kars

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Jacobs Journal of Obesity, 2015

    Uluslararası Hakemsiz Endekste taranmıyor Özgün Makale
  • Kars Yemek ve Mizah

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Yemek ve Kültür, 2014

    Ulusal Hakemsiz Endekste taranmıyor Araştırma Notu
  • The Importance, Contribution and Problems of Parents withPhenylketonuria (PKU) - An Association in İstanbul

    DURUKAN ARZU,Donat Büşra, Yayın Yeri: Uluslararası Kültürel ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2017

    Ulusal Hakemli Index Copernicus, J Gate, Google Scholar, Research Bible, SOBIAD, Turkish Education Index, Scientific Indexing Services, Open Access Library (Oalib), Idealonline Özgün Makale
  • Humor and Peace in Kars

    DURUKAN ARZU, Yayın Yeri: Sociology and Anthropology, 2017

    Uluslararası Hakemli NSD - Norwegian Centre for Research Data, EBSCO Özgün Makale
  • Bir Vakıf Üniversitesindeki Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinin Yağ Korkusunun Karşılaştırılması (1)Comparing Fatphobia Attitudes of Faculty of Health Sciences Students in a Foundation University

    DURUKAN ARZU,Karakaya Melis, Yayın Yeri: International Peer-Reviewed Journal of Nutrition Research, 2019

    Uluslararası Hakemli Art Index (Art Research Database, EBSCO) Özgün Makale
Bildiriler
  • IDENTIFICATION OF MEALS TRANSPORTED WITH MEMORY AFTER MIGRATION

    DURUKAN ARZU(01.04.2023), Yayın Yeri: 3rd International Symposium "Global Migration Phenomenon" With Its Security, Economic, Social, Political and Cultural Dimensions,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Food Memory and Food Identity of Educated People Migrating from Turkey for Work or Higher Education

    DURUKAN ARZU(18.03.2022), Yayın Yeri: 4th World Conference on Social Sciences and Humanities (SHCONF),

    Uluslararası Tam metin bildiri
  • Humor and Peace in Kars https://inantro.hr/wp-content/uploads/2020/02/EAA-Book-of-abstracts-2016.pdf

    DURUKAN ARZU(24.08.2016), Yayın Yeri: European Anthropology in a Changing World:From Culture to Global Biology,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Protecting Ashura to Protect Culture http://bhi.nku.edu.tr/basinyonetim/resim/images/editorresimleri/288/files/tffatc2018.pdf

    DURUKAN ARZU(19.04.2018), Yayın Yeri: The 4th International Symposium on ”Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,

    Uluslararası Özet bildiri
  • Kars’tan İstanbul’a Yaşanan Göç Sonrası Yemek Alışkanlıklarının Antropolojik İncelemesi http://antropolojidernegi.org/wp-content/uploads/2019/11/IV-Ulusal-Antroploji-Kongresi-Bildiri-Ozetleri-2019.pdf

    DURUKAN ARZU(17.10.2019), Yayın Yeri: 4.Ulusal Antropoloji Kongresi,

    Ulusal Özet bildiri
Projeler
  • Kars'ta Gastronomi Turizmine Yöre Halkının Katkısının Belirlenmesi

    TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 01.07.2022-30.06.2024 , 220280 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yürütücü

  • Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 yıllık Tarihi

    Diğer (Ulusal) Tamamlandı 01.03.2013-17.04.2014

    Projedeki Görev: Danışman

Dersler

Dönem Ders Adı Dili Saat
2023-2024 Food Beliefs & Rituals in Anatolia İngilizce 3
2023-2024 World Cuisine İngilizce 4
2023-2024 Turkish Cuisine İngilizce 4
2023-2024 Food and Gastronomy Culture İngilizce 3
2023-2024 Turkish Local Cuisine İngilizce 2
2023-2024 Culinary and Gourmet Culture for Perspective of Dentistry Students İngilizce 1
2023-2024 Graduation Project İngilizce 2
2023-2024 Introduction to Beverages İngilizce 3
2022-2023 Diş Hekimliği Fakültesi. Öğrencileri için Dünya Mutfakları, Yeme İçme ve Gurme Kültürü İngilizce 1
2022-2023 World Cuisines İngilizce 2
2022-2023 Food and Gastronomy Culture İngilizce 3
2022-2023 Food History İngilizce 3
2022-2023 Food Beliefs & Rituals in Anatolia İngilizce 3
2022-2023 Introduction to Beverages İngilizce 3
2021-2022 Diş Hekimliği Fakültesi. Öğrencileri için Dünya Mutfakları, Yeme İçme ve Gurme Kültürü İngilizce 1
2021-2022 Graduation Project İngilizce 2
2021-2022 World Cuisines İngilizce 3
2021-2022 Food and Gastronomy Culture İngilizce 3
2021-2022 Food Beliefs & Rituals in Anatolia İngilizce 3
2021-2022 Food History İngilizce 3
2021-2022 INTRODUCTION TO NUTRITION İngilizce 3
2020-2021 Diş Hekimliği Fakültesi. Öğrencileri için Dünya Mutfakları, Yeme İçme ve Gurme Kültürü İngilizce 1
2020-2021 Introduction to Beverages İngilizce 3
2020-2021 Food and Gastronomy Culture İngilizce 3
2020-2021 World Cuisines İngilizce 2
2020-2021 Food Beliefs & Rituals in Anatolia İngilizce 3
2020-2021 ANADOLU FOLKLORÜNDE YEMEK İNANIŞ VE RİTÜELLERİ İngilizce 3
2020-2021 BİTİRME PROJESİ - CULA492 İngilizce 2
2020-2021 YİYECEK TARİHİ İngilizce 3
2020-2021 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ İngilizce 3
2019-2020 İÇECEKLERE GİRİŞ CULA204 İngilizce 3
2019-2020 YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ - CULA206 İngilizce 3
2019-2020 DÜNYA MUTFAKLARI CULA458 İngilizce 2
2019-2020 BİTİRME PROJESİ - CULA492 İngilizce 2
2019-2020 İÇECEKLERE GİRİŞ CULA204 İngilizce 3
2019-2020 YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ - CULA206 İngilizce 3
2018-2019 Mezuniyet Projesi İngilizce 4
2018-2019 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2
2018-2019 Anadolu Folkloründe Yemek İnanış ve Ritüelleri İngilizce 3
2018-2019 Gıdalar ve Özellikleri İngilizce 3
2018-2019 Yiyecek Tarihi İngilizce 3
2017-2018 SEMİNER - NUT408 İngilizce 4
2017-2018 BESİN HAZIRLAMA VE PİŞİRME TEKNİKLERİ - NUT102 İngilizce 4
2017-2018 BİTİRME PROJESİ - CULA492 İngilizce 2
2017-2018 YEMEK VE GASTRONOMİ KÜLTÜRÜ - CULA206 İngilizce 3
2017-2018 SAĞLIK ALANALARINDA ETİK - PHIL341 İngilizce 2
2017-2018 SAĞLIK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ - FHS203 İngilizce 2
2017-2018 KÜLTÜREL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ - ANT101 İngilizce 3
2017-2018 MEZUNİYET PROJESİ - NUT407 İngilizce 4
2017-2018 BESLENME İLKELERİ - NUT101 İngilizce 4
2017-2018 ANADOLU FOLKLORUNDA YEMEK İNANIŞ VE RİTÜELLERİ - CULA499 İngilizce 3
2017-2018 YİYECEK TARİHİ - CULA205 İngilizce 3
2016-2017 MEZUNİYET PROJESİ İngilizce 2
2016-2017 SAĞLIK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ İngilizce 2
2016-2017 BESLENME İLKELERİ İngilizce 4
2015-2016 SAĞLIK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ İngilizce 2
2015-2016 GIDA HAZIRLAMA VE PİŞİRME TEKNİKLERİ İngilizce 4
2015-2016 SAĞLIK TARİHİ VE ETİK İngilizce 2
2015-2016 SEMİNER I İngilizce 2
2015-2016 MEZUNİYET PROJESİ I İngilizce 2
2015-2016 BESLENME İLKELERİ İngilizce 4
2014-2015 MEZUNİYET PROJESİ I İngilizce 2
2014-2015 SAĞLIK TARİHİ VE ETİK İngilizce 2
2014-2015 SAĞLIK ANTROPOLOJİSİ VE SOSYOLOJİSİ İngilizce 2
2014-2015 BESLENME İLKELERİ İngilizce 4
2013-2014 GIDA HAZIRLAMA VE PİŞİRME TEKNİKLERİ İngilizce 4
2013-2014 BESLENME İLKELERİ İngilizce 4
2013-2014 Seminer İngilizce 2
2013-2014 Bitirme Çalışması İngilizce 2
2013-2014 Beslenme Ekolojisi İngilizce 3
2013-2014 Sağlık Tarihi ve Etik İngilizce 2
2013-2014 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2
2012-2013 Bitirme Çalışması İngilizce 2
2012-2013 Beslenme Ekolojisi İngilizce 3
2012-2013 Sağlık Tarihi ve Etik İngilizce 2
2012-2013 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2
2011-2012 Sağlık Tarihi ve Etik İngilizce 2
2011-2012 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2
2010-2011 Sağlık Tarihi ve Etik İngilizce 2
2010-2011 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2
2009-2010 Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi İngilizce 2

Dönem Ders Adı Dili Saat
2023-2024 Seminar İngilizce 0
2023-2024 Research Methods & Applications in Gastronomy and Culinary Culture Studies İngilizce 4
2023-2024 Comparative Culinary Cultures İngilizce 3
2023-2024 Tez İngilizce 3
2022-2023 Seminer İngilizce 3
2022-2023 Gastronomi ve Yemek Kültürü Çalışmalarında Kullanılan Araştırma Teknikleri ve Uygulamaları İngilizce 3
2022-2023 Türk Mutfak Kültürü ve Pişirme Teknikleri İngilizce 3
2021-2022 Comparative Culinary Cultures İngilizce 3
2021-2022 Turkish Culinary Culture and Cooking Techniques İngilizce 3
2021-2022 Yüksek Lisans Tezi İngilizce 3
2020-2021 TEZ - ANT599 İngilizce 3
2020-2021 Comparative Culinary Cultures İngilizce 3
2020-2021 Research Methods and Applications in Gastronomy and Culinary Culture Studies İngilizce 3
2020-2021 TEZ - ND301 İngilizce 1
2019-2020 TEZ - ND301 İngilizce 3
2018-2019 Tez İngilizce 1
2018-2019 Gıda Bilimi ve Teknolojisindeki Özel Konular İngilizce 3
2017-2018 TEZ - ND301 İngilizce 1
2017-2018 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖZEL KONULAR - ND214 İngilizce 2
2017-2018 SEMİNER - ND107 İngilizce 2
2016-2017 SEMİNER İngilizce 2
2016-2017 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖZEL KONULAR İngilizce 2
2015-2016 SEMİNER İngilizce 2
2015-2016 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ İngilizce 2
2015-2016 SEMİNER II İngilizce 2
2015-2016 MEZUNİYET PROJESİ II İngilizce 2
2015-2016 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖZEL KONULAR İngilizce 2
2014-2015 SEMİNER İngilizce 2
2014-2015 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖZEL KONULAR İngilizce 2
2014-2015 SEMİNER I İngilizce 2
2012-2013 Seminer İngilizce 2

Dönem Ders Adı Dili Saat
2021-2022 Doktora Tezi İngilizce 3
2020-2021 TEZ - ANT699 İngilizce 1
2018-2019 Doktora Tezi Türkçe 1
2017-2018 TEZ - ANT699 İngilizce 1
Yönetilen Tezler

Yıl Hazırlayan Ad Soyad Tez Adı Üniversite
2015 HANDE Üniversite öğrencilerinin ekmek tüketim, tutum davranışları ve obezite ile ilişkilendirilmesi Yeditepe Üniversitesi
2017 ECE Hemodiyaliz hastalarında malnütrisyon gelişme durumunun tespit edilmesi Yeditepe Üniversitesi
2017 İLAYDA The relations between sleep patterns, night eating habits, and body mass index of the students of the department of nutrition and dietetics Yeditepe Üniversitesi
2017 DAMLA Investıgatıon of the effects of the nıght shıft procedure system on nutrıtıonal habıts among health professıonals (nurse / doctor) workıng ın A specıal hospıtal Yeditepe Üniversitesi
2018 ŞEYMA Analysis of nutrition related instagram posts from unprofessional profiles Yeditepe Üniversitesi
2018 AÇELYA Determinaton of opinions of students of a foundation university on plant and animal based nutrition Yeditepe Üniversitesi
2018 İREM Effect of breakfast options containing different rates of protein and oatmeal on satiety, body mass index (bmi) and body fat percentage during the day in the individuals under weight control Yeditepe Üniversitesi
2018 ASLIHAN Determination of malnutrition status between surgical and non-surgical oncology patients Yeditepe Üniversitesi
2018 ŞEBNEM Investigation of eating attitudes and behaviors of employees of a bank in İstanbul with EAT-40 Yeditepe Üniversitesi
2019 BEGÜM Determination of university students' trust to specific packaged foods, knowledge and usage level of food labels considering different BMI levels Yeditepe Üniversitesi
2019 ELİF İstanbul'da özel bir hastanenin beslenme ve diyet polikliniğine başvuran kişilerde konstipasyona neden olan etmenler ve obezite ilişkisi Yeditepe Üniversitesi
2019 HATİCE KÜBRA Özel bir danışmanlık merkezine başvuran kişilerin seçilmiş yerel olmayan besinlere karşı bilgi ve davranışlarının incelenmesi Yeditepe Üniversitesi
2019 MELİS Comparing fat phobia attitudes of faculty of health sciences students in A foundation university Yeditepe Üniversitesi
2019 MERVE NUR Evaluation of nutrition label usage of health sciences students at a foundation university Yeditepe Üniversitesi
2019 MERVE Investigation of the effect of snacking behavior on body weight management Yeditepe Üniversitesi
2019 AYSEL Bir vakif üniversitesinin gastronomi ve mutfak sanatlari bölümü öğrencilerinde yeme tutumu ile gece yeme sendromunun sinav kaygisi açisindan değerlendirilmesi Yeditepe Üniversitesi
2019 MELİS Determination of eating attitudes of a special polyclinic applicants by EAT-40 Yeditepe Üniversitesi
2020 MELEK ÖYKÜ Natural nutrition trends in women, orthorexia nervosa and food neophobia Yeditepe Üniversitesi
2021 ROTİNDA Meat eating culture and sexism in diyarbakir Yeditepe Üniversitesi
2022 ÇAĞLA Examination of the culture of an immigrant group Bulgaria to Turkey in 1989 through food memory and food identity Yeditepe Üniversitesi

Yıl Hazırlayan Ad Soyad Tez Adı Üniversite
2020 FERİHA IŞIL İstanbul'da Sefarad mutfak kültürü Yeditepe Üniversitesi
Üyelikler
  • SASBİL SAĞLIK İÇİN SOSYAL BİLİMLER DERNEĞİ

    Başkan 2018 -2019

  • Mavi Haliç Lions Kulübü

    Üye 2022

  • ANTROPOLOJİ DERNEĞİ

    Üye 2019

  • Kültür Araştırmaları Derneği

    Üye 2013 -2015

  • Marmara Rotary Kulübü

    Üye 2013 -2015

  • Türkiye Yardım Sevenler Derneği

    Üye 2006

  • Kars Ardahan Iğdır Kalkınma Vakfı

    Üye 2006

  • Gıda Mühendisler Odası

    Üye 1995

  • ODTÜ Mezunlar Derneği

    Üye 1991

  • SASBİL SAĞLIK İÇİN SOSYAL BİLİMLER DERNEĞİ

    Yönetim Kurulu Üyesi 2018

Sanatsal Faaliyetler
  • PODCAST Gastronomi ve Mutfak Konuşmaları - HAYATIMIZ NE KADAR YEMEK? 2.Bölüm Aile ve Yemek

    Yer: SPOTIFY-APPLE-GOOGLE https://open.spotify.com/episode/1A97IYnO92tf5Z7jXF9Fk2?si=f8b9abfa1c4f4d85 Düzenleyen(ler): Yeditepe Üniversitesi/ Arzu Durukan

  • PODCAST Gastronomi ve Mutfak Konuşmaları - HAYATIMIZ NE KADAR YEMEK? 3.Bölüm İklim, coğrafya ve Yemek

    Yer: SPOTIFY - APPLE - GOOGLE https://open.spotify.com/episode/48tNuY6dzaO7E9YrFpuivS?si=4af373049bb84ffb Düzenleyen(ler): Gastronomi ve Mutfak Sataları Bölümü (Yeditepe Üniversitesi)

  • Podcast - Gastronomi Sohbetleri

    Yer: Spotify, Apple, Google https://open.spotify.com/episode/1am58kK5zfyDT1aSqyRsUr?si=68i-i_dqTNaISMfVa2G3uA&dl_branch=1 Düzenleyen(ler): Hülya Meral

  • Pera Yüzleşme Sergisi

    Yer: Pera Müzesi Düzenleyen(ler): Arzu Durukan, Didem Çetin, Fevzican Acar

  • 4.İstanbul Tasarım Bienali

    Yer: İKSV http://aschoolofschools.iksv.org/tr/#section-eventslink,events,40849,tr,TALKS Düzenleyen(ler): Prof. Dr. Metin Balay, Dr. Öğr. Üyesi Arzu Durukan, Türkü Şahin

  • Podcast - Yemek Antropolojisi

    Yer: Spotify https://open.spotify.com/episode/4ou4dvRo3w5HoBOC8bDsPJ?si=edcbf2084c30423c Düzenleyen(ler): Mirgün Cabas Can Kozanoğlu

  • YEDİKLERİNİZ DAVRANIŞLARINIZ OLUR - 12. BÖLÜM MİMARLIK VE YEMEK

    Yer: BEINGURME - https://www.beinconnect.com.tr/yasam-eglence/yedikleriniz-davranislariniz-olur/1sezon-v1963/mimarlik-ve-yemek?autoplay=1 Düzenleyen(ler): DENİZ ORHUN

  • PODCAST Gastronomi ve Mutfak Sanatları Konuşmaları HAYATIMIZ NE KADAR YEMEK? 1.BÖLÜM Yemek Kültürü

    Yer: SPOTIFY-APPLE- GOOGLE https://open.spotify.com/episode/0MbO8Zh2xk8sAquEywxRSS?si=3ff1e4131c13463b Düzenleyen(ler): Yeditepe Üniversitesi/ Arzu Durukan

  • Her Şeyin Ekonomisi Programı

    Yer: EKOTÜRK TV Düzenleyen(ler): Arzu Durukan

İdari Görevler
  • 2018
    Erasmus Koordinatörü

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2014
    Dekan Yardımcısı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

  • 2008
    Fakülte Sekreteri

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Dışı Deneyim
  • ANKARA HALK EKMEK FABRİKASI

    1990 Diğer
  • TÜBİTAK

    1992 Diğer
  • KAI Vakfı

    2008 Diğer
  • Türkiye Yardımsevenler Derneği

    2006 Diğer
  • Lions Kulüpleri - Fener Balat Kulübü

    2006 Diğer
  • Rotary Kulüpleri

    2013 Diğer
  • SASBİL-Sağlıkta Sosyal Bilimler

    2019 Diğer
  • Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği

    Alplerden Kafkaslara Kars Peynirciliğinin 150 Yıllık Tarihi isimli kitabın hazırlanması projesi

    2014 Diğer
  • Antropoloji Derneği

    2019 Diğer
  • Lions Kulüpleri - Mavi Haliç Lions Kulübü

    2022 Diğer
  • BUART Sanat Atölyesi

    Yemek Tarihi Atölyesi

    2024 Diğer