Ana içeriğe atla

Doç. Dr. Özlem Güçlü Üstündağ

Ozlem Guclu Ustundag

Doç. Dr.

Özlem Güçlü Üstündağ

ozlemg.ustundag@yeditepe.edu.tr

Mühendislik Fakültesi

Bölüm
  • Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
  • 2018
    DOÇENT

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2010
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

  • 2007
    ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)

    Ryerson University

  • 2004
    ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)

    University of Alberta

  • 1998
    ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    University of Alberta

    Food and Bioresource Engineering

  • 1995
    ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Öğrenim Bilgisi
  • 1991-1995
    Lisans

    ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

    MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)

  • 1996-1997
    Yüksek Lisans

    University of Reading

    Department of Food Science and Technology

  • 1998-2003
    Doktora

    University of Alberta

    Department of Agricultural Food and Nutritional Science

    Tez adı: Supercritical Carbon Dioxide Fractionation of Lipids: Solubility Behavior to Process Development

Kitaplar
  • Bailey's Industrial Oil and Fat Products

    Temelli Feral, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Couto Ricardo, Yayın Yeri: Wiley, Sayfa Sayısı: , ISBN: 9780471384601

    2020Bilimsel Kitap
  • Bailey s Industrial Oil and Fat Products Volume 5 Edible Oil and Fat Products Processing Technologies

    TEMELLİ FERAL, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: John Wiley & Sons, Inc., Sayfa Sayısı: 586, ISBN: 978-0-471-38548-6

    2005Bilimsel Kitap
  • Critical Perspectives in Food Studies

    Koç Mustafa, MacRae Rod, Noack Andrea M, Güçlü Üstündağ Özlem, Yayın Yeri: Oxford University Press, Sayfa Sayısı: , ISBN:

    2012Bilimsel Kitap
Makaleler
  • A rapid in-house validated GC-FID method for simultaneous determination of lipophilic bioactives in olive oil: Squalene, α-tocopherol, and β-sitosterol

    SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Behavior of lipophilic bioactives during olive oil processing

    SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme Makale
  • Effect of subcritical water and steam explosion pretreatments on the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace

    SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo, Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY, 2018

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Partitioning of predominant lipophilic bioactives (squalene, α‐tocopherol and β‐sitosterol) during olive oil processing

    SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2019

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Subcritical water extraction of phenolic and antioxidant constituents from pistachio (Pistaciavera L.) hulls.

    Erşan Sevcan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Determination of pistachio (Pistacia vera L.) hull (exo- and mesocarp) phenolics by HPLC-DAD-ESI/MSn and UHPLC-DAD-ELSD after ultrasound-assisted extraction

    Sevcan Erşan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Journal of Food Composition and Analysis, 2017

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Identification of Phenolic Compounds in Red and Green Pistachio (Pistacia vera L.) Hulls (Exo- and Mesocarp) by HPLC-DAD-ESI-(HR)-MSn

    Erşan Sevcan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Zeytinyağı sektörü atık ve yan ürünlerindeki biyoaktif maddelerin değerlendirilmesi

    Özge Seçmeler,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: Dünya Gıda, 2015

    UlusalHakemsizDerleme Makale
  • Solubility behavior of ternary systems of lipids in supercritical carbon dioxide

    Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2006

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme Makale
  • Black tea processing waste as a source of antioxidant and antimicrobial phenolic compounds

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Erşan Sevcan,Özcan Ezgi,Özan Gizem,Kayra Neslihan,Ekinci Yeşim, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • A Rapid In House Validated GC FID Method for Simultaneous Determination of Lipophilic Bioactives in Olive Oil Squalene Tocopherol and Sitosterol

    Seçmeler Özge,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology, 2016

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Column fractionation of canola oil deodorizer distillate using supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL, Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists? Society, 2007

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Effects of pressurized low polarity water extraction parameters on antioxidant properties and composition of cow cockle seed extracts

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: Plant Foods for Human Nutrition, 2009

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Correlating the solubility behavior of fatty acids mono di and triglycerides and fatty acid esters in supercritical carbon dioxide

    Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Industrial & Engineering Chemistry Research, 2000

    UluslararasıHakemliCAS, SCOPUS, EBSCOhost, Thomson-Gale (Gale Group), Proquest, British Library, Ovid, Web of Science, and SwetsWiseÖzgün Makale
  • Pressurized low polarity water extraction of saponins from cow cockle seed

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, BALSEVICH J, Yayın Yeri: Journal of Food Engineering, 2007

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Saponins Properties applications and processing

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2007

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme Makale
  • Extraction of saponins and cyclopeptides from cow cockle seed with pressurized low polarity water

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology, 2008

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Correlating the solubility behavior of minor lipid components in supercritical carbon dioxide

    Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2004

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Solubility behavior of ternary systems of lipids cosolvents and supercritical carbon dioxide and processing aspects

    Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2005

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
  • Characterization of chemical biological and antiproliferative properties of fermented black carrot juice shalgam

    Ekinci F Yesim,Baser Gamze M,Özcan Ezgi,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Korachi May,Sofu Aytul,Blumberg Jeffrey B,Chen C Y Oliver, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016

    UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
Bildiriler
  • Investigation of green techniques for the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace: subcritical water and steam explosion pretreatments

    SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo(02.06.2018), Yayın Yeri: Food Waste Recovery Workshop, International ISEKI Food Conference,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Recovery of L-theanine and catechins from green tea waste using subcritical water extraction

    Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(25.04.2017), Yayın Yeri: 16th European Meeting on Supercritical Fluids,,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • L-TEANİN KAYNAĞI OLARAK YEŞİL ÇAY ÜRETİM ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

    Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(28.10.2016), Yayın Yeri: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi -DOKAM - İTÜ,

    UlusalÖzet bildiri
  • Yeşil Çay Atıklarının Biyoaktif Madde Kaynağı olarak Değerlendirilmesi

    Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.10.2016), Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • Measures for Prevention of Salmonella in Oilseed Meals

    EKİNCİ F YEŞİM,GENÇ SEDA,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(21.06.2011), Yayın Yeri: World Conference on Oilseed Processing,Fats & Oils Processing,Biofuels & Applications,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Demleme Metodu, Demleme Süresi, Limon ve Bal İlavesinin Siyah Çayın Toplam Fenolik Miktarı Ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi

    Kayır Maide Havva,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.10.2016), Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi,

    UlusalÖzet bildiri
  • Optimization and validation of a GC method for the simultaneous determination of beta sitosterol squalene and alpha tocopherol in olive oil

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Seçmeler Özge(13.10.2015), Yayın Yeri: Euro Food Chem XVIIII Conference,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Extraction and Fractionation of Specialty Oils Rich in Bioactives using Supercritical Carbon Dioxide

    Temelli Feral,BOZAN BERRİN,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(12.08.2002), Yayın Yeri: World Conference and Exhibition on Oilseeds and Edible, Industrial and Specialty Oils,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • A systematic study on lipid solubility behavior in supercritical carbon dioxide and implications for fats and oils processing

    Temelli Feral,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(01.08.2004), Yayın Yeri: 11th International Symposium and Exhibition on Supercritical Fluid Chromatography, Extraction and Processing,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Multicomponent solubility behaviour of lipids in supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(26.05.2002), Yayın Yeri: Food Tec’02, Annual Conference and Table Top Exhibition of the Canadian Institute of Food Science and Technology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Correlating the solubility behavior of vegetable oils in supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(23.06.2001), Yayın Yeri: Annual Meeting & Food Expo of the Institute of Food Technologists,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Solubility behavior of minor lipid components in supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.05.2002), Yayın Yeri: 93rd Annual Meeting & Expo of the American Oil Chemists’ Society,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Solubility behavior of ternary systems of lipids and supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(12.08.2002), Yayın Yeri: World Conference and Exhibition on Oilseed and Edible, Industrial and Specialty Oils,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Column fractionation of canola oil deodorizer distillate using supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(09.05.2004), Yayın Yeri: 95th Annual Meeting & Expo of the American Oil Chemists’ Society,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Solubility behavior of fatty acids mono di and triglycerides and fatty acid esters in supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(08.04.2000), Yayın Yeri: Proceedings of the 5th International Symposium on Supercritical Fluids,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Solubility behavior of ternary systems of lipids cosolvents and supercritical carbon dioxide

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(28.04.2003), Yayın Yeri: Proceedings of the 6th International Symposium on Supercritical Fluids,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • In Vitro metabolism of Turkish black tea phenolics in static fecal batch cultures

    ÖZCAN EZGİ, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, KORACHİ MAY, EKİNCİ FATMA YEŞİM(18.09.2013), Yayın Yeri: 2013 ENGIHR CONFERENCE: The Intestinal Microbiota and Gut Health: Contribution of the Diet, Bacterial Metabolites, Host Interactions and Impact on Health and Disease,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Distribution of phenolics between olive oil and waste streams during virgin olive oil processing

    SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(27.10.2013), Yayın Yeri: 11th EuroFed Lipid Conference,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Subcritical water extraction of bioactive compounds from black tea processing waste

    ÖZAN GİZEM, KAYRA NESLİHAN, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(12.11.2013), Yayın Yeri: VIth Bioengineering Congress (BEC2013),

    UluslararasıSözlü Bildiri
  • In vitro fermentation of Turkish black tea phenolics by human feacal microbiota Impact on the phenolic content

    Özcan Ezgi, Güçlü Üstündağ Özlem, Ekinci Fatma Yeşim(17.05.2014), Yayın Yeri: ASM2014, 114th General Meeting,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Subcritical water extraction of phenolic compounds from black tea processing waste

    KAYRA NESLİHAN,GİZEM ÖZAN,ÖZCAN EZGİ,ERŞAN SEVCAN,EKİNCİ F YEŞİM,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(18.05.2014), Yayın Yeri: 14th European Meeting on Supercritical Fluids,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Black tea waste as a source of antimicrobial phenolics

    Özan Gizem, Kayra Neslihan, Erşan Sevcan, Özcan Ezgi, Ekinci Fatma Yeşim, Güçlü Üstündağ Özlem(04.06.2014), Yayın Yeri: Polyphenols 2014,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Could diet link to changes in gut microbiota

    Özcan Ezgi, Ekinci Fatma Yeşim, Güçlü Üstündağ Özlem(24.09.2014), Yayın Yeri: 2014 European Network for Gastrointestinal Health Research Conference,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • A rapid method for simultaneous determination of lipohilic bioactives in olive oil squalene alpha tocopherol and beta sitosterol

    Seçmeler Özge, Güçlü Üstündağ Özlem(14.10.2014), Yayın Yeri: ISNFF 2014 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Application of Artificial Neural Networks for the Modeling of Lipid Solubility in Supercritical Carbon Dioxide

    Güçlü Üstündağ Özlem, Güçlü Umut, Erşan Sevcan(13.05.2012), Yayın Yeri: ISSF 2012 10th International Symposium on Supercritical Fluids,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Predictive Modeling of Subcritical Water Solubility with Artificial Neural Networks

    GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, GÜÇLÜ UMUT, ERŞAN SEVCAN(29.04.2013), Yayın Yeri: 10th Conference on Supercritical Fluids and their Applications,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Zeytinyağı Sektörü Atık ve Yan Ürünlerindeki Biyoaktif Maddelerin Değerlendirilmesi

    SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(03.10.2012), Yayın Yeri: Türkiye 2. Zeytin ve Zeytin Yağı Kongresi,

    UlusalSözlü Bildiri
  • Evaluating the Effects of Olive Oil Processing on the Lipophilic Olive Bioactives

    SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(30.05.2013), Yayın Yeri: Proceedings of FABE 2013 International Conference on Food and Biosystems Engineering,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Evaluation of shalgam juice antiproliferative activity against a colon cancer cell line

    ÖZCAN EZGİ, AYDIN KÜBRA, BAŞER MELİS, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, KORACHİ MAY, EKİNCİ FATMA YEŞİM(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • The antioxidant capacity of traditional fermented beverage shalgam juice

    BAŞER MELİS, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Antioxidant capacity total phenolic content and antimicrobial activity of black tea processing waste as affected by extraction solvent

    ERŞAN SEVCAN, ÖZCAN EZGİ, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(07.05.2013), Yayın Yeri: EuroFoodChem XVII,

    UluslararasıÖzet bildiri
  • Value added utilization of black tea factory waste Antioxidant activity and phenolic content

    ERŞAN SEVCAN, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(30.05.2013), Yayın Yeri: Proceedings of FABE 2013 International Conference on Food and Biosystems Engineering,

    UluslararasıTam metin bildiri
  • Black Tea Waste as a Source of Bioactive Phenolic Compounds Antioxidant Capacity Antibacterial Activity and Anticancer Effect

    ERŞAN SEVCAN,ÖZCAN EZGİ,EKİNCİ F YESİM,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(07.06.2012), Yayın Yeri: Proceedings of ISANH Polyphenols 2012: 6th International Conference on Polyphenols Applications,

    UluslararasıÖzet bildiri
Projeler
  • Çaydan Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünler Geliştirilmesi

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.12.2013-15.12.2016, 3.599.912 TÜRK LİRASI

    Projedeki Görev: Yönetici

    Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT

  • Value added utilization of black tea by products using pressurized low polarity water extraction for the development of bioactive extracts

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİAvrupa BirliğiTamamlandı01.03.2011-28.02.2015, 100000 EURO

    Projedeki Görev: Yönetici

    Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT

Dersler

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyonİngilizce3
2022-2023FDE 101 Gıda Mühendisliğine Girişİngilizce3
2021-2022FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2021-2022FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2021-2022FDE 101 Gıda Mühendisliğine Girişİngilizce3
2020-2021FDE 201 Gıda Kimyasıİngilizce3
2020-2021FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyonİngilizce3
2020-2021FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2020-2021FDE 346 Gıda Katkı Maddeleriİngilizce3
2020-2021FDE 101 Gıda Mühendisliğine Girişİngilizce3
2020-2021FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2019-2020FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2019-2020FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyonİngilizce3
2019-2020FDE 254 Gıda Proses Mühendisliği Iİngilizce4
2018-2019FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2018-2019FDE 346 Gıda Katkı Maddeleriİngilizce1
2018-2019FDE 234 Akışkanlar Mekaniğiİngilizce4
2018-2019FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2019-2020FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2019-2020FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2019-2020FDE 101 Gıda Mühendisliğine Girişİngilizce3
2019-2020FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarıİngilizce5
2018-2019FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarıİngilizce5
2018-2019FDE 101 Gıda Mühendisliğine Girişİngilizce3
2016-2017FDE 234 Akışkanlar Mekaniğiİngilizce1
2017-2018FDE 492 Mühendislik Projesiİngilizce1
2017-2018FDE 333 Isı ve Kütle Transferiİngilizce1
2017-2018FDE 234 Akışkanlar Mekaniğiİngilizce1
2017-2018FDE 346 Gıda Katkı Maddeleriİngilizce1
2017-2018FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarıİngilizce5
2016-2017Food Analysis Laboratory - Gıda Analiz Laboratuvarıİngilizce1
2016-2017Heat and Mass Transfer - Isı ve Kütle Transferiİngilizce4
2016-2017Food Chemistry - Gıda Kimyasıİngilizce3
2009-2010TEMEL MATEMATİKİngilizce3
2010-2011BİYOTRANSPORT OLAYLARI Iİngilizce4
2010-2011BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞİngilizce1
2011-2012GIDA BİLİMİ LABORATUVARIİngilizce5
2012-2013MÜHENDİSLİK PROJESİİngilizce5
2012-2013GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ IIİngilizce4
2012-2013GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ Iİngilizce4
2012-2013GIDA BİLİMİ LABORATUVARIİngilizce5
2013-2014GIDA ANALİZ LABORATUVARIİngilizce5
2014-2015MÜHENDİSLİK PROJESİİngilizce5
2015-2016MÜHENDİSLİK PROJESİİngilizce5
2014-2015AKIŞKANLAR MEKANİĞİİngilizce4
2014-2015GIDA ANALİZ LABORATUVARIİngilizce5
2015-2016AKIŞKANLAR MEKANİĞİİngilizce4
2015-2016GIDA ANALİZ LABORATUVARIİngilizce5
2014-2015ISI VE KÜTLE TRANSFERİİngilizce4
2014-2015GIDA ANALİZ LABORATUVARIİngilizce5
2009-2010BİYOTRANSPORT OLAYLARI Iİngilizce4
2009-2010BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞİngilizce4
2010-2011BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞİngilizce4
2010-2011DENEYSEL GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK II: TASARIM VE UYGULAMALARİngilizce3
2010-2011BİYOTRANSPORT OLAYLARI Iİngilizce4
2010-2011GIDA BİLİMİ LABORATUVARIİngilizce5
2011-2012BİYOTRANSPORT OLAYLARI Iİngilizce4
2011-2012BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞİngilizce4
2011-2012GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ IIİngilizce4
2011-2012GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ Iİngilizce4
2011-2012GIDA BİLİMİ LABORATUVARIİngilizce5
2012-2013GIDA BİLİMİ LABORATUVARIİngilizce5
2012-2013GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ IIİngilizce4
2012-2013GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ Iİngilizce4
2013-2014ISI VE KÜTLE TRANSFERİİngilizce4
2013-2014GIDA ANALİZ LABORATUVARIİngilizce5
2013-2014AKIŞKANLAR MEKANİĞİİngilizce4

DönemDers AdıDiliSaat
2022-2023FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2022-2023SFS 599 Dönem Projesiİngilizce2
2022-2023SFS 512 Gıda Ürün Geliştirme ve İnovasyonuİngilizce3
2022-2023SFS 501 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2021-2022SFS 502 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Tasarımİngilizce3
2021-2022SFS 500 Seminerİngilizce2
2021-2022FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyonİngilizce3
2021-2022SFS 501 Sürdürülebilir Gıda Sistemleriİngilizce3
2011-2012DOĞAL KAYNAKLARDAN ELDE EDİLEN BİYOAKTİF ÖZLERİN İŞLENMESİİngilizce3
2013-2014DOĞAL KAYNAKLARDAN ELDE EDİLEN BİYOAKTİF ÖZLERİN İŞLENMESİİngilizce3
Yönetilen Tezler

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2014EZGİMetabolism of Turkish black tea phenolics by human gut microbiotaYeditepe Üniversitesi
2017CERENTheanine and catechin extraction from green tea waste using water and subcritical waterYeditepe Üniversitesi

YılHazırlayan Ad SoyadTez AdıÜniversite
2017ÖZGERecovery of sterols from plant based food waste for the development of functional food ingredientsYeditepe Üniversitesi
2017SEVCANUtilization of pistachio by-products for the recovery of phenolic antioxidantsYeditepe Üniversitesi
2023CERENSystematic investigation and forecasting of mycotoxin risk in turkish dried figsYeditepe Üniversitesi
2021EMEL MİNEFood Systems Approach To Food Safety and QualityYeditepe Üniversitesi
Üyelikler
  • T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulusal Gıda Kodeksi Tuz Alt Komisyonu

    Üye 2018

  • T.C. Kalkınma Bakanlığı, On Birinci Kalkınma Planı “Tarım ve Gıdada Rekabetçi Üretim Özel İhtisas Komisyonu”

    Üye 2017 -2018

İdari Görevler
  • 2010
    Bölüm Başkan Yardımcısı

    YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Üniversite Dışı Deneyim
  • Pacific Agri-Food Research Centre, Agriculture and Agri-Food Canada, Research Branch

    Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi

    2004Diğer