
Bölüm
- Gıda Mühendisliği Lisans Programı
Akademik Görevler
- 2018
DOÇENTYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- 2010
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- 2007
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)Ryerson University
- 2004
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)University of Alberta
- 1998
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİUniversity of Alberta
Food and Bioresource Engineering
- 1995
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
Öğrenim Bilgisi
- 1991-1995
LisansORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)
- 1996-1997
Yüksek LisansUniversity of Reading
Department of Food Science and Technology
- 1998-2003
DoktoraUniversity of Alberta
Department of Agricultural Food and Nutritional Science
Tez adı: Supercritical Carbon Dioxide Fractionation of Lipids: Solubility Behavior to Process Development
Kitaplar
Bailey's Industrial Oil and Fat Products
Temelli Feral, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Couto Ricardo, Yayın Yeri: Wiley, Sayfa Sayısı: , ISBN: 9780471384601
2020Bilimsel KitapBailey s Industrial Oil and Fat Products Volume 5 Edible Oil and Fat Products Processing Technologies
TEMELLİ FERAL, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: John Wiley & Sons, Inc., Sayfa Sayısı: 586, ISBN: 978-0-471-38548-6
2005Bilimsel KitapCritical Perspectives in Food Studies
Koç Mustafa, MacRae Rod, Noack Andrea M, Güçlü Üstündağ Özlem, Yayın Yeri: Oxford University Press, Sayfa Sayısı: , ISBN:
2012Bilimsel Kitap
Makaleler
A rapid in-house validated GC-FID method for simultaneous determination of lipophilic bioactives in olive oil: Squalene, α-tocopherol, and β-sitosterol
SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleBehavior of lipophilic bioactives during olive oil processing
SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2017
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme MakaleEffect of subcritical water and steam explosion pretreatments on the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace
SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo, Yayın Yeri: FOOD CHEMISTRY, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakalePartitioning of predominant lipophilic bioactives (squalene, α‐tocopherol and β‐sitosterol) during olive oil processing
SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2019
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleSubcritical water extraction of phenolic and antioxidant constituents from pistachio (Pistaciavera L.) hulls.
Erşan Sevcan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Food Chemistry, 2018
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleDetermination of pistachio (Pistacia vera L.) hull (exo- and mesocarp) phenolics by HPLC-DAD-ESI/MSn and UHPLC-DAD-ELSD after ultrasound-assisted extraction
Sevcan Erşan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Journal of Food Composition and Analysis, 2017
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleIdentification of Phenolic Compounds in Red and Green Pistachio (Pistacia vera L.) Hulls (Exo- and Mesocarp) by HPLC-DAD-ESI-(HR)-MSn
Erşan Sevcan,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Carle Reinhold,Schweiggert Ralf M, Yayın Yeri: Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleZeytinyağı sektörü atık ve yan ürünlerindeki biyoaktif maddelerin değerlendirilmesi
Özge Seçmeler,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: Dünya Gıda, 2015
UlusalHakemsizDerleme MakaleSolubility behavior of ternary systems of lipids in supercritical carbon dioxide
Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2006
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme MakaleBlack tea processing waste as a source of antioxidant and antimicrobial phenolic compounds
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Erşan Sevcan,Özcan Ezgi,Özan Gizem,Kayra Neslihan,Ekinci Yeşim, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleA Rapid In House Validated GC FID Method for Simultaneous Determination of Lipophilic Bioactives in Olive Oil Squalene Tocopherol and Sitosterol
Seçmeler Özge,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, Yayın Yeri: European Journal of Lipid Science and Technology, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleColumn fractionation of canola oil deodorizer distillate using supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL, Yayın Yeri: Journal of the American Oil Chemists? Society, 2007
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleEffects of pressurized low polarity water extraction parameters on antioxidant properties and composition of cow cockle seed extracts
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: Plant Foods for Human Nutrition, 2009
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleCorrelating the solubility behavior of fatty acids mono di and triglycerides and fatty acid esters in supercritical carbon dioxide
Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Industrial & Engineering Chemistry Research, 2000
UluslararasıHakemliCAS, SCOPUS, EBSCOhost, Thomson-Gale (Gale Group), Proquest, British Library, Ovid, Web of Science, and SwetsWiseÖzgün MakalePressurized low polarity water extraction of saponins from cow cockle seed
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, BALSEVICH J, Yayın Yeri: Journal of Food Engineering, 2007
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleSaponins Properties applications and processing
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2007
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedDerleme MakaleExtraction of saponins and cyclopeptides from cow cockle seed with pressurized low polarity water
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, MAZZA G, Yayın Yeri: LWT - Food Science and Technology, 2008
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleCorrelating the solubility behavior of minor lipid components in supercritical carbon dioxide
Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2004
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleSolubility behavior of ternary systems of lipids cosolvents and supercritical carbon dioxide and processing aspects
Güçlü Üstündağ Özlem, Temelli Feral, Yayın Yeri: Journal of Supercritical Fluids, 2005
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün MakaleCharacterization of chemical biological and antiproliferative properties of fermented black carrot juice shalgam
Ekinci F Yesim,Baser Gamze M,Özcan Ezgi,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Korachi May,Sofu Aytul,Blumberg Jeffrey B,Chen C Y Oliver, Yayın Yeri: European Food Research and Technology, 2016
UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale
Bildiriler
Investigation of green techniques for the recovery of sterols, phenols and oil from olive pomace: subcritical water and steam explosion pretreatments
SEÇMELER ÖZGE,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Fernndez Bolanos Juan,Rodrguez Gutirrez Guillermo(02.06.2018), Yayın Yeri: Food Waste Recovery Workshop, International ISEKI Food Conference,
UluslararasıÖzet bildiriRecovery of L-theanine and catechins from green tea waste using subcritical water extraction
Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(25.04.2017), Yayın Yeri: 16th European Meeting on Supercritical Fluids,,
UluslararasıTam metin bildiriL-TEANİN KAYNAĞI OLARAK YEŞİL ÇAY ÜRETİM ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(28.10.2016), Yayın Yeri: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi -DOKAM - İTÜ,
UlusalÖzet bildiriYeşil Çay Atıklarının Biyoaktif Madde Kaynağı olarak Değerlendirilmesi
Uğurlu Ceren,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.10.2016), Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi,
UlusalÖzet bildiriMeasures for Prevention of Salmonella in Oilseed Meals
EKİNCİ F YEŞİM,GENÇ SEDA,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(21.06.2011), Yayın Yeri: World Conference on Oilseed Processing,Fats & Oils Processing,Biofuels & Applications,
UluslararasıÖzet bildiriDemleme Metodu, Demleme Süresi, Limon ve Bal İlavesinin Siyah Çayın Toplam Fenolik Miktarı Ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
Kayır Maide Havva,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.10.2016), Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi,
UlusalÖzet bildiriOptimization and validation of a GC method for the simultaneous determination of beta sitosterol squalene and alpha tocopherol in olive oil
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM,Seçmeler Özge(13.10.2015), Yayın Yeri: Euro Food Chem XVIIII Conference,
UluslararasıÖzet bildiriExtraction and Fractionation of Specialty Oils Rich in Bioactives using Supercritical Carbon Dioxide
Temelli Feral,BOZAN BERRİN,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(12.08.2002), Yayın Yeri: World Conference and Exhibition on Oilseeds and Edible, Industrial and Specialty Oils,
UluslararasıÖzet bildiriA systematic study on lipid solubility behavior in supercritical carbon dioxide and implications for fats and oils processing
Temelli Feral,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(01.08.2004), Yayın Yeri: 11th International Symposium and Exhibition on Supercritical Fluid Chromatography, Extraction and Processing,
UluslararasıÖzet bildiriMulticomponent solubility behaviour of lipids in supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(26.05.2002), Yayın Yeri: Food Tec’02, Annual Conference and Table Top Exhibition of the Canadian Institute of Food Science and Technology,
UluslararasıÖzet bildiriCorrelating the solubility behavior of vegetable oils in supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(23.06.2001), Yayın Yeri: Annual Meeting & Food Expo of the Institute of Food Technologists,
UluslararasıÖzet bildiriSolubility behavior of minor lipid components in supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(05.05.2002), Yayın Yeri: 93rd Annual Meeting & Expo of the American Oil Chemists’ Society,
UluslararasıÖzet bildiriSolubility behavior of ternary systems of lipids and supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(12.08.2002), Yayın Yeri: World Conference and Exhibition on Oilseed and Edible, Industrial and Specialty Oils,
UluslararasıÖzet bildiriColumn fractionation of canola oil deodorizer distillate using supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(09.05.2004), Yayın Yeri: 95th Annual Meeting & Expo of the American Oil Chemists’ Society,
UluslararasıÖzet bildiriSolubility behavior of fatty acids mono di and triglycerides and fatty acid esters in supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(08.04.2000), Yayın Yeri: Proceedings of the 5th International Symposium on Supercritical Fluids,
UluslararasıTam metin bildiriSolubility behavior of ternary systems of lipids cosolvents and supercritical carbon dioxide
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, TEMELLİ FERAL(28.04.2003), Yayın Yeri: Proceedings of the 6th International Symposium on Supercritical Fluids,
UluslararasıTam metin bildiriIn Vitro metabolism of Turkish black tea phenolics in static fecal batch cultures
ÖZCAN EZGİ, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, KORACHİ MAY, EKİNCİ FATMA YEŞİM(18.09.2013), Yayın Yeri: 2013 ENGIHR CONFERENCE: The Intestinal Microbiota and Gut Health: Contribution of the Diet, Bacterial Metabolites, Host Interactions and Impact on Health and Disease,
UluslararasıTam metin bildiriDistribution of phenolics between olive oil and waste streams during virgin olive oil processing
SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(27.10.2013), Yayın Yeri: 11th EuroFed Lipid Conference,
UluslararasıÖzet bildiriSubcritical water extraction of bioactive compounds from black tea processing waste
ÖZAN GİZEM, KAYRA NESLİHAN, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(12.11.2013), Yayın Yeri: VIth Bioengineering Congress (BEC2013),
UluslararasıSözlü BildiriIn vitro fermentation of Turkish black tea phenolics by human feacal microbiota Impact on the phenolic content
Özcan Ezgi, Güçlü Üstündağ Özlem, Ekinci Fatma Yeşim(17.05.2014), Yayın Yeri: ASM2014, 114th General Meeting,
UluslararasıÖzet bildiriSubcritical water extraction of phenolic compounds from black tea processing waste
KAYRA NESLİHAN,GİZEM ÖZAN,ÖZCAN EZGİ,ERŞAN SEVCAN,EKİNCİ F YEŞİM,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(18.05.2014), Yayın Yeri: 14th European Meeting on Supercritical Fluids,
UluslararasıTam metin bildiriBlack tea waste as a source of antimicrobial phenolics
Özan Gizem, Kayra Neslihan, Erşan Sevcan, Özcan Ezgi, Ekinci Fatma Yeşim, Güçlü Üstündağ Özlem(04.06.2014), Yayın Yeri: Polyphenols 2014,
UluslararasıÖzet bildiriCould diet link to changes in gut microbiota
Özcan Ezgi, Ekinci Fatma Yeşim, Güçlü Üstündağ Özlem(24.09.2014), Yayın Yeri: 2014 European Network for Gastrointestinal Health Research Conference,
UluslararasıTam metin bildiriA rapid method for simultaneous determination of lipohilic bioactives in olive oil squalene alpha tocopherol and beta sitosterol
Seçmeler Özge, Güçlü Üstündağ Özlem(14.10.2014), Yayın Yeri: ISNFF 2014 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods,
UluslararasıÖzet bildiriApplication of Artificial Neural Networks for the Modeling of Lipid Solubility in Supercritical Carbon Dioxide
Güçlü Üstündağ Özlem, Güçlü Umut, Erşan Sevcan(13.05.2012), Yayın Yeri: ISSF 2012 10th International Symposium on Supercritical Fluids,
UluslararasıTam metin bildiriPredictive Modeling of Subcritical Water Solubility with Artificial Neural Networks
GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, GÜÇLÜ UMUT, ERŞAN SEVCAN(29.04.2013), Yayın Yeri: 10th Conference on Supercritical Fluids and their Applications,
UluslararasıTam metin bildiriZeytinyağı Sektörü Atık ve Yan Ürünlerindeki Biyoaktif Maddelerin Değerlendirilmesi
SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(03.10.2012), Yayın Yeri: Türkiye 2. Zeytin ve Zeytin Yağı Kongresi,
UlusalSözlü BildiriEvaluating the Effects of Olive Oil Processing on the Lipophilic Olive Bioactives
SEÇMELER ÖZGE, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(30.05.2013), Yayın Yeri: Proceedings of FABE 2013 International Conference on Food and Biosystems Engineering,
UluslararasıTam metin bildiriEvaluation of shalgam juice antiproliferative activity against a colon cancer cell line
ÖZCAN EZGİ, AYDIN KÜBRA, BAŞER MELİS, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM, KORACHİ MAY, EKİNCİ FATMA YEŞİM(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,
UluslararasıÖzet bildiriThe antioxidant capacity of traditional fermented beverage shalgam juice
BAŞER MELİS, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(23.09.2012), Yayın Yeri: 15th European Congress on Biotechnology,
UluslararasıÖzet bildiriAntioxidant capacity total phenolic content and antimicrobial activity of black tea processing waste as affected by extraction solvent
ERŞAN SEVCAN, ÖZCAN EZGİ, EKİNCİ FATMA YEŞİM, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(07.05.2013), Yayın Yeri: EuroFoodChem XVII,
UluslararasıÖzet bildiriValue added utilization of black tea factory waste Antioxidant activity and phenolic content
ERŞAN SEVCAN, GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(30.05.2013), Yayın Yeri: Proceedings of FABE 2013 International Conference on Food and Biosystems Engineering,
UluslararasıTam metin bildiriBlack Tea Waste as a Source of Bioactive Phenolic Compounds Antioxidant Capacity Antibacterial Activity and Anticancer Effect
ERŞAN SEVCAN,ÖZCAN EZGİ,EKİNCİ F YESİM,GÜÇLÜ ÜSTÜNDAĞ ÖZLEM(07.06.2012), Yayın Yeri: Proceedings of ISANH Polyphenols 2012: 6th International Conference on Polyphenols Applications,
UluslararasıÖzet bildiri
Projeler
Çaydan Katma Değeri Yüksek Yeni Ürünler Geliştirilmesi
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİTÜBİTAK PROJESİTamamlandı15.12.2013-15.12.2016, 3.599.912 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Yönetici
Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT
Value added utilization of black tea by products using pressurized low polarity water extraction for the development of bioactive extracts
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİAvrupa BirliğiTamamlandı01.03.2011-28.02.2015, 100000 EUROProjedeki Görev: Yönetici
Projedeki Ünvan: YARDIMCI DOÇENT
Dersler
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon | İngilizce | 3 |
2022-2023 | FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş | İngilizce | 3 |
2021-2022 | FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2021-2022 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2021-2022 | FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş | İngilizce | 3 |
2020-2021 | FDE 201 Gıda Kimyası | İngilizce | 3 |
2020-2021 | FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon | İngilizce | 3 |
2020-2021 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2020-2021 | FDE 346 Gıda Katkı Maddeleri | İngilizce | 3 |
2020-2021 | FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş | İngilizce | 3 |
2020-2021 | FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2019-2020 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2019-2020 | FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon | İngilizce | 3 |
2019-2020 | FDE 254 Gıda Proses Mühendisliği I | İngilizce | 4 |
2018-2019 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2018-2019 | FDE 346 Gıda Katkı Maddeleri | İngilizce | 1 |
2018-2019 | FDE 234 Akışkanlar Mekaniği | İngilizce | 4 |
2018-2019 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2019-2020 | FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2019-2020 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2019-2020 | FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş | İngilizce | 3 |
2019-2020 | FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarı | İngilizce | 5 |
2018-2019 | FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarı | İngilizce | 5 |
2018-2019 | FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş | İngilizce | 3 |
2016-2017 | FDE 234 Akışkanlar Mekaniği | İngilizce | 1 |
2017-2018 | FDE 492 Mühendislik Projesi | İngilizce | 1 |
2017-2018 | FDE 333 Isı ve Kütle Transferi | İngilizce | 1 |
2017-2018 | FDE 234 Akışkanlar Mekaniği | İngilizce | 1 |
2017-2018 | FDE 346 Gıda Katkı Maddeleri | İngilizce | 1 |
2017-2018 | FDE 226 Gıda Analiz Laboratuvarı | İngilizce | 5 |
2016-2017 | Food Analysis Laboratory - Gıda Analiz Laboratuvarı | İngilizce | 1 |
2016-2017 | Heat and Mass Transfer - Isı ve Kütle Transferi | İngilizce | 4 |
2016-2017 | Food Chemistry - Gıda Kimyası | İngilizce | 3 |
2009-2010 | TEMEL MATEMATİK | İngilizce | 3 |
2010-2011 | BİYOTRANSPORT OLAYLARI I | İngilizce | 4 |
2010-2011 | BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞ | İngilizce | 1 |
2011-2012 | GIDA BİLİMİ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2012-2013 | MÜHENDİSLİK PROJESİ | İngilizce | 5 |
2012-2013 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ II | İngilizce | 4 |
2012-2013 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ I | İngilizce | 4 |
2012-2013 | GIDA BİLİMİ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2013-2014 | GIDA ANALİZ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2014-2015 | MÜHENDİSLİK PROJESİ | İngilizce | 5 |
2015-2016 | MÜHENDİSLİK PROJESİ | İngilizce | 5 |
2014-2015 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | İngilizce | 4 |
2014-2015 | GIDA ANALİZ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2015-2016 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | İngilizce | 4 |
2015-2016 | GIDA ANALİZ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2014-2015 | ISI VE KÜTLE TRANSFERİ | İngilizce | 4 |
2014-2015 | GIDA ANALİZ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2009-2010 | BİYOTRANSPORT OLAYLARI I | İngilizce | 4 |
2009-2010 | BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞ | İngilizce | 4 |
2010-2011 | BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞ | İngilizce | 4 |
2010-2011 | DENEYSEL GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK II: TASARIM VE UYGULAMALAR | İngilizce | 3 |
2010-2011 | BİYOTRANSPORT OLAYLARI I | İngilizce | 4 |
2010-2011 | GIDA BİLİMİ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2011-2012 | BİYOTRANSPORT OLAYLARI I | İngilizce | 4 |
2011-2012 | BİLGİSAYARLI HESAPLAMAYA GİRİŞ | İngilizce | 4 |
2011-2012 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ II | İngilizce | 4 |
2011-2012 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ I | İngilizce | 4 |
2011-2012 | GIDA BİLİMİ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2012-2013 | GIDA BİLİMİ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2012-2013 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ II | İngilizce | 4 |
2012-2013 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ İŞLEMLERİ I | İngilizce | 4 |
2013-2014 | ISI VE KÜTLE TRANSFERİ | İngilizce | 4 |
2013-2014 | GIDA ANALİZ LABORATUVARI | İngilizce | 5 |
2013-2014 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | İngilizce | 4 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2022-2023 | FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2022-2023 | SFS 599 Dönem Projesi | İngilizce | 2 |
2022-2023 | SFS 512 Gıda Ürün Geliştirme ve İnovasyonu | İngilizce | 3 |
2022-2023 | SFS 501 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2021-2022 | SFS 502 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri için Tasarım | İngilizce | 3 |
2021-2022 | SFS 500 Seminer | İngilizce | 2 |
2021-2022 | FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon | İngilizce | 3 |
2021-2022 | SFS 501 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri | İngilizce | 3 |
2011-2012 | DOĞAL KAYNAKLARDAN ELDE EDİLEN BİYOAKTİF ÖZLERİN İŞLENMESİ | İngilizce | 3 |
2013-2014 | DOĞAL KAYNAKLARDAN ELDE EDİLEN BİYOAKTİF ÖZLERİN İŞLENMESİ | İngilizce | 3 |
Yönetilen Tezler
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2014 | EZGİ | Metabolism of Turkish black tea phenolics by human gut microbiota | Yeditepe Üniversitesi |
2017 | CEREN | Theanine and catechin extraction from green tea waste using water and subcritical water | Yeditepe Üniversitesi |
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
2017 | ÖZGE | Recovery of sterols from plant based food waste for the development of functional food ingredients | Yeditepe Üniversitesi |
2017 | SEVCAN | Utilization of pistachio by-products for the recovery of phenolic antioxidants | Yeditepe Üniversitesi |
2023 | CEREN | Systematic investigation and forecasting of mycotoxin risk in turkish dried figs | Yeditepe Üniversitesi |
2021 | EMEL MİNE | Food Systems Approach To Food Safety and Quality | Yeditepe Üniversitesi |
Üyelikler
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulusal Gıda Kodeksi Tuz Alt Komisyonu
Üye 2018
T.C. Kalkınma Bakanlığı, On Birinci Kalkınma Planı “Tarım ve Gıdada Rekabetçi Üretim Özel İhtisas Komisyonu”
Üye 2017 -2018
İdari Görevler
- 2010
Bölüm Başkan YardımcısıYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Dışı Deneyim
Pacific Agri-Food Research Centre, Agriculture and Agri-Food Canada, Research Branch
Doktora Sonrası Araştırma Görevlisi
2004Diğer