YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Tez adı: A Model for pasteurization with microwaves in a tubular flow reactor
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI
Handbook of Vegetable Preservation and Processing
ARDUZLAR KAĞAN DİLEK,ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,ÖZİLGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: CRC Press, Sayfa Sayısı: 17, ISBN: 9781482212297
2015 Bilimsel KitapHikayeleriyle Türk Mutfağı
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, SAMANCI ÖZGE, Yayın Yeri: Yeditepe Üniversitesi Yayınevi, Sayfa Sayısı: 315, ISBN: 978-975-307-106-2
2020 Araştırma (Tez Hariç) KitabıCooking as a Chemical Reaction, Second Edition
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: CRC Press, Sayfa Sayısı: , ISBN: 9781138597129
2019 Ders KitabıCooking as a Chemical Reaction Culinary transformations with experiments
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Taylor and Francis (Basımda), Sayfa Sayısı: , ISBN:
2014 Ders KitabıEğlenceli beslenme kitabı
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Alfa, Sayfa Sayısı: 160, ISBN: 975-297-838-x
2007 Bilimsel KitapThe Sense of Taste
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: NOVA, Sayfa Sayısı: , ISBN: NOVA
2012 Bilimsel KitapMedicine Research Summaries. Volume 5
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: NOVA, Sayfa Sayısı: , ISBN: NOVA
2015 Bilimsel KitapHandbook of Vegetable Preservation and Processing, 2nd edition
ARDUZLAR DILEK,ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,OZILGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Taylor Francis Group, Sayfa Sayısı: , ISBN: Taylor Francis Group
2018 Bilimsel Kitap“Handbook of Food Bioengineering, Volume 20”.
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,BUCAK SEYDA, Yayın Yeri: Elsevier, Sayfa Sayısı: , ISBN: Elsevier
2018 Bilimsel KitapGIDA BILMECELERI
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: YEDITEPE UNIV., Sayfa Sayısı: , ISBN: 9789753070706
2018 Bilimsel KitapGida Bilmeceleri
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Yeditepe, Sayfa Sayısı: , ISBN: 9789753070706
2017 Bilimsel KitapMeasurement, Modeling and Automation in Advanced Food Processing
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,OZILGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Advances in biochemical engineering/biotechnology, Sayfa Sayısı: , ISBN: 978-3-319-60109-0
2017 Bilimsel KitapKadim Lezzetler Sosyal Bilimleri ve Fen Bilimlerine birleştiren bir kitapcık Basımda
Ozilgen S, Samancı Ö, Yayın Yeri: Yeditepe Yayınları, Sayfa Sayısı: , ISBN:
2014 Bilimsel KitapEvaluation of kinetic parameters in prevention of quality loss in stored almond pastes with added natural antioxidant
ÇİFTCİ DİLEK,ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology, 2019
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleEco-Friendly Alternative to Brining for Sustainable Storage of Table-Olives Based on the Analyses Done with the Extracted Oil
Aral Selen, ÖZİLGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Eur. J. Lipid Sci. Technol., 2021
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleTasting ancient Greek modes: Does culinary arts education make a difference?
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science, 2021
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleSafeguarding Grandma's fermented beverage recipes for food security: Food safety challenges
KAVSARA HASAN KAAN, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, DAĞDEVİREN MUSA, Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science, 2020
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleA model for pasteurization with microwaves in a tubular flow reactor
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,OZILGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Enzyme and Microbial Technology, 1991
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleKINETIC-MODEL OF LIPID OXIDATION IN FOODS
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,Mustafa OZILGEN, Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 1990
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleEnthalpy - entropy and frequency factor - activation energy compensation relations for death of Escherichia coli with microwaves in a tubular flow reactor
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,Ozilgen Mustafa, Yayın Yeri: Acta Alimentaria, 1992
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleCrystallization kinetics of Emulsified triglycerides
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,German Bruce,Simoneau Catherine,McCarthy Michael,Reid David, Yayın Yeri: J Sci. Food Agriculture, 1994
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleThe use of DSC to study the effects of solutes on heterogeneous ice nucleation kinetics in Model food Emulsions
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,Reid David S, Yayın Yeri: Lebensmittel - Wissenschaft und Technologie, 1993
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleDo consumers and food service providers share the same understanding of traditional food
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Gavin Food and Nutrition Journal, 2016
Uluslararası Hakemli ResearchBib - Academic Research Index Özgün MakaleEvaluation of kinetic parameters in prevention of quality loss in stored almond pastes with added natural antioxidant
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,Ciftci Dilek, Yayın Yeri: Journal of Food Science and Technology,
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleA model for pasteurization with microwaves in a tubular flow reactor.
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,ÖZİLGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Enzyme and Microbial Technology, 1991
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleEnthalpy - entropy and frequency factor - activation energy compensation relations for death of Escherichia coli with microwaves in a tubular flow reactor
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,ÖZİLGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Acta Alimentaria, 1992
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleKinetic model of lipid oxidation in foods.
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL,ÖZİLGEN MUSTAFA, Yayın Yeri: Journal of Food Science, 1990
Uluslararası Hakemli SCI Özgün MakaleKinetic compensation during homogeneous and heterogeneous nucleation of ice in aqueous system Lebensmittel
Ozilgen S Ozilgen M, Reid D, Yayın Yeri: Wissenschaft und Technologie, 1994
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleFailure Mode and Effect Analysis FMEA for confectionery manufacturing in developing countries Turkish delight production as a case study
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Ciênc. Tecnol. Aliment, 2012
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleFailure mode and effect analysis for dairy product manufacturing Practical safety improvement action plan with cases from Turkey
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Food safety, 2013
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleKinetic compensation relations Tools for design in desperation
Ozilgen S, Ozilgen M, Yayın Yeri: Journal of Food Engineering, 1996
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleThermal design calculations for food freezing equipment past present and future
Cleland A, Ozilgen S, Yayın Yeri: Int. Journal of Refrigeration, 1998
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleApplication of failure mode and effect analysis model to foodservice systems operated by chefs in practice and by chefs from a culinary school in Turkey
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Journal of Consumer Protection and Food Safety, 2010
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleFood safety education makes the difference food safety perceptions knowledge attitudes and practices among Turkish university students
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Journal of Consumer Protection and Food Safety, 2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleGender is correlated with Body Mass Index Eating Habits and Exercise Frequency in Students Attending a Private University in Western Turkey
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Acta Alimentaria, 2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleInfluence of composition and environmental conditions on the textural properties of sultana bars
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Czech Journal of. Food Scence, 2011
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleImprovement of the safety of the red pepperspice with FMEA and post processingEWMA quality control charts
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: Journal of Food Science andTechnology, 2013
Uluslararası Hakemli SCI-Expanded Özgün MakaleSTATISTICAL QUALITY CONTROL CHARTS NEW TOOLS FOR STUDYINGTHE BODY MASS INDEX OF POPULATIONS FROM THE YOUNGTO THE ELDERLY
ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL, Yayın Yeri: J Nutr Health Aging, 2011
Uluslararası Hakemli SSCI Özgün MakaleSafeguarding Grandma’s fermented beverage recipes for food security: Food safety challenges
KAVSARA HASAN KAAN, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL(25.03.2021), Yayın Yeri: Universities Fighting World Hunger 2021 Summit,
Uluslararası Tam metin bildiriProtecting the hidden treasures of Anatolia for food security: Food safety challenges in fermented beverages
KAVSARA HASAN KAAN, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL(12.04.2021), Yayın Yeri: Within Reach: Zero Hunger,
Uluslararası Tam metin bildiriThe Relationship between Sensory Perception and Consumer Behavior: from Traditional Foods to Novel Foods
Şengüler Berna, Yıldırım Funda, ÖZİLGEN ZEHRA SİBEL(31.05.2020), Yayın Yeri: International Virtual Symposium on Brain and Cognitive Science 2020,
Ulusal Tam metin bildirion behalf of the BaseFood Black Sea area partners Dietary data and mortality patterns in countries of the Black Sea region
Naska. A etal(), Yayın Yeri: 11th Europian Nutrition Conference,
Uluslararası Tam metin bildiriFailure mode and effect analysis FMEA for fermented dairy products Poster session
Kurt. LY, Özilgen, S(), Yayın Yeri: 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety,
Uluslararası PosterFailure mode and effect analysis FMEA application to the process of industrial tarhana production
Amoutzopoulos. B, Özilgen, S(), Yayın Yeri: 4th International Congress on Food and Nutrition together with 3rd SAFE Consortium International Congress on Food Safety,
Uluslararası Tam metin bildiriCrystallization kinetics of triglycerides in foods measurement and mathematic modelling
Özilgen S. Simoneau C, German JB, McCarthy MJ(), Yayın Yeri: IFT,
Uluslararası PosterGastronomide Bilim ve Teknik; Mutfakta Mühendis Var! II,
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 22.05.2021-25.05.2021 , 5000 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Eğitmen
“Cultural integration of the 22 nations in Maltepe through Music, Dance, Literature, and Gastronomy Oriented Activities”
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı 01.08.2019-31.08.2019Projedeki Görev: Araştırmacı
Projedeki Ünvan: PROFESÖR
Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var!
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı 23.01.2019-25.01.2019 , 5000 TÜRK LİRASIProjedeki Görev: Eğitmen
Designing the culinary education facilities and a curriculum for one of the biggest Municipalities in Turkey- Consultant.
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Devam Ediyor 01.10.2017-Projedeki Görev: Danışman
Projedeki Ünvan: DOÇENT
BaseFood Sustainable exploitation of bioactive components from the Black Sea Area traditional foods Seventh Framework Programme FP7
ARAŞTIRMA PROJESİ TamamlandıProjedeki Görev: Araştırmacı
Development of a small scale smoke oven for poultry and fish products
DİĞER Tamamlandı , 15000 TÜRK LİRASIEating habits of older aged people living in poor house in Turkey
DİĞER Tamamlandı , 15000Projedeki Görev: Araştırmacı
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2020-2021 | Intr to Gastronomy and Culinary Arts | İngilizce | 2 |
2020-2021 | Graduation Project | İngilizce | 2 |
2020-2021 | Food Politics and Regulations | İngilizce | 3 |
2020-2021 | Intr. to Culinary Science | İngilizce | 3 |
2020-2021 | Intr. to Culinary Science Lab. | İngilizce | 6 |
2019-2020 | Food Systems | İngilizce | 3 |
2019-2020 | Intr. to Culinary Science Lab. | İngilizce | 6 |
2019-2020 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 3 |
2013-2014 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2013-2014 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2013-2014 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2013-2014 | BİTİRME PROJESİ | İngilizce | 3 |
2013-2014 | GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ | İngilizce | 6 |
2012-2013 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2012-2013 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2012-2013 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2012-2013 | BİTİRME PROJESİ | İngilizce | 3 |
2011-2012 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2011-2012 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2011-2012 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2011-2012 | GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ | İngilizce | 6 |
2010-2011 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2010-2011 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2010-2011 | BİTİRME PROJESİ | İngilizce | 3 |
2010-2011 | GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ | İngilizce | 6 |
2009-2010 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2009-2010 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2009-2010 | I TO FOOD SCİENCE | Türkçe | 3 |
2009-2010 | BİTİRME PROJESİ | İngilizce | 3 |
2009-2010 | GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ | İngilizce | 6 |
2009-2010 | BİOTRASPORTPHENOMENA 2 | İngilizce | 3 |
2008-2009 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2008-2009 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2008-2009 | GIDA FORMULASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ | İngilizce | 6 |
2007-2008 | Food Hygiene and Sanitation | İngilizce | 1 |
2007-2008 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
2007-2008 | I TO FOOD SCİENCE | İngilizce | 3 |
Dönem | Ders Adı | Dili | Saat |
---|---|---|---|
2020-2021 | Sürdürülebilir Gıda Üretimi | İngilizce | 3 |
2020-2021 | Klasik Pişirme tekniklerine yenilikçi yaklaşımlar | İngilizce | 3 |
Yıl | Hazırlayan Ad Soyad | Tez Adı | Üniversite |
---|---|---|---|
Busra | Analysis of changes in nutritional properties of traditional foods from cookbooks between 1960-2017: Boreks as a case. | ||
Gizem | Cookbooks as a source of information about changes in nutritional values, portion sizes, ingredients, and cooking techniques of traditional foods, 1950-2017: Traditional kebabs as a case. | ||
Kubra | Cookbooks as a reflection of changes in ingredients, cooking techniques, and nutritional values of traditional foods, 1950-2018: Traditional Turkish Halvas as a case. | ||
Hasan Kaan | Failure Mode and Effect Analysis for the fermented beverage industry. | ||
Gozdenur | Cookbooks as a reflection of changes in ingredients, cooking techniques, and nutritional values of traditional foods, 1950-2018 | ||
Aybuke | Cookbooks as a reflection of changes in ingredients, cooking techniques, and nutritional values of traditional foods, 1950-2018- Dolmas as a case | ||
2010 | BİRDEM | Failure mode and effect analysis for tarhana processing | Yeditepe Üniversitesi |
2012 | LEVENT YASİN | Failure mode and effect analysis (FMEA) for fermented dairy products | Yeditepe Üniversitesi |
2016 | DİLEK | Antioxidant activity and inhibitory effects of black carrot against lipid oxidation in model food systems that are rich in mono and polysaturated fatty acids | Yeditepe Üniversitesi |
2016 | FEYZİYE SELEN | Effects of edible coating on phenolic content and lipid oxidation of olives during storage | Yeditepe Üniversitesi |
2017 | MÜGE | Effects of chitosan coating on moisture loss, microbial growth and lipid oxidation kinetics of minced anchovy meat during storage | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | BÜŞRA | Changes in nutritional values of selected traditional foods in cookbooks between 1970 and 2018: Borek | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | GİZEM | Comparison of nutritional properties of traditional foods selected from popular cookbooks between 1950-2019: Case is traditonal kebabs | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | BÜŞRA | Nutritional content of traditional foods from popular cookbooks between 1962-2018: Case is aşure, revani and güllaç | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | KÜBRA | 61 yıl içerisindeki geleneksel Türk helva tariflerinin kalori ve besin değerlerinin yemek kitaplarından analizi | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | AYBÜKE | Analysis of nutritional values of selected traditional foods from popular cookbooks between 1950–2017: Case is olive oil dishes | Yeditepe Üniversitesi |
2019 | HASAN KAAN | Failure mode and effect analysis (FMEA) for production methods of traditional fermented beverages of Turkey | Yeditepe Üniversitesi |
2024 | YELİZ | Modifying the visual-texture complexity of foods to direct consumers' attention toward more sustainable options: Turkish rice pudding 'sütlaç' as a case | Yeditepe Üniversitesi |
Colyak hastalari icin bitkisel protein degeri yuksek tarhana uretimi TR 2012 10099B
Patent Başvuru Sahipleri: Yeditepe Univ. Patent Buluş Sahipleri: Zehra Sibel Ozilgen,Dilek Ciftci,Nurece Yilmazer
Patent SECTION A - HUMAN NECESSITIESYEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
ODTÜ
Araştırma görevlisi
1989 DiğerKaliforniya Üniversitesi
Araştırmacı
1991 DiğerMassey Üniversitesi
Araştırmacı
1997 Diğer